Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παναθηναϊκός – Μακάμπι Χάιφα 1-2: Το κάζο της χρονιάς για τους «πράσινους» και αποκλεισμός σοκ

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Χάιφα 1-2: Το κάζο της χρονιάς για τους «πράσινους» και αποκλεισμός σοκ

Ο Παναθηναϊκός τα έχανε η Μακάμπι τα έβαζε και κάπως έτσι η πρόκριση για το Europa Conference League κατέληξε στα χέρια των Ισραηλινών (2-1). Ούτε τώρα Ευρώπη μετά τις γιορτές για τους πράσινους που μετράνε 14 χρόνια και συνεχίζουν…

Ο Παναθηναϊκός ήθελε μονάχα τον βαθμό της ισοπαλίας στην «Λεωφόρο» κόντρα στην Μακάμπι Χάιφα, ωστόσο δεν κατάφερε ούτε αυτό…

Οι «πράσινοι» στο πιο κρίσιμο ευρωπαϊκό ραντεβού των τελευταίων χρόνων εμφανίστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων γνωρίζοντας την ήττα με 2-1 από τους Ισραηλινούς, λέγοντας έτσι «αντίο» στην Ευρώπη.

Συνέχεια στο αρνητικό σερί που θέλει το τριφύλλι να μην αγωνίζεται στην Ευρώπη μετά τις γιορτές. Δεκατέσσερα χρόνια «φυλακισμένος» ο Παναθηναϊκός που συνεχίζει να μετρά…

Ο τεχνικός του τριφυλλιού, Ιβάν Γιοβάνοβιτς κάτω από τα δοκάρια επέλεξε τον Γιούρι Λοντίγκιν αντί του Αλμπέρτο Μπρινιόλι..

Από εκεί και πέρα Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Γεντβάι και Χουάνκαρ τετράδα στην άμυνα. Αράο, Βιλένα και Μπερνάρ θα παίξουν στον άξονα, με τους Παλάσιος-Αϊτόρ στα άκρα και τον Ιωαννίδη στην κορυφή της επίθεσης.

Η ενδεκάδα της Μακάμπι

Κέουφ, Σούντγκρεν, Γκέρσον, Σεκ, Κορνού, Σερί, Σόου, Μοχάμεντ, Χαγκάγκ, Πιερό, Νταβίντ

Μπήκε πιο δυναμικά και πήρε το προβάδισμα η Μακάμπι

Οι Ισραηλινοί ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυναμικά στην αναμέτρηση αιφνιδιάζοντας τους «πράσινους».
Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και τον έλεγχο του ματς, φτάνοντας με χαρακτηριστική ευκολία στην περιοχή του τριφυλλιού.

Η κυριαρχία των Ισραηλινών μετουσιώθηκε σε γκολ με την συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου, όταν και ο Κουρνού έκανε το γύρισμα από τα αριστερά με τον Ντάβιντ να εκμεταλλεύεται την αδράνεια των
Σένκεφελντ και Λοντίγκιν στέλνοντας με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα.

Ακυρώθηκε ως οφσάιντ το γκολ του Πιερό

Έξι λεπτά αργότερα η Μακάμπι βρήκε και δεύτερο γκολ με… δράστη τον Πιερό, ωστόσο το τέρμα του φορ της ομάδας από το Ισραήλ ακυρώθηκε ως οφσάιντ έπειτα και από την χρήση του VAR.

Πίεση χωρίς αποτέλεσμα για τον Παναθηναϊκό

Στη συνέχεια οι πράσινοι προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση και να απαντήσουν στο γκολ του Ντάβιντ, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Πιο συγκεκριμένα στο 30’ ο Βαγιαννίδης γύρισε από τα δεξιά ο Ιωαννίδης έκανε το τακουνάκι με τον Κέουφ να διώχνει εντυπωσιακά, ενώ στην επαναφορά πρόλαβε και τον Αϊτόρ.

Τελευταία καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό στο πρώτο μέρος σημειώθηκε στο 45+2 όταν ο Χουάνκαρ έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, με το πλασέ του Παλάσιος να φεύγει ψηλά άουτ.

Αύξησε την πίεση του στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στην επανάληψη με το πόδι στο… γκάζι πιέζοντας για το γκολ της ισοφάρισης από την αρχή του δεύτερου 45λεπτου. Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς είχε κλείσει στο δικό της μισό την Μακάμπι φέρνοντας κυρίως την μπάλα στην περιοχή μέσα από στημένες φάσεις.

Ο Σέρι διπλασίασε τα τέρματα της Μακάμπι και έβαλε τις βάσεις πρόκρισης

Στο 74΄η Μακάμπι Χάιφα διπλασίασε τα τέρματα της, με τον Τσέρι να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα μέσα από την περιοχή.
Μπήκε ξανά στο «κόλπο» της πρόκρισης με τον Ιωαννίδη

Στο 90′ ο Παναθηναϊκός κατάφερε να μειώσει με… δράστη τον Ιωαννίδη και να μπει ξανά στην διεκδίκηση της πρόκρισης. Ο Μπερνάρ εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά με τον Έλληνα φορ να πετάγεται στην πορεία της μπάλας και να την στέλνει στα δίχτυα.

Στην συνέχεια το τριφύλλι πίεσε ώστε να πετύχει το γκολ που θα του χάριζε την πρόκριση, ωστόσο δεν τα κατάφερε.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Γεντβάι, Χουάνκαρ, Αράο, Βιλένα, Μπερνάρ, Παλάσιος, Αϊτόρ (89′ Σπόραρ), Ιωαννίδης.

ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΪΦΑ: Κεούφ, Σούντγκρεν (46′ Φέινγκολντ), Γκέρσον, Σεκ, Κορνού, Σερί, Σόου, Μουχαμάντ (32′ Ζαμπέρ), Χατζάτζ, Πιερό, Νταβίντ (67′ Ρεφαέλοβ).

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024