Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τεχνητή νοημοσύνη: Δυνητικός «συστημικός κίνδυνος» για το οικονομικό σύστημα

Τεχνητή νοημοσύνη: Δυνητικός «συστημικός κίνδυνος» για το οικονομικό σύστημα

«Η ΑΙ ενδέχεται να εισαγάγει συγκεκριμένους κινδύνους» προειδοποιεί ρυθμιστική αρχή στις ΗΠΑ.

Η ταχεία διάδοση των τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσε να δημιουργήσει νέους κινδύνους για το αμερικανικό οικονομικό σύστημα αν δεν υπάρξει επαρκής εποπτεία της τεχνολογίας, προειδοποιούν οι ρυθμιστικές αρχές.

Το Εποπτικό Συμβούλιο Οικονομικής Σταθερότητας, το οποίο αποτελείται από αξιωματούχους ανώτατων ρυθμιστικών αρχών και συνεδριάζει υπό την προεδρία της υπουργού Οικονομικών Τζάνετ Γιέλεν, αναφέρθηκε για πρώτη φορά στους κινδύνους της ΑΙ στην ετήσια έκθεσή του για την οικονομική σταθερότητα.

Παρόλο που η ΑΙ μπορεί να ενθαρρύνει την καινοτομία και την αποδοτικότητα οικονομικών ιδρυμάτων όπως οι τράπεζες, ανέφερε το συμβούλιο, η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας απαιτεί επαγρύπνηση από τις επιχειρήσεις και τις ρυθμιστικές αρχές.

«Η ΑΙ ενδέχεται να εισαγάγει συγκεκριμένους κινδύνους, όπως κινδύνους για την ασφάλεια και την οικονομική ευρωστία» προειδοποίησε το συμβούλιο σύμφωνα με το Reuters.

Κάλεσε επίσης επιχειρήσεις και ρυθμιστικές αρχές να αποκτήσουν τις γνώσεις που απαιτούνται ώστε να παρακολουθούν τις τεχνολογικές εξελίξεις και να αναγνωρίζουν δυνητικούς κινδύνους.

Ακόμα, το συμβούλιο επισήμανε τον αυξανόμενο ρόλο των μη τραπεζικών ιδρυμάτων και της ιδιωτικής πίστωσης και ζήτησε ενίσχυση της προσπάθειας για την κατανόηση των κινδύνων που προκύπτουν από την κλιματική αλλαγή.

Σημείωσε επίσης ότι τα εργαλεία ΑΙ όλο και περισσότερο βασίζονται για την εκπαίδευσή τους σε μεγάλους όγκους δεδομένων από τρίτα μέρη, κάτι που εγείρει ζητήματα ιδιωτικότητας και κυβερνοασφάλειας.

Έρευνα για τους τρόπους χρήσης της ΑΙ από τα οικονομικά ιδρύματα πραγματοποιεί στο μεταξύ η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC).

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για το σπουδαίο παιχνίδι με την Άστον Βίλα (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Europa Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024