Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Λωρίδα της Γάζας: Σκοτώθηκε ο πατέρας δημοσιογράφου του Al Jazeera από ισραηλινό βομβαρδισμό

Λωρίδα της Γάζας: Σκοτώθηκε ο πατέρας δημοσιογράφου του Al Jazeera από ισραηλινό βομβαρδισμό

Ο Ανάς αλ Σαρίφ είναι ο τέταρτος δημοσιογράφος που χάνει μέλος της οικογένειάς του κατά τον νέο γύρο των ισραηλινών επιδρομών στη Λωρίδα της Γάζας, που ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου.

Ο δημοσιογράφος του Al Jazeera Ανάς αλ Σαρίφ ανέφερε χθες Δευτέρα πως ο 65χρονος πατέρας του σκοτώθηκε από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπάλια στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας (στη φωτογραφία του Mahmoud Sabbah/Anadolu Agency, επάνω, κατεστραμμένα κτίρια από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στον καταυλισμό της Τζαμπάλια).

Ο 65χρονος Τζαμάλ είχε απομείνει στο σπίτι λόγω των προβλημάτων υγείας του

Οπως είπε ο δημοσιογράφος, είχε απομακρύνει τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του από το σπίτι, στο οποίο είχε απομείνει ο 65χρονος Τζαμάλ λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε.

«Θάψαμε τον πατέρα μου έξω από σχολείο της UNRWA (σ.σ. της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες) όπου έχουν βρει καταφύγιο πολλοί εκτοπισμένοι», είπε ο Ανάς αλ Σαρίφ, τονίζοντας ότι δεν θα σταματήσει να καλύπτει τις εξελίξεις στον πόλεμο της Γάζας.

Πρόκειται για τον τέταρτο δημοσιογράφο του Al Jazeera που χάνει μέλος της οικογένειάς του από την έναρξη των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας, στις 7 Οκτωβρίου.

Είχε δεχθεί απειλές

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η διεύθυνση του Al Jazeera καταδίκασε τον βομβαρδισμό του σπιτιού στην Τζαμπάλια, επισημαίνοντας ότι ο δημοσιογράφος είχε δεχθεί κατ’ επανάληψη απειλές τις τελευταίες εβδομάδες.

«Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να λάβει επειγόντως μέτρα για να σταματήσει τις σφαγές δημοσιογράφων και πολιτών στη Γάζα από τον στρατό κατοχής», υπογραμμίζει.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Θρήνος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: «Έφυγε» ο Σέσαρ Λουίς Μενότι (pic)

Στα 85 του χρόνια ο θρυλικός Σέσαρ Λουίς Μενότι άφησε την τελευταία του πνοή βυθίζοντας στο πένθος την Αργεντινή και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024