Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Pascha: Ο μεγαλύτερος νόμιμος οίκος ανοχής στον κόσμο απειλείται με λουκέτο

Pascha: Ο μεγαλύτερος νόμιμος οίκος ανοχής στον κόσμο απειλείται με λουκέτο

Γερμανοί πολίτες ζητούν το κλείσιμο του οίκου ανοχής και τη δίωξη όσων πληρώνουν για σεξ ενώ παράλληλα απαιτούν να παρθούν μέτρα στήριξης για τις σεξεργάτριες/σεξεργάτες.

Το ξενοδοχείο Pascha Hotel στη Γερμανία φιλοξενεί περίπου 120 σεξεργάτριες και πάνω από 80 βοηθητικούς εργαζόμενους. Υποδέχεται καθημερινά έως και 1.000 πελάτες. Στεγάζεται σε ένα τεράστιο δωδεκαώροφο κτίριο και λειτουργεί με τη ρητή συγκατάθεση της κυβέρνησης, καθιστώντας το τον μεγαλύτερο νόμιμο οίκο ανοχής στον κόσμο.

Το Pascha Hotel βρίσκεται στη Γερμανία, διαθέτει πολυάριθμα δωμάτια και έχει διαδρόμους με βυσσινί φωτισμό. Λιτά ντυμένες και topless γυναίκες βρίσκονται έξω από τις πόρτες τους, προσελκύοντας τους άνδρες με σκοπό την προσωπική επαφή με ένα συγκεκριμένο κόστος. Για 100 λίρες Αγγλίας (10.487 ρουπίες), οι πελάτες μπορούν να συνευρεθούν ερωτικά με τις σεξεργάτριες.

Η προσέγγιση αυτή περιλαμβάνει τη δίωξη όσων πληρώνουν για σεξ, ενώ προσφέρει υποστήριξη στους εργαζόμενους στο σεξ, αντί να τους ποινικοποιεί

Η κυβέρνηση υποστηρίζει το Pascha λόγω της σημαντικής συνεισφοράς του στα έσοδα της χώρας

Ο οίκος ανοχής έχει πλούσια ιστορία, καθώς ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 1972 ως Eros Center on Hornstrabe. Αντικατέστησε τη συνοικία κόκκινων φανών Kleine Brinkgasse στο κέντρο της Κολωνίας και απέκτησε φήμη ως το πρώτο πολυώροφο κέντρο του είδους του στην Ευρώπη. Παρά τις νομικές προσφυγές, έλαβε άδεια από την πολιτεία για να λειτουργήσει σε έκταση που ανήκε στον δήμο.

Το 1995, μετά από κατάσχεση, το ανέλαβε νέος ιδιοκτήτης, ο οποίος μετονόμασε την επιχείρηση σε Pascha. Η επωνυμία Pascha εξαπλώθηκε για να συμπεριλάβει παρόμοια σπίτια στο Σάλτσμπουργκ, το Μόναχο και το Λιντς, κερδίζοντας δημοτικότητα όχι μόνο σε τοπικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο. Οι επισκέπτες πήγαιναν για να καταναλώσουν αλκοόλ, για clubbing και συντροφικότητα. Ένας ανώνυμος τουρίστας επαίνεσε τον χώρο για την παροχή μιας μοναδικής εμπειρίας.

Οι υποστηρικτές των μέτρων κατά της σεξεργασίας στη Γερμανία επιδιώκουν την υιοθέτηση του σκανδιναβικού μοντέλου

Ενώ η κυβέρνηση υποστηρίζει το Pascha λόγω της σημαντικής συνεισφοράς του στα έσοδα της χώρας, που ξεπερνούν τα 13 τρισεκατομμύρια δολάρια (περισσότερα από 10000 crore ρουπίες), ένας ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός αξιωματούχων και πολιτών αντιτίθεται σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις, θεωρώντας τες ανήθικες.

Το κράτος αντλεί έσοδα από τη φορολόγηση των εργαζομένων στο σεξ και ο κλάδος συνεισφέρει περίπου 14,5 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως. Αν και μόνο 33.000 εργαζόμενοι στο σεξ είναι επίσημα καταγεγραμμένοι, πιστεύεται ότι ο πραγματικός αριθμός υπερβαίνει τους 400.000, με τουλάχιστον 3.000 οίκους ανοχής στη χώρα.

Οι υποστηρικτές των μέτρων κατά της σεξεργασίας στη Γερμανία επιδιώκουν την υιοθέτηση του σκανδιναβικού μοντέλου. Η προσέγγιση αυτή περιλαμβάνει τη δίωξη όσων πληρώνουν για σεξ, ενώ προσφέρει υποστήριξη στους εργαζόμενους στο σεξ, αντί να τους ποινικοποιεί. Η συζήτηση σχετικά με την ηθικότητα τέτοιων καταστημάτων συνεχίζεται, καθώς η Γερμανία παλεύει με τις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της νομικής της στάσης απέναντι στην σεξεργασία.

*Με πληροφορίες από: news18.com | Κεντρική φωτογραφία θέματος: © Raimond Spekking  | Wikimedia Commons

Sports in

«Για αυτό ο Μπαρτζώκας δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Μόουζες Ράιτ»

Ποιος είναι ο λόγος που ο Μόουζες Ράιτ δεν έπαιξε καθόλου στο Game 4 με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024