Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Haaretz: Πώς οι IDF παραπλανούν τους Ισραηλινούς στο Telegram

Haaretz: Πώς οι IDF παραπλανούν τους Ισραηλινούς στο Telegram

Ένα κανάλι στο Telegram με την ονομασία «72 παρθένες – χωρίς λογοκρισία» μοιράζεται φωτογραφίες και βίντεο με νεκρούς «τρομοκράτες της Χαμάς»

Σοκαριστικές φωτογραφίες και βίντεο διακινούνται στο κανάλι του Telegram με την ονομασία «72 παρθένες – χωρίς λογοκρισία», που σύμφωνα με τη haaretz, διαχειρίζεται τμήμα του ισραηλινού στρατού το οποίο είναι υπεύθυνο για τις τακτικές ψυχολογικού πολέμου «κατά του εχθρού και του ξένου κοινού».

Το κανάλι, το οποίο υπερηφανεύεται για «αποκλειστικό περιεχόμενο από τη Λωρίδα της Γάζας» και έχει δημοσιεύσει πάνω από 700 αναρτήσεις, εικόνες και βίντεο με «σκοτωμένους τρομοκράτες» και καταστροφές στη Λωρίδα, ενθαρρύνει τους 5.300 followers να μοιράζονται το περιεχόμενο ώστε «όλοι να δουν ότι τους κατατροπώνουμε».

Ο ισραηλινός στρατός αρνείται ότι είναι πίσω από τη λειτουργία του συγκεκριμένου καναλιού, όμως ανώτερος στρατιωτικός αξιωματούχος επιβεβαίωσε στη haaretz ότι οι IDF είναι αυτοί που το τρέχουν.

Δεν μοιάζει με εκστρατεία ενημέρωσης ενός στρατού όπως οι IDF, αλλά περισσότερο με κουτσομπολίστικη σελίδα»

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τους IDF να προσπαθούν να επηρεάσουν και να κατευθύνουν Ισραηλινούς πολίτες» δήλωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί. «Τα μηνύματα εκεί είναι προβληματικά. Δεν μοιάζουν με εκστρατεία ενημέρωσης ενός στρατού όπως οι IDF, αλλά περισσότερο με κουτσομπολίστικη σελίδα, και το γεγονός ότι οι στρατιώτες λειτουργούν μια τέτοια προβληματική σελίδα είναι εξωφρενικό», είπε.

Κάποιες από τις αναρτήσεις στο συγκεκριμένο κανάλι στο Telegram

«Εξοντώνοντας κατσαρίδες και αρουραίους της Χαμάς» – Οι σοκαριστικές αναρτήσεις

Το κανάλι δημιουργήθηκε στο Telegram στις 9 Οκτωβρίου με το όνομα «The Avengers», το οποίο την επόμενη μέρα άλλαξε σε «Azazel» και έπειτα στο «72 παρθένες – χωρίς λογοκρισία».

»Καίγοντας τη μητέρα τους! Δεν θα πιστέψατε τι βίντεο εξασφαλίσαμε» έγραφαν σε ανάρτηση στις 11 Οκτωβρίου δημοσιεύοντας εικόνες από Παλαιστίνιους αιχμαλώτους και σορούς «τρομοκρατών» με τη λεζάντα «εξοντώνοντας κατσαρίδες και αρουραίους της Χαμάς. Μοιραστείτε αυτή την ομορφιά»…

«Άλλος ένας νεκρός τρομοκράτης, θα κλάψετε από τα γέλια αν δείτε το βίντεο» γράφουν σε άλλη ανάρτηση.

Κάθε βράδυ, το κανάλι δημοσιεύει μια ημερήσια σύνοψη που περιλαμβάνει αρκετές ενημερώσεις των IDF σχετικά με τη δραστηριότητα στη Γάζα, και υποσχέσεις για αποκλειστικές εικόνες και βίντεο.

Τα μηνύματα που αναρτώνται στο κανάλι στο Telegram

«Όπως πάντα, είμαστε οι πρώτοι που σας μεταφέρουμε τις πληροφορίες από το πεδίο. Έχουμε τρελές καταγραφές τρομοκρατών και ντοκουμέντα που κανείς άλλος δεν έχει» υποστηρίζουν.

Στις 14 Οκτωβρίου ανέβασαν ένα βίντεο με ισραηλινό όχημα να περνά επανειλημμένα πάνω από το σώμα ενός Παλαιστινίου. «Μπράβο, πάνω του. Γ#μ$στε@τ τους» αναφέρεται στη λεζάντα.

Στις 11 Οκτωβρίου, εκατοντάδες Ισραηλινοί, μεταξύ των οποίων και μέλη της ρατσιστικής λέσχης οπαδών La Familia της Beitar Jerusalem, έκαναν ντου στο Ιατρικό Κέντρο Sheba, κοντά στο Τελ Αβίβ, μετά από μια φήμη ότι εκεί νοσηλεύονταν «τρομοκράτες της Χαμάς» που είχαν εισβάλει στο Ισραήλ.

Περιφέρονταν στο νοσοκομείο, βρίζοντας και φτύνοντας τους επαγγελματίες υγείας. Μέσα σε μια ώρα, ένα βίντεο από το «ντου» σοτ νοσοκομείο ανέβηκε στο «72 παρθένες»: «Αδέλφια μου, ήρωες οπαδοί της La Familia, σας αγαπώ!!!!!!! Τι ήρωες, ήρθαν να γ@μ@σ@@ν τους Άραβες».

Φωτογραφίες και βίντεο στο κανάλι στο Telegram

IDF: Δεν έχει την έγκρισή μας η λειτουργία του καναλιού

Το γραφείου Τύπου των IDF δήλωσε ότι το «72 παρθένες – χωρίς λογοκρισία» δεν λειτουργεί για λογαριασμό τους. «Εάν υπήρξε οποιαδήποτε σύνδεση από στρατιώτες ή άλλα μέρη που συνδέονται με τις IDF με τη σελίδα ή τη λειτουργία της, αυτό έγινε χωρίς έγκριση και χωρίς εξουσιοδότηση».

Sports in

Μοντέιρο – Τσιτσιπάς 2-0: Αντίο με το… καλημέρα στη Μαδρίτη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε εύκολα με 2-0 σετ (6-4, 6-4) από τον Τιάγκο Μοντέιρο και αποκλείστηκε πρόωρα από το ATP Masters 1000 της Μαδρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024