Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εσωτερική έρευνα στη ΓΑΔΑ για την «ανταρσία» των ΜΑΤ

Εσωτερική έρευνα στη ΓΑΔΑ για την «ανταρσία» των ΜΑΤ

Ο Αττικάρχης διέταξε έρευνα μετά την άρνηση των δυνάμεων των ΜΑΤ να μεταβούν σε ποδοσφαιρικό γήπεδο.

Εσωτερική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ελληνική Αστυνομία, μετά το συμβάν που σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας.

Το συμβάν δεν είναι άλλο από την «ανταρσία» που αποφάσισαν οι αστυνομικοί των ΜΑΤ που είχαν διαταχθεί να μεταβούν για υπηρεσία στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Οι 5 κλούβες των ΜΑΤ έφτασαν μέχρι τη συμβολή της Κηφισίας με τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, ωστόσο δεν έστριψαν προς το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Τα στελέχη των ΜΑΤ ενημέρωσαν το κέντρο ότι θα παραμείνουν σε εκείνο το σημείο και πως θα προχωρήσουν προς το γήπεδο μόνο σε περίπτωση που θα χρειαστεί να επέμβουν – άλλωστε στο χώρο υπήρχαν ήδη μονάδες της Υπηρεσίας Μέτρων Τάξης.

«Θα παραμείνουμε στον κόμβο σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Όταν χρειαστεί να αποκατασταθεί η τάξη πέριξ του γηπέδου, διαβιβάστε μας να μεταβούμε για την αποκατάσταση της τάξης» ανέφερε χαρακτηριστικά ένας επικεφαλής διμοιρίας μιλώντας προς το Κέντρο Επιχειρήσεων.

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα επέστρεψαν στη βάση των ΜΑΤ στου Γουδή, ενώ έπειτα από παρέμβαση του Αττικάρχη ξεκίνησαν εκ νέου για το γήπεδο της Λεωφόρου, προκειμένου να εκτελέσουν κανονικά την υπηρεσία τους.

Αντιδρούν στα μέτρα

Η κίνηση αυτή έκανε γνωστή -εντός και εκτός ΕΛ.ΑΣ.- την δυσαρέσκια των ανδρών των ΜΑΤ, που είδαν τον συνάδελφό τους να τραυματίζεται σοβαρά στα επεισόδια στου Ρέντη, για τα μέτρα της κυβέρνησης σχετικά με την οπαδική βία.

Άλλωστε αυτό είχε φανεί και στη συγκέντρωση που έκαναν οι αστυνομικοί την περασμένη Δευτέρα έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, από τις συνομιλίες των χιλιάδων αστυνομικών με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Όταν οι συνδικαλιστές αστυνομικοί ρωτούσαν τον υπουργό Γιάννη Οικονόμου και τον υφυπουργό Κώστα Κατσαφάδο για την απεμπλοκή των αστυνομικών δυνάμεων από τις αθλητικές αναμετρήσεις, λάμβαναν αόριστες απαντήσεις για το τι θα ισχύσει μετά το δίμηνο που θα ισχύσει η απόφαση να γίνονται οι ποδοσφαιρικοί αγώνες κεκλεισμένων των θυρών.

Τι ερευνά η ΓΑΔΑ

Πλέον, οι αξιωματικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής ερευνούν τα γεγονότα της Πέμπτης για το ενδεχόμενο να διαπιστωθεί εάν υπήρξε το παράπτωμα της άρνησης εκτέλεσης διαταγής.

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024