Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μπάιντεν: «Πολιτικό ακροβατικό» η απόφαση για έρευνα σε βάρος του από τη Βουλή των Αντιπροσώπων

Μπάιντεν: «Πολιτικό ακροβατικό» η απόφαση για έρευνα σε βάρος του από τη Βουλή των Αντιπροσώπων

Οι Ρεπουμπλικάνοι επικεντρώνονται στο «να μου επιτεθούν με ψέματα», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων να ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του.

Οι Ρεπουμπλικάνοι «επιλέγουν να χάσουν τον χρόνο τους μ’ ένα πολιτικό ακροβατικό» που δεν έχει απολύτως «καμία βάση», σχολίασε χθες Τετάρτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν (φωτογραφία, επάνω, από το Reuters/Leah Millis), μετά την έγκριση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της έναρξης έρευνας σε βάρος του για δοσοληψίες του γιου του στο εξωτερικό.

Θεωρείται απίθανο η Γερουσία να καταδικάσει τον πρόεδρο ακόμη και αν η Βουλή τον παραπέμψει σε δίκη

«Αντί να δουλέψουν για να κάνουν καλύτερη τη ζωή των Αμερικανών», οι Ρεπουμπλικάνοι επικεντρώνονται στο «να μου επιτεθούν με ψέματα», τόνισε ο δημοκρατικός αρχηγός του κράτους, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις υπηρεσίες του στον Λευκό Οίκο.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων, που ελέγχουν οι αντιπολιτευόμενοι Ρεπουμπλικάνοι, ενέκρινε χθες Τετάρτη και τυπικά την έναρξη έρευνας ενόψει της παραπομπής σε δίκη στη Γερουσία και της ενδεχόμενης παύσης από το αξίωμα του προέδρου Τζο Μπάιντεν, εξαιτίας των αμφιλεγόμενων δοσοληψιών του γιου του αρχηγού του κράτους στο εξωτερικό, παρότι οι Δημοκρατικοί χαρακτηρίζουν εντελώς ανυπόστατες τις κατηγορίες στελεχών της αμερικανικής δεξιάς.

Η έναρξη έρευνας εγκρίθηκε σε ψηφοφορία της ολομέλειας στην οποία τηρήθηκαν οι κομματικές γραμμές (221 ψήφοι υπέρ, 212 κατά).

Πονοκέφαλος

Η διαδικασία δεν έχει πρακτικά καμιά πιθανότητα επιτυχούς έκβασης για τους Ρεπουμπλικάνους, αφού η Γερουσία ελέγχεται — οριακά — από τους Δημοκρατικούς, όμως ενδέχεται να τους προκαλέσει πονοκέφαλο ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου του 2024, στις οποίες ο Τζο Μπάιντεν θα διεκδικήσει την επανεκλογή του.

Η έρευνα της Βουλής των Αντιπροσώπων αφορά το εάν ο αρχηγός του κράτους επωφελήθηκε παράνομα από τις επιχειρηματικές δοσοληψίες του 53χρονου γιου του Χάντερ Μπάιντεν στο εξωτερικό.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Η άνοδος του Ολυμπιακού στο Νο 47 της UEFA και τι θα γίνει αν σηκώσει την κούπα στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ο Ολυμπιακός είναι δύο ματς μακριά από το όνειρο και μαζί του έχει λόγο να ονειρεύεται ολόκληρη η Ελλάδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024