Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Tesla: Λανσάρει θηριώδες SUV των 3 τόνων με 0-100 σε 2,6

Tesla: Λανσάρει θηριώδες SUV των 3 τόνων με 0-100 σε 2,6″ – Φόβοι πως αποτελεί φονικό όπλο

Την ώρα που σε όσες χώρες κυκλοφορούν θηριώδη SUV, εμπλέκονται συχνότερα σε θανατηφόρα τροχαία, η Tesla λανσάρει ένα...τανκ που πολύ δύσκολα θα έρθει στην Ευρώπη.

Καθώς τα οχήματα γίνονται μεγαλύτερα και βαρύτερα, γίνονται και πιο θανατηφόρα σύμφωνα με το NBC news που καταγράφει την τάση στην Αμερική. Πρόκειται για μια τάση που έχει κάνει κάποιους να ανησυχούν για το νέο Cybertruck της Tesla, ένα ηλεκτρικό μεγαθήριο βάρους 6.800 κιλών με επιτάχυνση σπορ αυτοκινήτου που σύμφωνα με τους ειδικούς θα είναι θανατηφόρο για τους πεζούς και τους επιβάτες ελαφρύτερων οχημάτων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Elon Musk υπερασπίστηκε το φορτηγό σε μια ανάρτηση Χ την περασμένη εβδομάδα.

Καθώς πρόκειται για ψηλά θηριώδη οχήματα, κατοικίδια και μικρά παιδιά, συχνά δεν είναι ορατά, ενώ το κεφάλι του είναι στο ύψος του προφυλακτήρα

«Είμαστε πολύ σίγουροι ότι το Cybertruck θα είναι πολύ πιο ασφαλές ανά χιλιόμετρο από άλλα φορτηγά, τόσο για τους επιβάτες όσο και για τους πεζούς», έγραψε.

Με τόσο βαριά και ψηλά οχήματα η ασφάλεια «έχει πάει περίπατο»

Ορισμένοι στον κόσμο της ασφάλειας των οχημάτων διαφωνούν.

Ο Μίκαελ Μπρουκς, εκτελεστικός διευθυντής του Center for Auto Safety – ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού υπεράσπισης των καταναλωτών – δήλωσε ότι το Cybertruck εγκυμονεί ποικίλες απειλές για τους πεζούς.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Tesla, το μοντέλο Cybertruck Cyberbeast έχει βάρος 3,103 κιλά και μπορεί να επιταχύνει από τα 0-100 km/h σε 2,6 δευτερόλεπτα. Για λόγους σύγκρισης, το Ford F-150 του 2023 ξεκινά από λίγο πάνω από 1.859 κιλά και μπορεί να επιταχύνει από τα 0-100 km/h σε περίπου 5,5 δευτερόλεπτα.

Ο Μπρούκς δήλωσε ότι οι ακραίες δυνατότητες επιτάχυνσης του Cybertruck, σε συνδυασμό με το βάρος του, σημαίνει ότι οι οδηγοί θα έχουν λιγότερο χρόνο να αντιδράσουν στους πεζούς και οι συγκρούσεις μαζί τους θα είναι πιο θανατηφόρες.

Είπε ότι το Tesla Cybertruck θα είναι επικίνδυνο και για τους επιβάτες άλλων αυτοκινήτων.

«Ακριβώς όπως λέει ο Elon – Αν έχετε μια διαφωνία με ένα άλλο αυτοκίνητο, θα κερδίσετε – εφόσον η νίκη σημαίνει να προκαλέσετε απειλητικές για τη ζωή ζημιές σε άλλους ανθρώπους στο δρόμο», δήλωσε ο Brooks. Η Tesla δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό.

Οι θάνατοι πεζών βρίσκονται σε υψηλό 40 ετών

Οι ανησυχίες για την ασφάλεια των οχημάτων έχουν αυξηθεί καθώς οι θάνατοι πεζών συνεχίζουν να ανεβαίνουν, φθάνοντας φέτος σε υψηλό 40 ετών. Οι θάνατοι από τροχαία ατυχήματα έχουν επίσης αυξηθεί, με τους θανάτους από οχήματα ανά εκατομμύριο να αυξάνονται στις Ηνωμένες Πολιτείες τα τελευταία χρόνια, καθώς μειώθηκαν σε άλλες ανεπτυγμένες χώρες, σύμφωνα με ανάλυση των New York Times. Κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, εκτιμάται ότι 19.515 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τροχαία δυστυχήματα, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA).

Αυτοί οι αριθμοί αναμένεται να αυξηθούν καθώς τα οχήματα ακολουθούν μια τάση της βιομηχανίας κατά την οποία τα αυτοκίνητα, και ιδίως τα φορτηγά, αυξάνουν κάθε χρόνο το βάρος και το μέγεθός τους – ιδίως καθώς μεταβαίνουν σε ηλεκτρικά οχήματα.

Το Cybertruck εντάσσεται σε αυτή τη μόδα.

«Το βάρος του οχήματος στο στόλο μας συνέχισε να αυξάνεται τα τελευταία 20 χρόνια», ανέφερε σε δήλωσή του στο NBC News το Insurance Institute for Highway Safety, ένας ανεξάρτητος οργανισμός που δίνει βαθμολογίες δοκιμών πρόσκρουσης στα νέα οχήματα.

To νέο Tesla εμφανισιακά μπορεί να θυμίζει ψησταριά για αρνί το Πάσχα, όμως οι διαστάσεις του και η ταχύτητα το καθιστούν δυνητικά πολύ πιο επικίνδυνο.

Οι ηλεκτροκινητήρες στις ΗΠΑ αντικαθιστούν το φυσικό αέριο στα μεγάλα SUV

Το Cybertruck έρχεται να προστεθεί σε έναν αυξανόμενο κατάλογο φορτηγών στους δρόμους που έχουν εγκαταλείψει τους κινητήρες φυσικού αερίου για ηλεκτρική ενέργεια με μπαταρία, με ανταγωνιστές από τη Ford και τη Chevrolet μέχρι την νεοσύστατη Rivian να παρουσιάζουν μοντέλα.

«Η ηλεκτροκίνηση οδηγεί την αύξηση του βάρους σε άλλο επίπεδο που θα οδηγήσει σε επικίνδυνα αποτελέσματα», προστίθεται. Το βάρος των μπαταριών που τροφοδοτούν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορεί να προσθέσει εκατοντάδες και μερικές φορές χιλιάδες κιλά στα οχήματα.

Εκτός του ότι αποτελούν κίνδυνο για τους πεζούς, τα βαρύτερα οχήματα θα οδηγήσουν σε περισσότερα θανατηφόρα αποτελέσματα σε συγκρούσεις με άλλα οχήματα, καθώς οι επιβάτες ελαφρύτερων οχημάτων θα συνθλίβονται πιο εύκολα, ανέφερε το ινστιτούτο.

Αν ανησυχήσατε είναι πολύ πιθανό το Cybertrack να μην κυκλοφορήσει στην Ευρώπη.

Μπορεί να έχει φουτουριστικό ή «Zombie Apocalypse» ωμό σχεδιασμό, όμως είναι πιο πιθανό να βρεθεί εναντίον ανθρώπων, επιβατών και κατοικιδίων, παρά να χτυπήσει…ζόμπι.

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024