Ισραήλ: Προς σταδιακή μετάβαση στην επόμενη φάση στη Γάζα, λέει ο Γκάλαντ
«Δεν επιβάλλουμε χρονοδιαγράμματα ή όρους», σχολιάζουν οι ΗΠΑ
Το Ισραήλ θα μεταβεί σταδιακά στην επόμενη φάση των επιχειρήσεων στον πόλεμο της Λωρίδας της Γάζας, κατά την οποία ο τοπικός πληθυσμός ενδέχεται να μπορέσει να επιστρέψει στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, δήλωσε σήμερα ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γιόαβ Γκάλαντ.
«Μπορώ να σας πω ότι σύντομα θα μπορούμε να βλέπουμε ξεχωριστά διαφορετικές περιοχές στη Γάζα», δήλωσε σε κοινή συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε με τον Αμερικανό ομόλογό του, Λόιντ Όστιν, στο Τελ Αβίβ.
Ο Αμερικανός υπουργός κάλεσε το Ισραήλ να παραδώσει μεγαλύτερη ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
Ο Γκάλαντ τόνισε ότι αυτό θα επιτρέψει στο Ισραήλ να αρχίσει να εργάζεται για να επανέλθει ο τοπικός πληθυσμός «ίσως νωρίτερα στο βόρειο τμήμα της» Λωρίδας της Γάζας παρά στο νότιο τμήμα.
Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να παρέχουν όπλα και πυρομαχικά
Από την πλευρά του, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι δεν θέλει να επιβάλει ένα «χρονοδιάγραμμα ή όρους» στο Ισραήλ, ενώ ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας βρίσκεται στην 73η ημέρα.
«Αναφορικά με ένα χρονοδιάγραμμα, αυτό είναι μια ισραηλινή επιχείρηση, δεν είμαι εδώ για να επιβάλω χρονοδιάγραμμα ή όρους», δήλωσε ο Όστιν.
Επιπρόσθετα, διαβεβαίωσε ότι η Ουάσινγκτον «θα συνεχίσει να παρέχει» όπλα και πυρομαχικά στο Ισραήλ, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τις συνομιλίες που είχε ο Όστιν με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Ο Αμερικανός υπουργός επίσης κάλεσε το Ισραήλ να παραδώσει μεγαλύτερη ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας για να ανακουφίσει τον εκεί πληθυσμό από τα δεινά.
«Πρέπει να παρέχουμε αυξημένη ανθρωπιστική βοήθεια στους σχεδόν δύο εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν εκτοπιστεί στη Λωρίδα της Γάζας και πρέπει να τη διανείμουμε καλύτερα», σχολίασε.
Αναφερόμενος στις επιθέσεις που εξαπολύουν τις τελευταίες εβδομάδες οι σιίτες αντάρτες Χούθι της Υεμένης, οι οποίοι ευθυγραμμίζονται με το Ιράν, σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, ο Αμερικανός υπουργός ζήτησε να σταματήσει η «υποστήριξη» που, σύμφωνα με τον ίδιο, προσφέρει το Ιράν στις επιθέσεις αυτές.
«Η υποστήριξη του Ιράν στις επιθέσεις των Χούθι στην εμπορική ναυτιλία πρέπει να σταματήσει», τόνισε.
Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ
- Άρης: Συνάντηση του Ριτσαρντ Σιάο με τον Νίκο Ζήση στην Αθήνα για θέματα της ΚΑΕ
- Η Βικτόρια Μπέκαμ σπάει τη σιωπή της για τη ρήξη στην οικογένειά της
- Συναγερμός στην Πυροσβεστική για φωτιά στο Αίγιο – Επιχειρεί μεγάλη δύναμη
- Ο θολός Απρίλιος, η «καλή» και η «κακή» αφρικανική σκόνη και τα επεισόδια που αυξάνονται
- Allbirds: Γνωστή εταιρεία υπόδησης αφήνει τα παπούτσια για την τεχνητή νοημοσύνη και… εκτινάχθηκε η μετοχή της
- Κρήτη: Χειμερινός κολυμβητής εντοπίστηκε νεκρός σε σπηλιά
- Αλλαγή σκηνικού με τους ξένους διαιτητές της Super League λόγω Ισπανών και Ιταλών
- Πικέρμι: Μετωπική σύγκρουση μηχανής με αυτοκίνητο – Νεκρός ο οδηγός μηχανής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)



















![Ολλανδία: Έκανε 250 τατουάζ με το όνομά του στο κορμί της συντρόφου του [εικόνες και βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/foto1-1-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442