Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ρέντη: Στον ανακριτή ο 18χρονος για τον τραυματισμό του αστυνομικού

Ρέντη: Στον ανακριτή ο 18χρονος για τον τραυματισμό του αστυνομικού

Κατηγορείται, μεταξύ άλλων, για ηθική αυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών

Στον ανακριτή οδηγήθηκε λίγο πριν τις 11 το πρωί της Πέμπτης ο 18χρονος που έχει ομολογήσει ότι έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον 31χρονο αστυνομικό, κατά τα επεισόδια στον Ρέντη.

Ο 18χρονος κατηγορείται για ηθική αυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, για έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για τον άνθρωπο, διατάραξη οικιακής ειρήνης και για κατοχή βεγγαλικών. Να σημειωθεί ότι όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκε πυρίτιδα στα χέρια του, γεγονός που αποδεικνύει ότι έριξε τη φωτοβολίδα το συγκεκριμένο βράδυ.

O 18χρονος μετά τη σύλληψή του φέρεται να ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς πως ένας μεγαλύτερος του έδωσε τη ναυτική φωτοβολίδα και του έδειξε πώς να την ενεργοποιήσει, καθώς ο ίδιος δεν γνώριζε πώς να το κάνει, ούτε πώς να την πετάξει. Το πρόσωπο αυτό αναζητούν οι Αρχές, που συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό του «καθοδηγητή» και την ταυτοποίηση άλλων ατόμων που συμμετείχαν στα επεισόδια της περασμένης Πέμπτης.

Ο δικηγόρος του 18χρονου, Απόστολος Λύτρας, έχει αναφέρει στους δημοσιογράφους ότι ο 18χρονος δεν είναι οργανωμένος οπαδός, δεν έχει τιμωρηθεί ποτέ και δεν έχει κατηγορηθεί και προσαχθεί για οποιαδήποτε αιτία.

Ο κ. Λύτρας τόνισε ότι τόσο ο 18χρονος όσο και η οικογένειά του, αυτή τη στιγμή, αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η υγεία του αστυνομικού.

Πρόσωπα «κλειδιά» ο 16χρονος αδερφός του 18χρονου και ο μάνατζερ τράπερ

Στο «κάδρο» των ερευνών μπαίνει και ο 16χρονος αδελφός του 18χρονου, ο οποίος κλήθηκε χθες, Τετάρτη, για συμπληρωματική κατάθεση. Μάλιστα, έδωσε γενετικό υλικό ενώ ειδικό κλιμάκιο του πήρε και αποτυπώματα καθώς υπάρχουν πληροφορίες που τον συνδέουν με τα επεισόδια.

Εν τω μεταξύ, ο μάνατζερ γνωστού τράπερ ισχυρίστηκε πως πήγε στο γήπεδο, άφησε ένα πανό και έφυγε. Στη συνέχεια, είπε πως βρέθηκε σε ένα ταχυφαγείο στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, όμως προκύπτουν κενά στο άλλοθι του.

Οι Αρχές έχουν λάβει υλικό για την πυρίτιδα και από αυτόν και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024