Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Τελικός» στο Άμστερνταμ για την ΑΕΚ – «Κλειδώνει» την πρόκριση στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός

«Τελικός» στο Άμστερνταμ για την ΑΕΚ – «Κλειδώνει» την πρόκριση στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός ρίχνονται απόψε στις μάχες της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων του Europa League και θέλουν τουλάχιστον ένα βαθμό για να τερματίσουν στην τρίτη θέση.

Η ΑΕΚ έχει ταξιδέψει στην Ολλανδία για τον «τελικό» πρόκρισης» με τον Άγιαξ για την 6η αγωνιστική των ομίλων του Europa League, ενώ ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τη Μακάμπι Χάιφα στη Λεωφόρο με στόχο να «κλειδώσει» την παρουσία του στη νοκ-άουτ φάση του Europa Conference League.

Οι δύο ελληνικές ομάδες, όπως και ο Ολυμπιακός θέλουν έναν βαθμό για να «κλείσουν» θέση στην επόμενη φάση του Conference, με την Ένωση ωστόσο να έχει το πιο δύσκολο έργο. Οι «κιτρινόμαυροι» το βράδυ της Πέμπτης (14/12, 22:00) φιλοξενούνται από τον «Αίαντα» στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα» σε ένα ματς από τα πιο σημαντικά στην πρόσφατη ιστορία της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα.

Σπουδαία ματς για ΑΕΚ και Παναθηναϊκό με… φόντο το Conference League

Η ΑΕΚ έχει πάει στο Άμστερνταμ για να υπερασπιστούν την τρίτη θέση που κρατάνε αυτή τη στιγμή στα χέρια τους και σε περίπτωση νίκης ή ισοπαλίας τότε η Ένωση θα έχει ευρωπαϊκή συνέχεια στο Conference League.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ΑΕΚ έχει πάει στην Ολλανδία με αρκετές απουσίες, καθώς εκτός των Στάνκοβιτς, Αραούχο και Γκατσίνοβιτς που αναμενόμενα δεν θα ήταν διαθέσιμοι, τόσο ο Πινέδα όσο και ο Πόνσε δεν ταξίδεψαν στην Ολλανδία.

Η βαθμολογία

1. Μαρσέιγ 11
2. Μπράιτον 10
3. ΑΕΚ 4
4. Άγιαξ 2

Η 6η αγωνιστική

Άγιαξ – ΑΕΚ (22:00)
Μπράιτον – Μαρσέιγ (22:00)

Σε παρόμοια θέση και ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Μακάμπι Χάιφα στη Λεωφόρο (19:45, CosmoteSport 3) με τους «πράσινους» να καλούνται να υπερασπιστούν την 3η θέση στην οποία βρίσκονται μετά από πέντε αγωνιστικές.

Για να το πετύχουν αυτό τους αρκεί ένας βαθμός, διαφορετικά σε περίπτωση ήττας η ισραηλινή ομάδα θα είναι αυτή που θα προσπεράσει συνεχίζοντας στο Conference League. Ο Γιοβάνοβιτς δεν μπορεί να υπολογίζει στον Τζούρισιτς που είναι εκτός με ενοχλήσεις.

Η Μακάμπι Χάιφα θα έχει τη συμπαράσταση και περίπου 400 φίλων της που έκαναν το ταξίδι από το Ισραήλ στην Αθήνα, προκειμένου να σταθούν στο πλευρό της αγαπημένης τους ομάδας.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, τώρα, οι φιλοξενούμενοι δεν υπολογίζουν δεδομένα στη βοήθεια των Σον Γκόλντμπεργκ, Ντολέβ Χαζίζα, Ντία Σαμπά και Μαόρ Καντίλ που αποκλείστηκαν από την αποστολή για την αναμέτρηση της Λεωφόρου.

Η βαθμολογία

1. Ρεν 12
2. Βιγιαρεάλ 10
3. Παναθηναϊκός 4
4. Μακάμπι Χάιφα 2

Η 6η αγωνιστική

Ρεν – Βιγιαρεάλ (19:45)
Παναθηναϊκός – Μακάμπι Χάιφα (19:45)

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024