Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ρέντη: Συγγνώμη ζητά ο 18χρονος - «Ήθελε να πετάξει ψηλά τη φωτοβολίδα»

Ρέντη: Συγγνώμη ζητά ο 18χρονος – «Ήθελε να πετάξει ψηλά τη φωτοβολίδα»

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται ακόμη 18 άτομα, για τα οποία έχει ζητηθεί άρση του τηλεφωνικού τους απορρήτου, προκείμενου να διαπιστωθεί αν είχαν επικοινωνία με τον δράστη

Προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη (14/12) πήρε σήμερα (11/12) ο καθ’ ομολογίαν δράστης, που τραυμάτισε με ναυτική φωτοβολίδα τον 31χρονο αστυνομικό στην περιοχή του Ρέντη.

Ο 18χρονος, έφτασε στα δικαστήρια Πειραιά υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για βαριά κακουργήματα και πλημμελήματα και διώκεται, μεταξύ άλλων, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, και κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών.

«Δεν είχε ξαναπετάξει ποτέ φωτοβολίδα»

Ο δικηγόρος του δράστη, Απόστολος Λύτρας, πραγματοποίησε δηλώσεις έξω από το δικαστικό μέγαρο και, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι ο 18χρονος είναι στεναχωρημένος και σοκαρισμένος και ζητά συγγνώμη για τις πράξεις του.

Σύμφωνα με τον κ. Λύτρα, ο εντολέας του υποστηρίζει ότι πρόθεσή του ήταν να πετάξει τη φωτοβολίδα ψηλά. «Δεν είχε ξαναπετάξει ποτέ φωτοβολίδα. Του την έδωσε ένα άτομο με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του», δήλωσε.

«Ο 18χρονος είχε πάει με παρέα στο γήπεδο, δεν είναι οργανωμένος και δεν έχει κατηγορηθεί ή προσαχθεί ποτέ»

Μάλιστα, σημείωσε ότι ο 18χρονος δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν η δική του φωτοβολίδα ήταν αυτή που τραυμάτισε τον αστυνομικό, καθώς εκτοξεύτηκε και μια δεύτερη.

«Είπε όμως ότι το χρώμα της φωτοβολίδα που κρατούσε ο ίδιος ήταν πορτοκαλί. Περιμένουμε να δούμε και τα στοιχεία της δικογραφίας για να δούμε αν ήταν η συγκεκριμένη φωτοβολίδα», υπογράμμισε ο κ. Λύτρας.

Επίσης, ο ίδιος επανέλαβε ότι ο 18χρονος είχε πάει με παρέα στο γήπεδο, ότι δεν είναι οργανωμένος και ότι δεν έχει κατηγορηθεί ή προσαχθεί ποτέ.

«Ένα παιδί 18χρονων δεν ξέρω κατά πόσο, μέσα στον όχλο, θα ήξερε τις συνέπειες των πράξεων του. Δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Απασχολούν όλη την κοινωνία τα επεισόδια σε αθλητικούς χώρους. Παιδιά 16-17-18 χρονών, δεν ξυπνάνε και φεύγουν από το σπίτι τους για να πάνε να σκοτώσουν», συμπλήρωσε ο δικηγόρος.

Ο 18χρονος κατά τη μεταφορά του στα δικαστήρια του Πειραιά

Σημειώνεται ότι ο 18χρονος ήταν ανάμεσα στους 424 προσαχθέντες. Οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης αντιμετώπισης βίας σε αθλητικούς χώρους έφτασαν στον δράστη, αξιοποιώντας υλικό από κάμερες και μαρτυρίες – κλειδιά που είχαν στην διάθεσή τους και κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν.

Έτσι λοιπόν πήγαν σπίτι του, τον προσήγαγαν και τον μετέφεραν στην ΓΑΔΑ, όπου και ομολόγησε ότι εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα και πέτυχε τον 31χρονο αστυνομικό στον μηρό, με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται τώρα σε κρίσιμη κατάσταση στην ΜΕΘ του Κρατικού Νίκαιας.

Στην ομολογία του ο νεαρός ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς πως ένας μεγαλύτερος του έδωσε τη ναυτική φωτοβολίδα και του έδειξε πώς να την ενεργοποιήσει, καθώς ο ίδιος δεν γνώριζε πώς να το κάνει, ούτε πώς να την πετάξει.

«Είδα τον αστυνομικό να πέφτει κάτω», παραδέχτηκε ο ίδιος και είπε ότι υπήρχε η πληροφορία πως θα έκαναν επίθεση στους αστυνομικούς.

Βαρύ το κατηγορητήριο

Σε βάρος του 18χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για βαριά κακουργήματα με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου για την αθλητική βία.

Το βαρύ κατηγορητήριο περιλαμβάνει και το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας στην πράξη της απόπειρα ανθρωποκτονίας που στρέφεται κατά αγνώστων δραστών και θα προσωποποιηθεί από τον ανακριτή μετά τη σύλληψη των αγνώστων ηθικών αυτουργών.

Συγκεκριμένα η δίωξη περιλαμβάνει τα εξής αδικήματα:

  • Απόπειρα ανθρωποκτονίας
  • Έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες
  • Κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες
  • Διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού
  • Βιαιοπραγία από κοινού
  • Κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών από κοινού
  • Ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις από άγνωστους δράστες

Άλλα 18 άτομα στο μικροσκόπιο των Αρχών

Οι έρευνες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την εύρεση και των ηθικών αυτουργών καθώς και άλλων ατόμων που συμμετείχαν στην επίθεση και τον τραυματισμό του αστυνομικού, συνεχίζονται, με το Ανθρωποκτονιών αλλά και την υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας να προΐστανται των διαδικασιών.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ακόμη 18 άτομα βρίσκονται στο μικροσκόπιο των δικαστικών Αρχών και για τα οποία έχει ζητηθεί άρση του τηλεφωνικού τους απορρήτου, προκείμενου να διαπιστωθεί αν το βράδυ της Πέμπτης είχαν επικοινωνία με τον 18χρονο δράστη.

Από την ΕΛ.ΑΣ. ο αριθμός αυτός φαίνεται να περιορίζεται και περιμένουν την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για να καταλήξουν σε συγκεκριμένο αριθμό.

Στη ΜΕΘ για τέταρτη μέρα ο 31χρονος

Ο αστυνομικός που τραυματίστηκε στο μηρό από τη ναυτική φωτοβολίδα, νοσηλεύεται για τέταρτη ημέρα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας. Έχουν ήδη γίνει αλλεπάλληλα χειρουργεία προκειμένου να καθαριστεί το τραύμα, όμως είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να κολλήσει κάποια ενδονοσοκομειακή λοίμωξη.

Σύμφωνα δε με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, ο 31χρονος εξακολουθεί να δίνει μάχη για να κρτηθεί στη ζωή. Υπάρχει όμως συγκρατημένη αισιοδοξία, καθώς η κατάσταση του έχει σταθεροποιηθεί και πρόκειται για άτομο με δυνατό οργανισμό.

Σημειώνεται δε ότι η ναυτική φωτοβολία χτύπησε στο έδαφος, έκανε γκελ στο οδόστρωμα και καρφώθηκε στο μηρό του διαπερνώντας τον οπλισμό και τη στολή του. Ο 31χρονος έπαθε ανακοπή και για 10 λεπτά, οι γιατροί στο νοσοκομείο της Νίκαιας -που δεν εφημέρευε- προσπαθούσαν να τον επαναφέρουν στην ζωή.

Το ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε την Κυριακή από το νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται ο αστυνομικός, αναφέρει: «Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με σταδιακά μειούμενες δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων.

Λόγω διαταραχών πηκτικότητας υπάρχει διάχυτη αιμορραγική διάθεση στο τραύμα του μηρού που ελέγχεται επαρκώς με τοπικά αιμοστατικά και επίδεση. Δερματικό θερμικό έγκαυμα στον μηρό και πέριξ του τραύματος».

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024