Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βόρεια Κορέα: Τουριστικό θέρετρο... αλά Ισπανία - Ξενοδοχεία, βίλες και πισίνες χτίζει ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Βόρεια Κορέα: Τουριστικό θέρετρο… αλά Ισπανία – Ξενοδοχεία, βίλες και πισίνες χτίζει ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο βορειοκορεάτης ηγέτης θέλει να μετατρέψει σε τουριστικό προορισμό τις ακτές του Wonsan Kalma και να ενισχύσει την οικονομία της χώρας - Θα είναι έτοιμο ως το καλοκαίρι του 2024;

Μεγαλεπήβολα σχέδια για τη δημιουργία ενός τουριστικού θέρετρου στη Βόρεια Κορέα έχει ο Κιμ Γιονγκ Ουν. Θα έχει υδάτινα πάρκα, ξενοδοχεία και αεροδρόμιο που θα εξυπηρετεί και θα ικανοποιεί τις απαιτήσεις των ξένων τουριστών που θέλουν να επισκεφθούν το κράτος της ανατολικής Ασίας, και οι οποίοι κατ’ επέκταση θα αφήσουν τα χρήματά τους ενισχύοντας της οικονομία της χώρας.

Ευπρόσδεκτοι θα είναι οι Βρετανοί τουρίστες

Πρόκειται για ένα κατασκευαστικό έργο που ξεκίνησε πριν από 3 χρόνια, αλλά διακόπηκε εξαιτίας της πανδημίας της Covid-19 που ξέσπασε στις αρχές του 2020. Τώρα οι εργασίες για την ανέγερση των υποδομών έχουν αρχίσει εκ νέου και είναι πυρετώδεις, καθώς ο βορειοκορεάτης ηγέτης έχει δώσει εντολή ολοκλήρωσης του έργου μέσα στους επόμενους μήνες, ιδανικά ως το καλοκαίρι.

Η Βόρεια Κορέα μιμείται το παράδειγμα της Ισπανίας

Η ιδέα γεννήθηκε όταν αξιωματούχοι του, κατά η διάρκεια ταξιδιού τους στην Costa Blanca της Ισπανίας το 2017, έμειναν έκπληκτοι από τον τουρισμό που αντίκρισαν στο θέρετρο της περιοχής, και αντιλήφθησαν ότι ένα αμτίστοιχο εγχείρημα στη χώρα τους θα μπορούσε να αποφέρει τεράστια έσοδα στα ταμεία.

Πράγματι, στα πλάνα του Κιμ Γιονγκ Ουν βρίσκεται η ώθηση της τουριστικής βιομηχανίας και η εισροή ξένων χρημάτων στη χώρα. Έτσι, με εντολή του Κιμ Γιονγκ Ουν, κατασκευάζεται το νέο παραλιακό θέρετρο, που θα μιμείται το στιλ αντίστοιχων της Ισπανίας.

Το θέρετρο θα αποτελέσει προορισμό διακοπών ξένων ταξιδιωτών, χτίστηκε στις ακτές του Wonsan Kalma και εκτιμάται πως μέσα στουε επόμενους μήνες θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους πρώτους τουρίστες – μεταξύ των οποίων θα είναι ευπρόσδεκτοι και οι Βρετανοί.

Η τοποθεσία, οι υποδομές και η κατοικία του Κιμ Γιονγκ Ουν

Θα έχει υδάτινα πάρκα και ξενοδοχεία δίπλα στην Ανατολική Θάλασσα του Γκάνγουον-ντο (Θάλασσα της Ιαπωνίας), και χτίζεται στρατηγικά στο συγκεκριμένο σημείο, καθώς λίγο πιο δίπλα βρίσκεται το αεροδρόμιο «Wonsan Kalma International Airport», όπου οι τουρίστες θα μπορούν να καταφτάνουν και στη συνέχεια να οδηγούνται στο ξενοδοχείο τους.

Πολυώροφα ξενοδοχεία και βίλες με θέα στη θάλασσα θα φιλοξενούν τους ξένους τουρίστες. Ευελπιστούν να έχουν προλάβει να το θέσουν σε λειτουργία το ερχόμενο καλοκαίρι, καθώς σχεδόν 150 βίλες έχουν χτιστεί κατά μήκος του παραλιακού μετώπου και το κατασκευαστικό έργο έχει ολοκληρωθεί στο 90%.

Βέβαια, οι παραθεριστές ίσως τύχει κάποια στιγμή να κάνουν το μπάνιο τους μαζί με τον ηγέτη της Βόρεις Κορέας, καθώς σύμφωνα η κύρια κατοικία του Κιμ Γιονγκ Ουν βρίσκεται στην πόλη Wonsan.

«Μην κάνετε ταξίδια στη Βόρεια Κορέα, εκτός από τα απαραίτητα» προειδοποιεί το Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου

Ο ειδικός σχετικά με τα ζητήματα της Βόρειας Κορέας, Μάικλ Μάντεν, δήλωσε στη The Sun: «Με την προϋπόθεση ότι το Φόρεϊν Όφις δεν έχει τέτοιους περιορισμούς, εάν το θέρετρο Wonsan Kalma ολοκληρωθεί και η Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας (ΛΔΚ) συνεχίσει να εκδίδει τουριστικές βίζες, τότε -ναι- οι Βρετανοί τουρίστες θα μπορούν να επισκεφθούν το θέρετρο».

Ωστόσο, οι περισσότερες χώρες συμβουλεύουν να μην ταξιδεύουν στη Βόρεια Κορέα – το Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου συμβουλεύει τους πολίτες να μην κάνουν ταξίδια «εκτός από τα απαραίτητα». Απαγορεύεται ακόμη και στους Αμερικανούς να ταξιδεύουν στην περιοχή εκτός και αν λάβουν εξαίρεση από το Υπουργείο Εξωτερικών.

«Ενώ η καθημερινή ζωή στην πρωτεύουσα Πιονγκγιάνγκ μπορεί να φαίνεται ήρεμη, η κατάσταση ασφαλείας μπορεί να αλλάξει απροειδοποίητα από ενέργειες των Αρχώς, από τη μια στιγμή στην άλλη. Αυτό εγκυμονεί σημαντικούς κινδύνους για τους επισκέπτες και κατοίκους».

Το κυβερνητικό τμήμα προειδοποιεί επίσης για υψηλά επίπεδα έντασης στην περιοχή, καθώς ο Κιμ εξακολουθεί να εκτοξεύει βαλλιστικούς πυραύλους και να κάνει πυρηνικές και πυραυλικές δοκιμές.

Ο Δρ. Έντουαρντ Χάουελ, λέκτορας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης που ειδικεύεται στη σύγχρονη Βόρεια Κορέα, πρόσθεσε ότι η χώρα άργησε να ανοίξει ξανά τα σύνορά της μετά την πανδημία: «Θα περάσει αρκετός καιρός μέχρι να επιστρέψει ο τουρισμός στα προ πανδημίας επίπεδα», πρόσθεσε.

Sports in

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 92-58: Την «έλιωσε» και πάει στη Βαρκελώνη για τον τελικό πρόκρισης!

Ο Ολυμπιακός διέλυσε την Μπαρτσελόνα με 92-58 και η πρόκριση στο Final 4 του Βερολίνου θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι, που θα γίνει στη Βαρκελώνη στις 8/5

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024