Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Το τέλος της κινητής τηλεφωνίας» αποκλειστικά στη NOVA, «το Ραδιούργο Μέγαρο» στην ΕΡΤ, «όχι άλλο κάρβουνο… ακρίβειας» στο Μαξίμου

«Το τέλος της κινητής τηλεφωνίας» αποκλειστικά στη NOVA, «το Ραδιούργο Μέγαρο» στην ΕΡΤ, «όχι άλλο κάρβουνο… ακρίβειας» στο Μαξίμου

Επενδύση για ιντερνετ με ταχύτητα φωτός τάζει η NOVA, σκοτάδι βαθύ στις οθόνες των κινητών φέρνει, ενώ το αγαπημένο μας της ΕΡΤ o Ζούλας το χρεώνει της Louis Vuitton. Εισαγόμενη ακρίβεια που λέει και η κυβέρνηση

NO aVAilability – Το τηλέφωνο δεν είναι διαθέσιμο

Θυμάστε το δεν σε ακούω «πάρε το μηδέν…», μην απαντήσετε θα προδώσετε την ηλικία σας… Ε, σε εκείνα τα χρόνια του λίθου επέστρεψε την κινητή τηλεφωνία η NOVA. Νεκρά τα τηλέφωνα, χωρίς SMS, χωρίς ιντερνετ και για ώρες πολλές… Με ήλιο «σβήστηκαν από το χάρτη» της επικοινωνίας όσοι την εμπιστεύτηκαν, με τη παγωνιά της βαθιάς νύχτας επανήλθαν. Πέρασε δε μία ώρα μέχρι να δεήσει να ενημερώσει για το πρόβλημα, μέσω FB. Αυτό δε το «η βλάβη είναι προσωρινή παρντον για την αναστάτωση» εξόργισε κόσμο.

Πανάκριβες συσκευές να εκτοξεύονται σε τοίχους από τα νεύρα όσων αγόρασαν το πακέτο των υπηρεσιών που τάζει, και «φάγανε πακέτο» στα καλά καθούμενα. Κοκκίνησαν από ντροπή οι γούνες στο λόμπι από τα γαλλικά που ακούστηκαν για την εταιρεία. Η οποία παρεμπιπτόντως δεν απείλησε θεούς και δαίμονες και δεν συκοφάντησε όσους τόλμησαν να γράψουν ότι οικονομικά νοσεί και το επενδυτικό πρόγραμμά της, αξίας 2 δις. ευρώ που θα έφερνε ταχύτητες φωτός στο ιντερνετ είναι ακόμη στα χαρτιά, παρά την εξασφάλιση χρηματοδότησης και από το Ταμείο Ανάκαμψης; Εκτός αν έκαναν δοκιμές και ρίξανε… τον γενικό, αλλά όταν επανήλθε το δίκτυο δεν είδαμε καμία διαφορά.

Η διαφήμιση «ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος πάροχος κινητής τηλεφωνίας» την μάρανε. Εμ δεν τα βλέπουμε; Χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει…και αυτό εν προκειμένω δεν κολλάει μόνο στην αποσυρθείσα διαφημιστική καμπάνια, ισχύει εν γένει για την αξιοπιστία της NOVA. Ευτυχώς που μια Τζέλα έχει λεφτά και δεν μπορεί κανείς να την απειλήσει με απόσυρση διαφήμισης ή κατέβασμα καναλιού από την πλατφόρμα, γιατί κάνουν και τέτοια ο ταλαντούχος κ. Σταθόπουλος και ο μπρουτάλ κ. Σόλακ της United Group.

Ραδιο(υργο)μέγαρο της ΕΡΤ

Θέλω να αγιάσω και δεν με αφήνει ο ευαίσθητος και εύθικτος κ. Κωσνταντίνος Ζούλας. Θυμάστε τον Ηλιόπουλο στο έξω οι κλέφτες; Τουλάχιστον δύο καραφάκια κρασί θα χρειαζόταν τώρα αν ήλεγχε τα βιβλία της ΕΡΤ να πάει στον Μαξίμου μέσα στη νύχτα και να αρχίσει τα «κυβερνησούλα μου σε κλέβουν». Μετά την εκτόξευση του κόστους των παραγωγών, πολλές από τις οποίες ο κ. Ζούλας αναθέτει στην πανάκριβη Tanweer, και σε κάθε περίπτωση δουλίτσες που δεν φαίνεται να γίνονται με αναμμένο φως και πάνω στο τραπέζι, όπως με πληροφορεί ο δικός μου Ηλιόπουλος, τώρα ο αγαπημένος μας επικεφαλής της ΕΡΤ εισηγείται και την αύξηση του τέλους, ξέρετε αυτού που έρχεται με τον λογαριασμό ρεύματος, κατά 50 λεπτά. Εγώ πάω στο σούπερ μάρκετ και κλείνω το μάτι στον κρεοπώλη να βάλει παραπάνω κρέας στην κυρία μπροστά μου που παίρνει ίσα ίσα «για να βγουν δύο μερίδες να φάνε τα παιδιά» και να το χρεώσει σε μένα και ο κ. Ζούλας θέλει αύξηση. Στο επόμενο pull από την ΕΡΤ που θα δούμε τις δηλώσεις από το Μαξίμου μήπως να μας πουν κάτι για όλα αυτά και να εξηγήσουν γιατί ζεσταίνονται 30 εκατομμυριάκια για την ΕΡΤ;

Επιτέλους

Μετά από πολύ περίσκεψη και αναστοχασμό, οφείλω να ομολογήσω ότι – επιτέλους – κατάλαβα που οφείλεται το 41% της Νέας Δημοκρατίας. Λίγο καθυστερημένα, αλλά ποτέ δεν είναι αργά! Χθες δημοσιεύτηκε μία είδηση που δεν της δόθηκε η πρέπουσα σημασία….

Το δερματικό γήρας

Η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων οργάνωσε εκδήλωση, στο κέντρο της πόλης, σε αίθουσα της Περιφέρειας, με θέμα «το δερματικό γήρας και τα μπότοξ». Οπως φαίνεται κι από τις σχετικές φωτογραφίες το ενδιαφέρον ήταν μέγα. Ευλόγως! Διότι είναι ένα θέμα που αφορά – πρωτίστως – τη νεολαία και γενικότερα την κοινωνία! Διότι αν η νεολαία δεν ενδιαφέρεται για το … μπότοξ, τότε ποιος ενδιαφέρεται;

Και η κυρία Μαρία Κεφαλά

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε και η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας – και βουλευτής του νομού Ιωαννίνων και στενή φίλη του προέδρου της Βουλής κ. Κωνσταντίνου Τασούλα – κυρία Μαρία Κεφαλά. Η οποία πιθανόν να έχει κάποια – μυστική – αρμοδιότητα εντός της κυβερνήσεως για το μπότοξ, που μάλλον της την έχει εκχωρήσει η υπουργός της, η κυρία Σοφία Ζαχαράκη!

Πρωτοπορεί!

Δεν γνωρίζω αν με αφετηρία τα Ιωάννινα βρίσκεται σε εξέλιξη ένας πανελλαδικός κύκλος εκδηλώσεων της φοιτητικής παράταξης της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με το «δερματικό γήρας», όμως φαίνεται πως για μία ακόμη φορά η ΔΑΠ πρωτοπορεί!

Προνομιακά;

Είχε ανακαλύψει την Μύκονο όταν εσείς ήσασταν … γατάκια. Τώρα με το μπότοξ ανοίγει νέους δρόμους! Θα το καταλάβετε στις επόμενες φοιτητικές εκλογές – λέγεται ότι έχει ήδη κλείσει συμφωνία με πλαστικούς χειρουργούς με προνομιακές τιμές….

«Σαράκι»

Και μετά από τα σοβαρά ας περάσουμε στα επουσιώδη! «Σαράκι» έχει γίνει για τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και το σύστημα του Μεγάρου Μαξίμου το θέμα της ακρίβειας. Κάθε δεύτερη ημέρα μ΄ αυτήν ασχολείται – είτε άμεσα είτε έμμεσα. Η μάλλον για είμαι απολύτως ακριβής ασχολείται – όλο το σύστημα – με την … επικοινωνιακή διαχείριση της ακρίβειας! Οταν όμως η επικοινωνία αντικαθιστά την πολιτική, αργά ή γρήγορα έρχεται η αποκάλυψη!

Εισαγόμενη!

Τρεις ειδήσεις σε μία ημέρα για το ίδιο θέμα, αν μη τι άλλο αποδεικνύουν πως οι διαχειριστές αν μη τι άλλο είναι αγχωμένοι! Χθες, λοιπόν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Παύλος Μαρινάκης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Απογευματινή» ανέφερε μεταξύ των άλλων ότι «Η μάχη κατά της εισαγόμενης ακρίβειας είναι η πιο σημαντική μάχη που δίνει η κυβέρνηση, καθώς είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες (…) Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν, ούτε μαγικό ραβδί. Αν υπήρχε θα το είχε ανακαλύψει κάποια χώρα και θα μας το είχε πει».

Οι νέοι τιμοκατάλογοι

Ο χαρακτηρισμός «εισαγόμενη» και η αναφορά σε «μαγικές λύσεις» μου λένε πως προσπαθούν και θα εντείνουν την προσπάθεια από τον Ιανουάριο και μετά για να πείσουν τους πολίτες ότι φταίνε κάποιοι κι όχι η κυβέρνηση! Να σας θυμίσω πάντως πως πολλές εταιρείες τον Ιανουάριο αναθεωρούν – συνήθως προς τα πάνω – τους τιμοκαταλόγους τους….

Πολλά «καλάθια»

Η δεύτερη είδηση είναι ο κ. Μητσοτάκης στην ανάρτηση στον λογαριασμό του στο fb με τον εβδομαδιαίο απολογισμό της κυβέρνησης αναφέρεται, μεταξύ των άλλων, στο «καλάθι του νοικοκυριού», στην «μόνιμη μείωση τιμής» και στο «καλάθι των γιορτών». Επειδή δεν θυμάμαι ποτέ ως τώρα πρωθυπουργό να έχει τέτοια «εμμονή» με ήσσονος σημασίας μέτρα ενός ήσσονος σημασίας υπουργείου, έχω την εντύπωση ότι επιχειρεί να προσποριστεί θετική δημοσιότητα στο πλαίσιο της επικοινωνιακής του στρατηγικής.

Ελεγχοι

Και η τρίτη είδηση είναι πως σήμερα στις 10 το πρωί πρόκειται να επισκεφθεί την ΔΙΜΕΑ, δηλαδή τον μηχανισμό ελέγχου της αγοράς που διαθέτει το υπουργείο Ανάπτυξης. Το μήνυμα είναι σαφές. Ο πρωθυπουργός στηρίζει την ΔΙΜΕΑ και τους ελέγχους στην αγορά. Εχω πράγματι αγωνία να δω τι θα γράφουν οι νέοι τιμοκατάλογοι των προμηθευτικών εταιρειών….

Συσχετισμός

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ βαδίζει ολοταχώς για το συνέδριο του. Κι η ηγεσία του έχει πράξει όλα τα δέοντα. Αυτό είναι γνωστό. Αυτό που ίσως δεν είναι τόσο γνωστό έιναι πως εξελίσσεται ο συσχετισμός των δυνάμεων πρώτον, στο περιβάλλον του προέδρου του κόμματος, κ. Στέφανου Κασσελάκη και δεύτερον, στην ευρύτερη ηγετική ομάδα.

Αλλά…

Μου λένε ότι μπορεί η απόφαση για την συγκρότηση της ΚΟΕΣ και της Επιτροπής Θέσεων και Απόφασης να ήταν ομόφωνη στην Πολιτική Γραμματεία, αλλά οι πιο προσεκτικοί «διαβάζουν» ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία.

Ο κ. Ν. Παππάς

Ο κ. Νίκος Παππάς έχει αναβαθμιστεί πλήρως. Λένε μάλιστα ότι ουσιαστικά είναι ο «νούμερο 2» του κόμματος, με βάση τους συσχετισμούς στις δύο προαναφερόμενες επιτροπές. Βέβαια το λένε με πιο βαρείς πολιτικούς χαρακτηρισμούς, τους οποίους και αποφεύγω εν προκειμένω.

«Δύο σε ένα»

Ο πρόεδρος και το κόμμα είναι δύο ξεχωριστά υποκείμενα σε ενιαίο αμπαλάζ! Κι αυτό θα φανεί και στους συσχετισμούς του συνεδρίου και της νέας Κεντρικής Επιτροπής. Ο λόγος είναι απλός. Ο κ. Παππάς παρά την κατάρρευση της πάλαι ποτέ πανίσχυρης τάσης «Κίνηση Μελών» και το μικρό ποσοστό που πήρε στις εσωκομματικές εκλογές – περίπου 8% – κατόρθωσε να διατηρήσει έναν πανελλαδικό συνεκτικό μηχανισμό επιρροής, ο οποίος ενισχύθηκε με την αναδιάταξη των τάσεων που προηγήθηκε. Ως εκ τούτου θεωρείται βέβαιο ότι θα ελέγξει και το κόμμα. Και πάλι!

Ζεμπεκιές

Η κυρία Ολγα Γεροβασίλη μερακλώθηκε ακούγοντας τον λαϊκό τραγουδιστή Γιώργο Μαργαρίτη και έριξε και την ζεμπεκιά της. Δεν γνωρίζω αν αληθεύει, αλλά στην Κουμουνδούρου κυκλοφορεί η φήμη ότι θα είναι η πρώτη ακροάτρια σε μερικά νέα ζεϊμπέκικα τραγούδια που πρόκειται να κυκλοφορήσει ο – εκ της Πολιτικής Γραμματείας σύντροφος της – κ. Νίκος Σκορίνης….

Και τις καρέκλες;

Τα απόνερα μιας διάσπασης δεν είναι ευκολότερα από την ίδια την διάσπαση! Ψυχολογικά εννοώ. Σε διάφορες τοπικές οργανώσεις, μου λένε, ότι γίνονται διάφορα. Στη Νομαρχιακή Επιτροπή της Βόρειας Αθήνας, όπου η «Ομπρέλα» κατίσχυε των υπολοίπων, οι αποχωρήσαντες με τη «Νέα Αριστερά» έχουν πάρει μαζί τους τις λίστες των μελών και δεν τις επιστρέφουν. Πάλι καλά σε άλλες οργανώσεις έχουν πάρει και τις … καρέκλες!

Ο κ. Χ. Καστανίδης

Μία ενδιαφέρουσα επισήμανση αλίευσα από την χθεσινή «Αυγή» του πρώην υπουργού και βουλευτή του Πα.Σό.Κ./ΚΙΝΑΛ κ. Χάρη Καστανίδη. Γράφει στο άρθρο του ο κ. Καστανίδης «Αν όμως στις επερχόμενες ευρωεκλογές αποτυπωθεί και πάλι η φτώχεια των αριθμών και της περιορισμένης εκλογικής επιρροής τότε κομματικές ηγεσίες, πολιτικά πρόσωπα, διανοούμενοι, δεξαμενές σκέψης και ενδιαφερόμενοι πολίτες θα τεθούν ενώπιον σοβαρών προκλήσεων και ευθυνών, ενώπιον σοβαρών πολιτικών αποφάσεων». Μπορώ να βεβαιώσω ότι δεν εκφράζει μόνο τον εαυτό του ο πρώην υπουργός….

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024