Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι τελευταίες μέρες του Μάθιου Πέρι - «Αν πέθαινες, δεν θα εξέπληττε κανέναν»

Οι τελευταίες μέρες του Μάθιου Πέρι – «Αν πέθαινες, δεν θα εξέπληττε κανέναν»

Λίγο καιρό μετά τον πρόωρο θάνατο του Μάθιου Πέρι και τα στοιχεία από την αυτοψία είναι σοκαριστικά και ενδεικτικά του εθισμού του αγαπημένου ηθοποιού.

Η έκθεση αυτοψίας για τον θάνατο του αγαπημένου ηθοποιού Μάθιου Πέρι αποκάλυψε ότι η αιτία του πρόωρου θανάτου του ήταν μάλλον αναπόφευκτη μετά από χρόνια πάλης του με τους εθισμούς.

Σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο, ο ηθοποιός πέθανε από οξεία υπερβολική δόση του ναρκωτικού κεταμίνη, παρά το γεγονός πως ισχυριζόταν ότι ήταν καθαρός εδώ και 19 μήνες.

Ο 54χρονος, ο οποίος πνίγηκε στο τζακούζι της έπαυλής του στο Χόλιγουντ στις 28 Οκτωβρίου, είχε επίσης ίχνη ενός φαρμάκου που μοιάζει με οπιοειδές στον οργανισμό του, σύμφωνα με την 29σέλιδη έκθεση αυτοψίας.

Ενώ οι φίλοι του, συμπεριλαμβανομένης της συμπρωταγωνίστριάς του Τζένιφερ Άνιστον, επέμεναν ότι ο Μάθιου Πέρι – ο οποίος πήγε 15 φορές σε κέντρο αποτοξίνωσης και ξόδεψε 7 εκατομμύρια λίρες για να καταπολεμήσει τους δαίμονές του – «τα πήγαινε περίφημα» την περίοδο πριν από το θάνατό του, η αυτοψία παρουσιάζει μια ζοφερή εικόνα.

Ο Μάθιου Πέρι πέθανε από τις «οξείες επιδράσεις της κεταμίνης» σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, καθώς και από τις επιδράσεις της βουπρενορφίνης, ενός φαρμάκου τύπου οπιοειδούς που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του εθισμού στα οπιοειδή.

«Η αιτία θανάτου του Μάθιου Πέρι προσδιορίζεται ότι οφείλεται στις οξείες επιδράσεις της κεταμίνης. Στους παράγοντες που συνέβαλαν σε αυτό περιλαμβάνονται ο πνιγμός, η στεφανιαία νόσος και οι επιδράσεις της βουπρενορφίνης (ένα οπιοειδές). Ο τρόπος θανάτου είναι ατύχημα (που σχετίζεται με τα ναρκωτικά και τον πνιγμό)», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Dr Raffi Djabourian.

«Δεν θα εξέπληττε κανέναν»

«Δεν υπάρχουν υποψίες για εγκληματική ενέργεια. Με τα υψηλά επίπεδα κεταμίνης που βρέθηκαν στα δείγματα αίματος μετά θάνατον, τα κύρια θανατηφόρα αποτελέσματα θα ήταν όσο η καρδιαγγειακή υπερδιέγερση όσο και η αναπνευστική καταστολή. Ο πνιγμός προήλθε λόγω της πιθανότητας βύθισης στην πισίνα καθώς έπεφτε χωρίς τις αισθήσεις του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η έκθεση δείχνει πως ο Μάθιου Πέρι, στον οποίο είχε συνταγογραφηθεί το φάρμακο Mounjaro για να χάσει βάρος, έκανε ενέσεις τεστοστερόνης που, όπως ισχυρίστηκε ανώνυμη πηγή, τον έκαναν να είναι θυμωμένος και κακός τις τελευταίες εβδομάδες πριν από τον θάνατό του.

Η συνεργάτης του είπε στους ερευνητές πως ο Μάθιου Πέρι είχε αλλάξει πρόσφατα γιατρό. «Μίλησε τελευταία φορά με τον Μάθιου Πέρι πριν από λίγες ημέρες και φαινόταν καλά και είχε καλή διάθεση. Ο εκλιπών είχε προηγούμενο ιστορικό κατάθλιψης αλλά της είχε πει ότι δεν θα αυτοκτονούσε ποτέ».

«Ο νέος γιατρός του, τους τελευταίους έξι μήνες, δήλωσε ότι εφόσον είχε καλή διάθεση, η κατάθλιψή του ήταν μια χαρά και δεν χρειαζόταν άλλες θεραπείες».

Η γυναίκα ανέφερε πως ο κύριος γιατρός του Μάθιου Πέρι ήταν ο αναισθησιολόγος Dr Ataoin με τη MailOnline να μην καταφέρνει να έρθει σε επαφή μαζί του.

Ο Μάθιου Πέρι έκανε θεραπεία δύο φορές την εβδομάδα επί 30 χρόνια και παρακολούθησε 6.000 συναντήσεις των Ανώνυμων Αλκοολικών. «Είναι πολύ περίεργο να ζεις σε έναν κόσμο όπου, αν πέθαινες, αυτό θα συγκλόνιζε τους ανθρώπους, αλλά δεν θα εξέπληττε κανέναν» έγραφε χαρακτηριστικά στην αυτοβιογραφία του ο Μάθιου Πέρι.

«Ήταν ξεκάθαρο ότι είχε υποτροπιάσει»

Ο ηθοποιός είχε υποβληθεί σε αμφιλεγόμενη θεραπεία έγχυσης κεταμίνης για τη θεραπεία της κατάθλιψης και του άγχους. Η τελευταία ωστόσο έγχυση είχε γίνει μιάμιση εβδομάδα πριν από τον πρόωρο θάνατό του.

«Όλοι πίστευαν ότι ήταν νηφάλιος και επέμενε ότι ήταν αλλά προφανώς δεν ήταν έτσι. Φοβόμασταν μήπως βρεθούν ναρκωτικά στον οργανισμό του» δήλωσε στο MoS συνεργάτης του Μάθιου Πέρι.

«Προσποιούνταν ότι τα πήγαινε τόσο καλά, αλλά ήταν ξεκάθαρο ότι είχε υποτροπιάσει. Προσπαθούσε τόσο σκληρά να νικήσει την ασθένεια του εθισμού του αλλά δεν μπόρεσε».

«Κοιμηθείτε όλοι καλά, έχω την πόλη απόψε» έγραφε λίγες ημέρες πριν από τον θάνατό του ο Μάθιου Πέρι που αυτοαποκαλούνταν «The Mattman», μια αναφορά στον Μπάτμαν.

Η πρώην φίλη του Kayti Edwards δήλωσε πως δεν εξεπλάγην που δεν βρέθηκαν παράνομα ναρκωτικά σπίτι του. «Ήταν παρανοϊκός και τα έπαιρνε όλα ώστε να μην υπάρχουν αποδείξεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το ότι αυτοαποκαλούνταν «The Mattman» ήταν ένα σημάδι πως είχε υποτροπιάσει. «Αυτό το πράγμα με τον Mattman δεν ήταν κάτι που έκανε όταν ήταν νηφάλιος.

Ήμουν κοντά του όταν «φτιαχνόταν» και όταν του έλεγα ότι θα έπρεπε να ηρεμήσει με τα ναρκωτικά μου έλεγε «Όχι, είμαι ο Mattman». Είχε ένα θέμα με το νερό όταν έπαιρνε ναρκωτικά και τα έπαιρνε πάντα μόνος του».

Η Athenna Crosby, ένα μοντέλο που γευμάτισε με τον Μάθιου Πέρι μια μέρα πριν πεθάνει, τον περιέγραψε ως «ευτυχισμένο και ζωντανό».

Η έκθεση νεκροψίας εξηγεί πως η ιατροδικαστής Jennifer Hertzog ανέκρινε το προσωπικό του Μάθιου Πέρι, μέλη της οικογένειάς του, συνεργάτες του και διασώστες για να συνθέσει μια εικόνα της τελευταίας του ημέρας.

Αφού ο Μάθιου Πέρι έπαιξε ένα παιχνίδι pickleball με φίλους του στις 11 το πρωί, γύρισε σπίτι, με τη βοηθό του να τον βλέπει τελευταία φορά ζωντανό στις 13:37 και έφυγε από το σπίτι για να κάνει δουλειές.

Όταν γύρισε στο σπίτι στις 16:00 το απόγευμα βρήκε τον Μάθιου Πέρι να επιπλέει μπρούμητα στο τζακούσει. Πήδηξε αμέσως στο τζακούζι, τον έβαλε σε καθιστή θέση και κάλεσε αμέσως τις αρχές.

Ο Μάθιου Πέρι κηρύχθηκε νεκρός στις 16:17, με τους ερευνητές να ελέγχουν το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας και να διαπιστώνουν πως κανείς άλλος δεν είχε εισέλθει στο ακίνητο όσο έλειπε ο βοηθός του.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024