Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απώλεια μνήμης, παραδοχή αδυναμίας

Απώλεια μνήμης, παραδοχή αδυναμίας

Η κυβέρνηση μας λέει επίσης πως με κλειστά τα γήπεδα του ποδοσφαίρου η βία θα εξαλειφθεί από το βόλεϊ, το μπάσκετ, την υδατοσφαίριση.

Μέτρα κατά της βίας: δεν είναι απλά ξαναζεσταμένο το φαγητό, είναι πλέον μουχλιασμένο και επικίνδυνο.

«Οι ανώνυμες εταιρείες του χώρου του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ, έχουν την ευθύνη να εκσυγχρονίσουν και να αναβαθμίσουν το σύστημα καμερών που παρακολουθούν τις εξέδρες των φιλάθλων κατά τη διάρκεια των αγώνων. Και θα ελεγχθούν γι’ αυτό. Αυτή η μέθοδος διασφαλίζει την εφαρμογή του μέτρου της ταυτοποίησης του κατόχου κάθε εισιτηρίου και συγκεκριμένης θέσης στο γήπεδο».

Πρόκειται για την τοποθέτηση του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου για τα μέτρα πάταξης της βίας που ανακοίνωσε τις 21 Φεβρουαρίου 2022.

Φαίνεται πως η σημερινή κυβέρνηση αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα μνήμης. Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά ότι εξήγγειλε ακριβώς τα ίδια μέτρα με 658 ημέρες διαφορά.

Τι λένε τα νέα «αυστηρά μέτρα» για την πάταξη της βίας στα γήπεδα;

Να εγκατασταθούν κάμερες υψηλής ευκρίνειας στις προδιαγραφές της UEFA στο σύνολο των γηπέδων της Super League 1 και σύστημα ηλεκτρονικής εισόδου φιλάθλων με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας.

Αν ανατρέξουμε πριν από δέκα χρόνια, ακόμα και είκοσι, οι εξαγγελίες ήταν ακριβώς οι ίδιες. Τοποθέτηση καμερών και ταυτοπροσωπία.

Η αμνήμων κυβέρνηση πρέπει να εξηγήσει επίσης γιατί απαιτεί να τοποθετηθούν κάμερες στα γήπεδα της Super League 1 όταν τα επεισόδια με τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού έγιναν έξω από κλειστό γυμναστήριο στο περιθώριο αγώνα βόλεϊ.

Είναι επίσης γνωστό πως ό,τι συμβαίνει εκτός γηπέδων την ευθύνη την έχει πάντοτε η αστυνομία.

Αν καταλάβαμε καλά, η κυβέρνηση μας λέει επίσης πως με κλειστά τα γήπεδα του ποδοσφαίρου η βία θα εξαλειφθεί από το βόλεϊ, το μπάσκετ, την υδατοσφαίριση. Οι στρατοί θα διαλυθούν και ο καθείς θα πάει σπιτάκι του. Τόσο δύσκολο είναι να αντιληφθεί πως η βία έχει τις ίδιες ιδιότητες με το νερό; Θα τρυπώσει όπου βρει χαραμάδα.

Οι νέες εξαγγελίες είναι ένας ξεκάθαρος πολιτικός ταρτουφισμός, μια υποκριτική στάση απέναντι σε ένα πρόβλημα που ξεπερνά τα όρια του αθλητισμού και φυσικά των συλλόγων.

Είναι επίσης αμφίσημη η πολιτική τιμωρία που επιβάλλεται στην ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού να παίξει κεκλεισμένων των θυρών τον ευρωπαϊκό του αγώνα με την Μπάτσκα Τόπολα από τη στιγμή που δεν συντρέχουν λόγοι επιβολής ποινών από τη διοργανώτρια UEFA.

Αποτελεί πρωτοτυπία να τιμωρείται ο Φορτούνης, ο Πασχαλάκης και η ομάδα τους για επεισόδια που συνέβησαν σε αγώνα βόλεϊ. Θα γινόταν ποτέ το αντίστροφο;

Η αμνήμων κυβέρνηση ξεχνά επίσης πως οι ομάδες είναι επιχειρήσεις με προϋπολογισμούς και τεράστιες υποχρεώσεις που καλύπτονται από τις πωλήσεις των εισιτηρίων και από προκρίσεις σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις τις οποίες θέτει σε κίνδυνο με την πεπαλαιωμένη λιτανεία απλοϊκών επιχειρημάτων.

Το ποδόσφαιρο και όσοι έχουν πληρώσει ακόμα και από το υστέρημά τους εισιτήρια διαρκείας για να δουν την αγαπημένη τους ομάδα, πέφτουν για πολλοστή φορά θύματα κοινωνικο-οικονομικής διάκρισης, έναν πρωτόλειο ρατσισμό που όμοιο του δεν συναντάμε ούτε σε τριτοκοσμικές χώρες.

Ναι, η κυβέρνηση λέει πως αντιλαμβάνεται τη στενοχώρια του κόσμου αλλά τονίζει πως με τις προδιαγραφές που θέτει θα είναι στο μέλλον ασφαλής η παρουσία τους. Ποιες προδιαγραφές; Ας σοβαρευτούμε επιτέλους.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024