Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ακραίες και σκοταδιστικές θέσεις από πρόεδρο Πολυτέκνων Αγρινίου - «Πλησιάζουμε στην εποχή Σοδόμων και Γομόρρων»

Ακραίες και σκοταδιστικές θέσεις από πρόεδρο Πολυτέκνων Αγρινίου – «Πλησιάζουμε στην εποχή Σοδόμων και Γομόρρων»

«Πλησιάζουμε στην εποχή Σοδόμων και Γομόρρων» λέει ο πρόεδρος των Πολυτέκνων Αγρινίου

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η γεμάτη ομοφοβικά σχόλια επιστολή του Συλλόγου Πολυτέκνων Αγρινίου και Περιχώρων στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στους βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας με την οποία εκφράζει αντίθεση για το γάμο ομοφυλοφίλων και την πιθανότητα υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

«Πιστεύουμε ότι δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσουμε για τη θέση μας αυτή, ωστόσο θέλουμε να επισημάνουμε ότι σ΄ όλο το ζωικό βασίλειο η φύση λειτουργεί με συγκεκριμένο τρόπο για την διαιώνιση του κάθε είδους. Επί πλέον οι ηθικοί νόμοι καθορίζουν με ακρίβεια τη συντροφική σχέση των δύο φύλλων χωρίς την παραμικρή αμφισβήτηση , καθότι νομοθέτης είναι ο ΙΔΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ», αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστολή.

Από πλευράς φορέων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας έγινε λόγος για «ομοφοβικά επιχειρήματα χιλιοειπωμένα και χιλιοαπαντημένα»

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Αγρινίου και Περιχώρων, Δημήτρης Ντάουλας, κλήθηκε να μιλήσει στον ANT1, σχετικά με την επιστολή. Τα όσα ανέφερε προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του πάνελ που εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του στα όσα υποστήριξε, κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων για «κήρυγμα μίσους».

«Δεν μπορούμε να πάμε κόντρα στους φυσικούς και ηθικούς νόμους. Ο Θεός τους έχει νομοθετήσει τους οποίους η σημερινή κοινωνία, η σύγχρονη δεν τους αποδέχεται. Για την υιοθεσία μας τρομάζει και μας οργίζει. Δεν μπαίνουμε σε συζήτηση για αυτό το θέμα. Αυτά είναι παρά φύσιν πράγματα. Πλησιάζουμε στην εποχή των Σοδόμων και των Γομόρρων, εκεί πλησιάζουμε», είπε αρχικά.

«Να αναζητήσουν το έλεος του Θεού»

Στη συνέχεια, και μετά την ανακοίνωση του Orlando LGBT+ σχετικά με τα ΛΟΑΤΚΙ+ παιδιά ή μέλη του Συλλόγου, ο ίδιος απάντησε στο σχετικό ενδεχόμενο με ακόμα περισσότερη ομοφοβία:

«Άλλο πράγμα η ανοχή στους ανθρώπους αυτούς και άλλο πράγμα η επισημοποίηση της ομοφυλοφιλίας με θεσμό γάμου και υιοθεσίας. Είναι να τρομάζει κανείς. Εμάς μας οργίζει αυτό. Είμαστε προσηλωμένοι στα ελληνικά, χριστιανικά ιδεώδη, σας το λέω και όχι μόνο εγώ αλλά χιλιάδες των πολυτέκνων, η συντριπτική πλειοψηφία, πάνω από 90%, εμφορούνται από αυτές τις ιδέες.

«Όλοι οι άνθρωποι είμαστε αδύναμοι, έχουμε ελαττώματα, έχουμε αδυναμίες, έχουμε και πάθη. Σε αυτή την περίπτωση εμείς προσευχόμαστε ο Θεός να τους δώσει μετάνοια και να αναζητήσουν το έλεος του Θεού. Εμείς δεν τους πετάμε στον Καιάδα αυτούς τους ανθρώπους, είναι συνάνθρωποί μας οι οποίοι έχουν ένα πάθος, όπως είναι το πάθος της πορνείας, της μοιχείας, όλα αυτά. Τους ανθρώπους τους αγαπάμε, την αμαρτία δεν την αγαπάμε».

Τέλος, σε ερώτηση για το αν θεωρεί ότι η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτία, ο Δημήτρης Ντάουλας είπε: «Βεβαίως είναι αμαρτία. Οι άνθρωποι αυτοί μπορεί να μετανοήσουν όμως και να γίνουν καλύτεροι από εμάς».

Ένας τόσο κακοποιητικός λόγος, ο οποίος αντιλαμβάνεται τις κουήρ ταυτότητες ως μεταβαλλόμενες, είναι επικίνδυνος και θα έπρεπε να απαγορεύεται βάσει του αντιρατσιστικού νόμου.

Sports in

«Μονόδρομος» το VAR και στο μπάσκετ – Εφαρμογή στο τελευταίο κρίσιμο δίλεπτο και για όλες τις αποφάσεις

Μια είναι η λύση για να μπει τέλος σε «εμετικές» διαιτησίες, όπως αυτή που είδαμε στο Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα το βράδυ της Τρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024