Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Έχει προηγούμενα με τους αντιπάλους του ο Ολυμπιακός

Έχει προηγούμενα με τους αντιπάλους του ο Ολυμπιακός

Τι περιμένει τους «ερυθρόλευκους» στη σημερινή κλήρωση του Κόνφερενς Λιγκ

Με τον ΠΑΟΚ να έχει προκριθεί ήδη στους 16 και Παναθηναϊκό και ΑΕΚ να έχουν ήδη αποκλεισθεί, τον αντίπαλο του στα πλεϊ οφ του Κόνφερενς Λιγκ θα μάθει ο Ολυμπιακός στην κλήρωση της Δευτέρας (15:00) στη Νιόν. Θα είναι μια από τις οκτώ ομάδες που τερμάτισαν δεύτερες στη φάση των ομίλων του Κόνφερενς.

Από τους πιθανούς της αντιπάλους, η ομάδα του Πειραιά έχει ανοικτούς λογαριασμούς την τελευταία τριετία με Αϊντραχτ Φρανκφούρτης (1-2, 1-3), Λουντογκόρετς (1-1, 2-2, 1-4 πεν.) και Σλόβαν Μπρατισλάβας (3-0, 2-2, 1-1, 2-2, 5-3 πεν.), ενώ με την Φερεντσβάρος τα είχε πει το 1996 στο ΟΥΕΦΑ (2-2, 1-3). Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ μπορεί να επιστρέψει στην Ελλάδα μετά τον περασμένο Αύγουστο και τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη πριν τη ρεβάνς με την Ενωση (1-2, 2-2).

Τους Κροάτες πάντως ο Ολυμπιακός τους είχε νικήσει δυο φορές στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ το 2015 (2-1 στον Πειραιά, 1-0 στο Ζάγκρεμπ), ενώ είχε αποκλειστεί το 1977-78 στο ΟΥΕΦΑ (3-1, 1-5 στην παράταση).

Ανάμεσα στους πιθανούς αντιπάλους του Ολυμπιακού στην πρώτη του συμμετοχή στη διοργάνωση είναι και η προηγούμενη ομάδα του Όλα Σολμπάκεν και πρωταθλήτρια Νορβηγίας Μπόντο Γκλιμτ. Στο γκρουπ αυτό και η Λέγκια Βαρσοβίας του πρώην ερυθρόλευκου Ζιλ Ντίας.

Πιθανή αντίπαλος είναι και η Γάνδη του Ουγκο Καϊπερς ο οποίος το 2020 ήταν κάτοικος Πειραιά. Να δούμε λοιπόν αν ο Ολυμπιακός επιστρέψει στο Βέλγιο, εκεί όπου ξεκίνησε τη φετινή ευρωπαϊκή του πορεία αποκλείοντας τη Γκενκ (1-0, 1-1).

Αγώνες και αντίπαλοι

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 15 και 22 Φεβρουαρίου. Το πρώτο ματς θα διεξαχθεί στο «Γ.Καραϊσκάκης» αφού οι Πειραιώτες τερμάτισαν στην 3η θέση του ομίλου τους στο Γιουρόπα Λιγκ.

Αν προκριθεί ο Ολυμπιακός θα παίξει με ένα από τους επτά πρώτους της φάσης των ομίλων του Κόνφερενς Λιγκ (με τον ΠΑΟΚ δεν μπορεί να πέσει σε αυτό τον γύρο αφού ομάδες από την ίδια χώρα δεν μπορούν να κληρωθούν μαζί).

Στους 16 αν προκριθεί η ομάδα του Πειραιά θα έχει πιθανούς αντιπάλους τις: Αστον Βίλα, Μπριζ, Φενέρμπαχτσε, Φιορεντίνα, Λιλ, Μακάμπι Τελ Αβίβ και Πλζεν. Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 29 Μαϊου στην «ΟPAP Arena».

Tην Τρίτη εξάλλου θα μάθει αντίπαλο στα πλεί οφ του Γιουθ Λιγκ και η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού.

Το ματς νοκ άουτ θα γίνει στην έδρα του Ολυμπιακού στις 6/7 Φεβρουαρίου.

Πιθανοί αντίπαλοι του είναι οι: Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Μπάγερν, Ντόρτμουντ, Μπράγκα, Ιντερ, Λειψία και Σεβίλλη.

Sports in

Καρεμπέ: «Δύο στα δύο! Ολυμπιακός και Ρεάλ Μαδρίτης»

Ο Κριστιάν Καρεμπέ μίλησε για τους τελικούς Champions League και Conference, όπου μετέχουν η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Ολυμπιακός, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024