Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Πολιούχου Αγίου Σπυρίδωνος  στον Πειραιά

Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Πολιούχου Αγίου Σπυρίδωνος στον Πειραιά

Μετά τη θεία λειτουργία, ακολούθησε λιτάνευση της Ιερής Εικόνας στο κέντρο της πόλης.

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός του Πολιούχου Αγίου Σπυρίδωνος στον Πειραιά, με τη συμμετοχή πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, της Δημοτικής Αρχής, της ηγεσίας των Σωμάτων Ασφαλείας, του Λιμενικού Σώματος  και πλήθους κόσμου.

Μετά τη θεία λειτουργία, ακολούθησε λιτάνευση της Ιερής Εικόνας στο κέντρο της πόλης, συγχοροστατούντων: του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς  κ.κ. Σεραφείμ και των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας  κ.κ. Παντελεήμονος  και  Φιλίππων,  Νεαπόλεως  και Θάσου κ.κ.  Στεφάνου.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Δόμνα Μιχαηλίδου.  Τη Βουλή εκπροσώπησε ο Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων Νίκος Βλαχάκος.

Ο Πειραιάς σήμερα γιορτάζει

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Ο Πειραιάς σήμερα γιορτάζει τον Πολιούχο του Άγιο Σπυρίδωνα.

Η πόλη τίμησε την εορτή του με την καθιερωμένη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του, παρουσία πλήθους Πειραιωτών.

Χρόνια πολλά σε όσες και όσους γιορτάζουν!

Χρόνια πολλά σε όλους τους Πειραιώτες!».

Στη διάρκεια της λιτάνευσης της Ιερής Εικόνας του Αγίου Σπυρίδωνος παιάνιζαν η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά, η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού  και η μπάντα του Λιμενικού Σώματος.

Επίσης, στον εορτασμό του Αγίου Σπυρίδωνος, παρευρέθηκαν:

Ο  Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη  Κωνσταντίνος Κατσαφάδος.

Οι Βουλευτές: Γιώργος Βρεττάκος, Γιάννης Τραγάκης και Δημήτρης Μαρκόπουλος.  Οι πρώην Βουλευτές  Γιάννης Μελάς και Γεωργία Γεννιά.

Ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά, Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ.  Ιωάννης  Μυτιληναίος, ο Υποδιοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, Αρχιπλοίαρχος Χαράλαμπος Γαβαλάς και ο  Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Δημοτικού Θεάτρου, Αστυνόμος Α΄  Αντώνης Σκάρπας. Οι Αντιδήμαρχοι:  Δημήτρης Καρύδης και  Δημήτρης Αράπης. Οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αλεξάνδρα – Γερασιμούλα Τουμαζάτου, Γιώργος Βίτσας και  Αντώνης Μοραντζής. Η Περιφερειακή Σύμβουλος Ευγενία Μπαρμπαγιάννη, ο Διευθύνων Σύμβουλος στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Σπύρος Σπυρίδων,  ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά Γιάννης Βοϊδονικόλας, ο  Πρόεδρος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας  Αλέξανδρος Νανόπουλος, Κοινοτικοί Σύμβουλοι, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Βασίλης Ταταρόπουλος,   ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου  Χρήστος Μακρής,  ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Γιώργος Παπαμανώλης – Ντόζας, ο Αναπληρωτής Διοικητής στο Γενικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ» Σαράντος Ευσταθόπουλος,  ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια»   Θοδωρής Τσόντοςκαθώς επίσης εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024