Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στον Πειραιά το πιο φωτεινό Χριστουγεννιάτικο δένδρο

Στον Πειραιά το πιο φωτεινό Χριστουγεννιάτικο δένδρο

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης έδωσε το έναυσμα της εορταστικής περιόδου.

Σε μια φαντασμαγορική βραδιά, παρουσία χιλιάδων πολιτών, γεμάτη φως, έντονα χρώματα, τραγούδια, μουσική, πολύ κέφι και τη ζεστή ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης φωταγώγησε με την οικογένειά του, την Βάλια, τον Πέτρο και τη Γιολάντα το πιο φωτεινό Χριστουγεννιάτικο δένδρο.

Η νύχτα φωτίστηκε από χιλιάδες λαμπιόνια, περισσότερα από 150.000, που στολίζουν το εντυπωσιακό φυσικό Χριστουγεννιάτικο δένδρο και ξεπερνούν σε μήκος τα 6 χιλιόμετρα. Το δένδρο έχει ύψος πάνω από 16 μέτρα και «ταξίδεψε» στον Πειραιά από την «πρωτεύουσα» των Χριστουγεννιάτικων ελάτων, τον Ταξιάρχη Χαλκιδικής.

Στη φωταγώγηση του δένδρου το εντυπωσιακό σόου των πολύχρωμων πυροτεχνημάτων δημιούργησε μια πανδαισία χρωμάτων στον Πειραϊκό ουρανό.

Την εντυπωσιακή αυτή εκδήλωση παρουσίασε η πολυβραβευμένη τηλεπαρουσιάστρια Ρούλα Κορομηλά, με χιλιάδες Πειραιώτες και επισκέπτες της πόλης να «πλημμυρίζουν» τον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου, τις γύρω πλατείες και τους δρόμους, προκειμένου να παρακολουθήσουν τη φαντασμαγορική φωταγώγηση του δένδρου και να βγάλουν αναμνηστικές φωτογραφίες.

Στη λαμπερή βραδιά ο δημοφιλής καλλιτέχνης Πάνος Κιάμος χάρισε αξέχαστες στιγμές διασκέδασης με τη μουσική και τα τραγούδια του σε μικρούς και μεγάλους.

Το Χριστουγεννιάτικο σκηνικό «συνόδευσαν» οι ξεχωριστές νότες και μελωδίες της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πνευστών του Δήμου Πειραιά, των παιδιών της χορωδίας των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, η ζωντανή μουσική από τον ραδιοφωνικό σταθμό «My Radio 104,6» σε ένα ξεχωριστό DJ set από τον DJ Αντώνη Δημητριάδη, καθώς και η ερμηνεύτρια Κλαύδια με τον DJ ZAF.

Γιάννης Μώραλης: «Είμαι ικανοποιημένος και κυρίως αισιόδοξος για το μέλλον του Πειραιά»

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, καλωσόρισε τους χιλιάδες πολίτες στη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δένδρου, τονίζοντας:

«Σήμερα ξεκινούν και επίσημα οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην πόλη μας με τη φωταγώγηση του δένδρου σε μια λαμπερή βραδιά και θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ρούλα Κορομηλά, τον Πάνο Κιάμο, τον Αντώνη Δημητριάδη, την Κλαύδια και όλους όσοι συμμετείχαν, προσφέροντας λάμψη και όμορφες στιγμές.

Με σύνθημα «Χριστούγεννα στον Πειραιά, Γιορτές στις Γειτονιές», διοργανώσαμε, για ακόμα μια γιορτινή περίοδο, ένα πλούσιο Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα με πλήθος δωρεάν εκδηλώσεων και στις πέντε Δημοτικές Κοινότητες για όλους και κυρίως για τα παιδιά που είναι οι πρωταγωνιστές των εορτών, τα οποία θέλουμε να βλέπουμε χαρούμενα και χαμογελαστά.

Ο Πειραιάς φόρεσε τα γιορτινά του από άκρη σε άκρη με έναν όμορφο και εντυπωσιακό στολισμό, χωρίς σπατάλες, υπερβολές και σεβόμενοι τα χρήματα του Πειραϊκού λαού. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε γιορτινή  ατμόσφαιρα στην πόλη και να βάλουμε στο πνεύμα των Χριστουγέννων τους δημότες και τους επισκέπτες του Πειραιά.

Οι ημέρες των Χριστουγέννων είναι ημέρες χαράς, ημέρες αισιοδοξίας, ημέρες αγάπης και ελπίδας. Είναι ημέρες που βρισκόμαστε όλοι μαζί με τις οικογένειές μας και είμαστε ακόμα πιο κοντά με τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη τη στήριξη και τη βοήθειά μας. Είμαι ικανοποιημένος και κυρίως αισιόδοξος για το μέλλον του Πειραιά.

Η πόλη μας προοδεύει, αλλάζει ημέρα με την ημέρα, βελτιώνεται σε όλα τα επίπεδα, αποκτά δυναμική, γίνεται ακόμη πιο σύγχρονη και εξωστρεφής. Είναι πλέον μια πόλη που αξίζει να ζεις. Ως Δήμαρχος του Πειραιά νιώθω υπερήφανος για όσα έχουμε πετύχει με σχέδιο και κυρίως σκληρή δουλειά τα τελευταία 9 χρόνια.

Το εμβληματικό έργο αξιοποίησης του Πύργου, η ανάπλαση του Μικρολίμανου, η μείωση των δημοτικών τελών αθροιστικά κατά 25% και στις δύο θητείες μας, η δημιουργία του νέου Δικαστικού Μεγάρου για την οποία δώσαμε αγώνα μαζί με τον Δικηγορικό Σύλλογο και δικαιωθήκαμε, τα έργα για τη βελτίωση της καθημερινότητας σε κάθε γειτονιά, η δημιουργία πλατειών, παιδικών χαρών, οι παρεμβάσεις μας στην κοινωνία, η στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας, η έμφαση που δώσαμε στην καθαριότητα της πόλης η οποία απέδωσε καρπούς, καθώς ο Πειραιάς είναι η πιο καθαρή πόλη στην Ελλάδα είναι ορισμένα μόνο από τα έργα και τις παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής.

Και δεν σταματάμε εδώ. Αντιθέτως, συνεχίζουμε με ακόμα μεγαλύτερη διάθεση, όραμα, όρεξη για δουλειά, πάνω από όλα για το καλό του Πειραιά και των Πειραιωτών! Είμαι βέβαιος ότι η νέα χρονιά για την πόλη μας θα είναι ακόμα καλύτερη από το 2023.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους φορείς, τους Οργανισμούς και τους ιδιώτες που συνέβαλαν στην λαμπερή, ξεχωριστή και όμορφη εικόνα της πόλης, καθώς και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους και τις υπηρεσίες του δήμου για τη συμβολή τους.

Χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα με υγεία σε όλους. Ευτυχισμένο το νέο έτος»!

Τα φωτιστικά στολίδια του δένδρου, καθώς και ο εντυπωσιακός εορταστικός στολισμός της πόλης μας, αποτελείται αποκλειστικά από λαμπτήρες τύπου LED χαμηλής κατανάλωσης με πλήρως ανακυκλώσιμα υλικά, στο πλαίσιο των ενεργειών του Δήμου Πειραιά για εξοικονόμηση ενέργειας, περιορισμό στην κατανάλωση και ενίσχυση της βιωσιμότητας των χριστουγεννιάτικων εγκαταστάσεων, χωρίς να στερηθεί η πόλη και οι δημότες της, το λαμπερό εορταστικό κλίμα κατά τη διάρκεια της Χριστουγεννιάτικης περιόδου.

Τη διοργάνωση της φωταγώγησης του Δένδρου είχε η Διεύθυνση Εξωστρέφειας – Destination Piraeus και η Διεύθυνση Ηλεκτρολογικού -Μηχανολογικού, ενώ η εκδήλωση μεταδόθηκε μέσω live streaming από το ΚΑΝΑΛΙ 1 (youtube, facebook).

Sports in

Παναιτωλικός – Ατρόμητος 1-0: Κλείδωσε την παραμονή με «υπογραφή» Ταμπίτζε

Ο Νταμπίτζε «λύτρωσε« τον Παναιτωλικό κόντρα στον Ατρόμητο (1-0), και σε συνδυασμό με την ήττα της Κηφισιάς από τον ΠΑΣ Γιάννινα, οι Αγρινιώτες εξασφάλισαν την παραμονή τους στην Super League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024