Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γκάζι: Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του 37χρονου πιστολέρο - Τι ισχυρίζεται ο συνοδηγός που συνελήφθη

Γκάζι: Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του 37χρονου πιστολέρο – Τι ισχυρίζεται ο συνοδηγός που συνελήφθη

Σε βάρος του 33χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη από την Εισαγγελία της Αθήνας για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συρροή

Άκαρπες παραμένουν μέχρι αυτή την ώρα οι έρευνες για τη σύλληψη του 37χρονου πιστολέρο που σκόρπισε τον τρόμο στο Γκάζι τραυματίζοντας σοβαρά τρεις άντρες.

Το βράδυ της Κυριακής συνελήφθη ο συνοδηγός του τζιπ στο οποίο επέβαινε ο 37χρονος κακοποιός. Ο 33χρονος Αλβανός που συνελήφθη υποστήριξε  ότι το μόνο που έκανε ο ίδιος ήταν να χαστουκίσει τον ένα Κρητικό που, όπως ανέφερε, τον εξύβρισε, ενώ δήλωσε ότι δε γνώριζε ότι ο οδηγός του τζιπ και φίλος του είχε επάνω του όπλο.

Σύμφωνα με τη συνήγορό του 33χρονου, ο ίδιος από την πρώτη στιγμή του αιματηρού επεισοδίου ήταν σε σοκ και αμέσως μετά το περιστατικό επικοινώνησε μαζί της και της δήλωσε την πρόθεσή του να παραδοθεί στις Αρχές.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του 33χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη από την Εισαγγελία της Αθήνας για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συρροή.

Επίσης, η 29η τακτική ανακρίτρια εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 37χρονου οδηγού, που οι Αρχές κατάφεραν να ταυτοποιήσουν.

Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ.

Μιλώντας στο MEGA και στο Live News η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου τόνισε ότι «δε θα σταματήσει η έρευνα μέχρι να βρεθεί και ο δεύτερος δράστης».

Όπως είπε εντοπίστηκε αυτός που δεν πυροβόλησε και «οδηγήθηκε ήδη στον εισαγγελέα και παραπέμφθηκε στον ανακριτή».

Όσον αφορά το όχημα είπε ότι «μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω εξέταση, καθώς μπορεί να μας δώσει δεδομένα»

Η 29η τακτική ανακρίτρια εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 37χρονου οδηγού, που οι Αρχές κατάφεραν να ταυτοποιήσουν

«Το ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας δεν σταματά μέχρι να εντοπίσουμε και τον δεύτερο δράστη» επανέλαβε η κα. Δημογλίδου.

Αναφορικά με το παρελθόν των δύο δραστών και αν εμπλέκονται σε γνωστή συμμορία νονών της νύχτας η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. ξεκαθάρισε ότι είναι γνωστοί στις Αρχές για διάφορα σοβαρά αδικήματα ωστόσο δεν φαίνεται να ανήκουν στη συγκεκριμένη συμμορία.

«Δεν δραστηριοποιούνταν σε συγκεκριμένη ομάδα. Έχουν απασχολήσει την Αστυνομία στο παρελθόν, όχι για δραστηριότητες στη νύχτα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ποιοι είναι οι δράστες

Όπως αποκάλυψε νωρίτερα στο in ο Βασίλης Λαμπρόπουλος οι δύο δράστες της αιματηρής συμπλοκής στο Γκάζι, εμπλέκονται σε συμμορία αλλοδαπών ποινικών που δραστηριοποιείται σε κλοπές, διαρρήξεις και πιθανόν σε διακίνηση ναρκωτικών.

Η έδρα τους φέρεται να είναι κοντά στην πλατεία Λαρίσης (περιοχή Αγίου Παύλου) και σχετίζονται με εταιρεία μίσθωσης οχημάτων στην περιοχή των Σεπολίων.

Ο 33χρονος δράστης της αιματηρής επίθεσης

Σύμφωνα με αλβανικό μέσο, ο 37χρονος καταζητούμενος που πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά τους τρεις Κρητικούς στο Γκάζι, είχε απελαθεί από την Ελλάδα δύο φορές  ενώ το 2012 ήταν ένας από τους βασικούς υπόπτους ένοπλης ληστείας σε πρατήριο καυσίμων στον Αυλώνα.

Αυτός είναι ο καταζητούμενος πιστολέρο

«Ο δράστης που σήκωσε το όπλο έχει έναν τεράστιο φάκελο στην Αστυνομία, είναι μπράβος και έμπορος ναρκωτικών και ήδη καταζητούνταν» αποκάλυψε χθες, ο αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024