Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το ντύσιμο της επιτυχίας του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι

Το ντύσιμο της επιτυχίας του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι

Από τα κοστούμια σε στενή γραμμή μέχρι τα ιδιαίτερα γυαλιά ηλίου, ο JFK άλλαξε μια και για πάντα την γκαρνταρόμπα του Λευκού Οίκου.

Αν πρέπει να εξηγηθεί η γοητεία που ασκεί μέχρι σήμερα ο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι τόσο στους Αμερικανούς όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, το πιθανότερο είναι ότι έχει να κάνει με το πόσο γρήγορα έγιναν όλα.

Γρήγορα έγινε ένας από τους νεότερους προέδρους των ΗΠΑ, γρήγορα παντρεύτηκε και απέκτησε παιδιά, γρήγορα έφερε τις ΗΠΑ πίσω από το χείλος του πυρηνικού ολέθρου στην κρίση των πυραύλων στην Κούβα και ανέλαβε πρωτοβουλίες όπως για τα δικαιώματα των μαύρων συμπολιτών του και γρήγορα δολοφονήθηκε σε live μετάδοση για τα δεδομένα της εποχής, μόλις τρία χρόνια μετά την εκλογή του στο ανώτατο αξίωμα των ΗΠΑ.

Άλλαξε την γκαρνταρόμπα του Λευκού Οίκου

Ακόμα και οι δεκάδες αποκαλύψεις για τη σκοτεινή πλευρά του που ακολούθησαν, δεν κατάφεραν να σβήσουν τη λάμψη του και να μειώσουν τον αντίκτυπο του περάσματος του, όχι μόνο από την πολιτική, αλλά και από τη μόδα.  Γιατί ο Τζον  Φιζτέραλντ Κένεντι είναι ο πρόεδρος που άλλαξε δια παντός τη γκαρνταρόμπα του Λευκού Οίκου, όπως γράφει σχετικό άρθρο του Gentleman’s Journal.

Για την ακρίβεια, η έλευση του στο Οβάλ Γραφείο εξαφάνισε τα βαριά, τετράγωνα κοστούμια από τους διαδρόμους του και επέβαλε τις skinny γραβάτες, τα natty πλεκτά και τα γυαλιά ηλίου. Ήταν μάλιστα λάτρης της αμερικανικής εταιρείας ενδυμάτων Brooks Brothers, που έχει ταυτιστεί στη συνείδηση των καλοντυμένων ανδρών και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού με την  ποιότητα και την κλασική κομψότητα, που αποτελούν διαχρονικές αξίες. Αναλύοντας το αξεπέραστο στυλ του πιο αγαπημένου προέδρου όλων των Αμερικανών, το γνωστό περιοδικό καταγράφει και συστήνει σε όλους τους ενδιαφερόμενους τα εξής:

Λάτρης τα θάλασσας και της ιστιοπλοΐας αγαπούσε το μπλε χρώμα σε όλες τις αποχρώσεις του

Στενό κοστούμι

Το κουστούμι είναι για τους πολιτικούς, ότι η χειραψία για τους υπόλοιπους άνδρες.

Όπως η τελευταία πρέπει να είναι θερμή και δυνατή, έτσι και το πρώτο πρέπει να αποτελείται από δύο κομμάτια και να είναι στενό, ραμμένο πάνω στο σώμα του αγοραστή του, και κομψό χωρίς υπερβολές στους ώμους και τα πέτα, με έντονες πτυχές στο παντελόνι.

Λεπτές γραβάτες

Οι γραβάτες του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι ήταν αρκετά πιο λεπτές από αυτές που φορούσε ο πατέρας του και συχνά επέλεγε να έχουν πάνω τους ρίγες, που προσέθεταν μια ιδιαίτερη πινελιά στα κοστούμια του.

Μια καρφίτσα τσέπης ήταν σχεδόν πάντα τοποθετημένη στην τσέπη πάνω στο στήθος του και τα πουκάμισά του ήταν απλά και κατά κανόνα λευκά η γαλάζια με κλασικό γιακά σε ίσια γραμμή. Η γραβάτα όμως που πραγματικά ταυτίστηκε μαζί του ήταν η λευκή, που επέλεγε στις επίσημες εμφανίσεις του, κάνοντας τα περιοδικά της εποχής να σχολιάζουν ξανά και ξανά το καλό του γούστο.

Ο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι αγαπούσε τα γυαλιά ηλίου και είχε μια τεράστια συλλογή που θα επισκίαζε τις καλύτερες των σύγχρονων πολιτικών

Smart casual

Εκτός προεδρικού μεγάρου ο JFK, που λάτρευε το νερό και την ιστιοπλοΐα, λέγοντας πυκνά συχνά ότι «έχουμε αλάτι στο αίμα μας, στον ιδρώτα μας και στα δάκρυά μας, είμαστε δεμένοι με τον ωκεανό» φορούσε λεπτά πουλόβερ, γκρι φούτερ, ναυτικές ζακέτες και φυσικά πόλο μπλουζάκια σε όλες τις αποχρώσεις του μπλε και όχι μόνο.

Ένα στυλ παντελονιού που απογείωσε ήταν τα chinos, που φοριούνται όλο το χρόνο, αλλά ιδιαίτερα από το τέλος της άνοιξης μέχρι τα πρωτοβρόχια του φθινοπώρου, τα οποία είναι άνετα και χαλαρά, αλλά τα χαρακτηρίζει και μια κομψή στιβαρότητα.

Βλέμμα μπροστά

Ο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι αγαπούσε τα γυαλιά ηλίου. Είχε μια τεράστια συλλογή, που θα επισκίαζε τις καλύτερες των σύγχρονων πολιτικών, από τους κλασικούς σκελετούς Wayfarer μέχρι τα στρογγυλά σχέδια από διάφορα υλικά.

Για την ιστορία ιδιαίτερη αδυναμία είχε σε αυτά που είχε κρατήσει από την εποχή που υπηρετούσε στο ναυτικό και ήταν κυβερνήτης της τορπιλακάτου «PT 109» το 1943.

Sports in

Ο Φατίχ Τερίμ δοκιμάστηκε, απέτυχε και γι’ αυτό φεύγει!

Ο Τούρκος προπονητής σε καμία περίπτωση δεν κατάφερε να φέρει στον Παναθηναϊκό την αστερόσκονη που τον περιστοίχιζε στο μεγαλύτερο διάστημα της καριέρας του ώστε να αλλάξει την κατάσταση...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024