Άλεξ Τζόουνς: Ο αρχιερέας της συνωμοσιολογίας επιστρέφει στο X με τις ευλογίες Μασκ
Ο Τζόουνς, ιδρυτής του ιστότοπου Infowars, είχε μεταξύ άλλων υποστηρίξει ότι το μακελειό στο σχολείο του Σάντι Χουκ το 2012 ήταν στημένο
Η επιχείρηση του Έλον Μασκ για την αποκατάσταση της «ελευθερίας του λόγου» στο Χ, πρώην Twitter, συνεχίζεται με την επαναφορά του λογαριασμού του Άλεξ Τζόουνς, του καταδικασμένου συνωμοσιολόγου που έχει εκδιωχθεί από όλες τις μεγάλες πλατφόρμες του Διαδικτύου.
Εφαρμόζοντας την προσφιλή του τακτική, ο Μασκ αποφάσισε να άρει το εμπάργκο στον Τζόουνς πραγματοποιώντας «δημοσκόπηση» μέσω του λογαριασμού του στο Χ, με το 70% των απαντήσεων να τάσσονται υπέρ της επαναφοράς.
Ο Τζόουνς, ιδρυτής του ιστότοπου Infowars, είχε μεταξύ άλλων υποστηρίξει ότι το μακελειό στο σχολείο του Σάντι Χουκ στις ΗΠΑ το 2012 ήταν στημένο, στο πλαίσιο σχεδίου της αμερικανικής κυβέρνησης να στερήσει τους Αμερικανούς από τα όπλα τους.
Reinstate Alex Jones on this platform?
Vox Populi, Vox Dei.
— Elon Musk (@elonmusk) December 9, 2023
Πέρυσι ο Τζόουνς διατάχθηκε να πληρώσει αποζημίωση-μαμούθ 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα θύματα του μακελειού, τα οποία δέχονταν απειλές για τη ζωή τους λόγω των συνωμοσιολογικών ισχυρισμών.
Το προφίλ του Τζόουνς στο τότε Twitter παρέμενε μπλοκαρισμένο από τον Σεπτέμβριο του 2018, όταν ο συνωμοσιολόγος εκδιώχθηκε και από τις πλατφόρμες της Apple, της Google και της Meta.
Απαντώντας σε σχόλια χρηστών στο X, ο Μασκ δήλωσε ότι διαφωνεί «σφοδρά» με τους ισχυρισμούς του Τζόουνς για το Σάντι Χουκ, και αναγνώρισε ότι η απόφασή του μπορεί να ζημιώσει οικονομικά το X, επέμεινε όμως ότι η αρχή της ελευθερίας του λόγου είναι «πιο σημαντική από τα χρήματα».
Τον τελευταίο καιρό ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος δείχνει να κάνει ό,τι μπορεί για να διώξει τους διαφημιζόμενους από την πλατφόρμα του.
Η Disney και άλλες μεγάλες εταιρείες απέσυραν τις καταχωρίσεις τους όταν ο Μασκ συμφώνησε με χρήστη που υποστήριζε ότι οι Εβραίοι σπέρνουν το μίσος κατά των λευκών.
Λίγο αργότερα ο Μασκ προκάλεσε σοκ στην αγορά βρίζοντας τους διαφημιστές που αποχώρησαν με τη φράση «να πάνε να γ…θούν».
Μέχρι στιγμής ο Άλεξ Τζόουνς δεν έχει κάνει νέα ανάρτηση στο X, αναδημοσίευσε όμως μήνυμα του υπόδικου μισογύνη Influencer Άντριου Τέιτ, ο οποίος επίσης επέστρεψε στην πλατφόρμα με απόφαση του Μασκ.
«Επιστρέψαμε» έγραψε ο Τέιτ.
- Μπενφίκα – Σπόρτινγκ 1-1: Χωρίς νικητή το ντέρμπι της Λισαβόνας
- ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ θα επεκτείνει την ταξιδιωτική απαγόρευση για πολίτες πάνω από 30 χωρών
- Μάιντς – Γκλάντμπαχ 0-1: Ο Ντα Κόστα καταδίκασε την ομάδα του
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]
- Αταμάν: «Ήμασταν χάλια, δεν αξίζαμε τη νίκη»
- Λιγότερη δουλειά, περισσότερος τζόγος για την Gen Z




