Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μάντζος: Η κυβέρνηση λειτουργεί με manual επικοινωνίας και στην αντιμετώπιση της οπαδικής βίας

Μάντζος: Η κυβέρνηση λειτουργεί με manual επικοινωνίας και στην αντιμετώπιση της οπαδικής βίας

«Η βία, η σκληρή εγκληματικότητα, το οργανωμένο έγκλημα είναι εδώ, εντείνονται και πρέπει να αντιμετωπιστούν με όρους αστυνομίας και δικαιοσύνης», δήλωσε ο Δημήτρης Μάντζος

Για το φαινόμενο της οπαδικής βίας μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος, εκφράζοντας τον προβληματισμό του για τον χρόνο κατά τον οποίο οι συναρμόδιοι υπουργοί κατέθεσαν τους 200 φακέλους χούλιγκανς στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Ο κ. Μάντζος, αφού ξεκαθάρισε πως «τόσο η αστυνομική βία όσο και η βία κατά των αστυνομικών συνιστούν βία και πρέπει να καταδικάζονται απερίφραστα και χωρίς επιφυλάξεις», σημείωσε πως «η κυβέρνηση ουσιαστικά ομολογεί την ανεπάρκεια και την αποτυχία της μέχρι τώρα», ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «λειτουργεί με ένα manual επικοινωνίας σε όλα τα ζητήματα».

«Γιατί δεν έχουν εφαρμοστεί μέτρα όπως η ταυτοπροσωπία κα οι κάμερες στα γήπεδα;»

«Εγώ αναρωτιέμαι, όπως όλοι μας, πότε σχηματίστηκαν και συγκεντρώθηκαν αυτοί οι διακόσιοι φάκελοι; Από την Πέμπτη που ο άτυχος αστυνομικός έπεσε θύμα της επίθεσης στο Ρέντη; Από πότε ήταν έτοιμοι και γιατί δεν είχαν υποβληθεί νωρίτερα;», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Και σημείωσε: «Ο Άλκης Καμπανός στη Θεσσαλονίκη και ο Χρήστος Κατσούρης στη Νέα Φιλαδέλφεια δεν ήταν σοκαριστικά, τραγικά περιστατικά που θα έπρεπε να έχουν προκαλέσει την άμεση αντίδραση της Πολιτείας ενάντια στους χούλιγκανς; Δεν πρέπει, επιτέλους, κάποια στιγμή και η κυβέρνηση να μας πει τι έχει κάνει και τι δεν έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια που κυβερνά;».

«Λέμε ναι, χωρίς αστερίσκους, στην ταυτοπροσωπία και στις κάμερες στα γήπεδα»

Διερωτήθηκε, παράλληλα, γιατί δεν έχουν εφαρμοστεί μέτρα όπως η ταυτοπροσωπία κα οι κάμερες στα γήπεδα, εκτιμώντας ότι «τα τελευταία χρόνια έχουμε έξαρση της βίας».

Προσέθεσε, μάλιστα, πως η βία στα γήπεδα είναι μία πτυχή: «Η βία, η σκληρή εγκληματικότητα, το οργανωμένο έγκλημα είναι εδώ, εντείνονται και πρέπει να αντιμετωπιστούν με όρους αστυνομίας και δικαιοσύνης».

«Μία σκληρή κύρωση είναι ο ισόβιος αποκλεισμός από τα γήπεδα. Αν σε ένα νέο παιδί εξηγηθεί ότι θα μείνει για πάντα μακριά από το γήπεδο της αγαπημένης του ομάδας, δεν θα γίνει το ίδιο εύκολα εργαλείο και μέσο σε εγκληματικά σχέδια άλλων», πρότεινε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Ο Δημήτρης Μάντζος υπογράμμισε πως «ο αθλητισμός πρέπει να προστατευθεί, διότι χρησιμοποιείται ως προκάλυμμα εγκληματικής δράσης. Εμείς θέλουμε να εφαρμοστούν τα μέτρα, τα οποία έχουν εξαγγελθεί πολλές φορές στο παρελθόν. Λέμε ναι, χωρίς αστερίσκους, στην ταυτοπροσωπία και στις κάμερες στα γήπεδα».

«Όταν όλες οι πράξεις είναι έξω από τα γήπεδα, ένα lockdown επικοινωνιακού τύπου δύο μηνών, τι αναμένεται ότι θα φέρει ως αποτέλεσμα;», σημείωσε καταληκτικά.

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024