Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΟΗΕ: Για «ιστορική μέρα» κάνουν λόγο οι Παλαιστίνιοι αναφερόμενοι στο ψήφισμα κατάπαυσης του πυρός

ΟΗΕ: Για «ιστορική μέρα» κάνουν λόγο οι Παλαιστίνιοι αναφερόμενοι στο ψήφισμα κατάπαυσης του πυρός

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία το ψήφισμα για άμεση κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, το οποίο δεν είναι δεσμευτικό αλλά στέλνει «ισχυρό μήνυμα».

Με συντριπτική πλειοψηφία η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ (φωτογραφία, επάνω, από το Reuters/Eduardo Munoz) ενέκρινε χθες Τρίτη ψήφισμα που ζητεί «άμεση κατάπαυση του πυρός» στη Λωρίδα της Γάζας για ανθρωπιστικούς λόγους.

Η πρόταση εγκρίθηκε με 153 ψήφους, έναντι 10 κατά (συμπεριλαμβανομένων του Ισραήλ και των ΗΠΑ) και 23 αποχών επί συνόλου 193 μελών.

«Είναι καθήκον όλων μας να συνεχίσουμε σε αυτόν τον δρόμο»

Απορρίφθηκε αμερικανική τροπολογία για να συμπεριληφθεί η καταδίκη των «αποτρόπαιων τρομοκρατικών επιθέσεων της Χαμάς» στις 7 Οκτωβρίου.

Την Παρασκευή, οι ΗΠΑ είχαν ασκήσει βέτο σε ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που ζητούσε «άμεση κατάπαυση του πυρός» στη Λωρίδα της Γάζας για ανθρωπιστικούς λόγους, παρά την πίεση του γενικού γραμματέα Αντόνιο Γκουτέρες που κατήγγειλε τη «συλλογική τιμωρία» των Παλαιστινίων.

Ωστόσο, οι ΗΠΑ δεν έχουν δικαίωμα βέτο στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Τα ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ δεν έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα, αλλά πολιτική βαρύτητα και απηχούν το πώς αντιμετωπίζει η διεθνής κοινότητα τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

«Ισχυρό μήνυμα»

Για «ιστορική μέρα» έκανε λόγο ο παλαιστίνιος πρεσβευτής στα Ηνωμένα Εθνη, αναφερόμενος στην έγκριση του ψηφίσματος, εξέλιξη που όπως τόνισε στέλνει «ισχυρό μήνυμα».

«Είναι καθήκον όλων μας να συνεχίσουμε σε αυτόν τον δρόμο, ώσπου να μπορέσουμε να επιτύχουμε το τέλος αυτής της επίθεσης εναντίον του λαού μας, το τέλος αυτού του πολέμου εναντίον του λαού μας», είπε στον Τύπο ο Ριάντ Μανσούρ.

Sports in

Με Φουντούλη και Γεννηδουνιά συνεχίζει να γράφει ιστορία

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο Final 4 μετά από πέντε χρόνια και ήδη κάνει όνειρα για την ανάδειξη του σε πρωταθλητή Ευρώπης για τρίτη φορά μετά το 2002 και το 2018.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024