Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποιος θα ερωτευτεί τα φετινά Χριστούγεννα; - Οι παραδόσεις που προδίδουν τον τυχερό

Ποιος θα ερωτευτεί τα φετινά Χριστούγεννα; – Οι παραδόσεις που προδίδουν τον τυχερό

Ρομαντικές παραδόσεις από κάθε γωνιά της γης.

Και μόνο στο άκουσμα της λέξης Χριστούγεννα, όλες οι αισθήσεις πλημμυρίζουν. Το άρωμα από τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες, το ξύλο που σιγοκαίει στο τζάκι, η μελωδία των χριστουγεννιάτικων τραγουδιών.

Ένα σωρό όμορφα συναισθήματα ξεδιπλώνονται, έντονες εικόνες και στιγμές αγάπης. Γι’ αυτό και τα Χριστούγεννα δεν είναι απλά μια εποχή, είναι η γιορτή της αγάπης, όπως αποδεικνύουν οι παραδόσεις από κάθε γωνιά της γης.

Μια κερασιά ανθίζει στην Αυστρία

Στις 4 Δεκεμβρίου τα σπίτια της Αυστρίας γεμίζουν με ένα κλωνάρι κερασιάς. Αν μέχρι την παραμονή των Χριστουγέννων ανθίσει, τότε το σπίτι θα έχει τύχη και ένας γάμος μέσα στην οικογένεια θα πραγματοποιηθεί σύντομα.

Ο κόκορας επιλέγει στην Λευκορωσία

Στη Λευκορωσία ένας κόκορας προβλέπει ποια θα είναι η επόμενη κοπέλα που θα βάλει στεφάνι. Για το λόγο αυτό βάζουν καλαμπόκι μπροστά στις ανύπαντρες κοπέλες. Η επιλογή του κόκορα αποκαλύπτει ποια από αυτές θα είναι η επόμενη που θα παντρευτεί.

Ένα φιλί κάτω από το γκι στην Αγγλία

Τον 18ο αιώνα έγινε δημοφιλές το έθιμο του φιλιού κάτω από το γκι, σύμβολο γονιμότητας για τους Δρυίδες. Η μαγεία του συνεχίζει να αγγίζει μέχρι σήμερα με την ίδια ένταση ολόκληρο τον πλανήτη.

Η καλοσύνη μιας αράχνης στην Ουκρανία

Σύμφωνα με τον μύθο όταν άκουσαν το κλάμα μιας γυναίκας που δεν είχε χρήματα να στολίσει το δέντρο της, οι αράχνες ύφαναν τον πιο όμορφο ιστό τους γύρω από το δέντρο της. Για το λόγο αυτό μέχρι σήμερα μια αράχνη τοποθετείται στο δέντρο για καλή τύχη σε όλα τα σπίτια της χώρας.

Ο κασσίτερος δίνει απαντήσεις στη Φιλανδία

Ανήμερα την Πρωτοχρονιά, ο κόσμος συγκεντρώνεται στα σπίτια και λιώνει μικρές δόσεις κασσίτερου σε μία κουτάλα. Στη συνέχεια, με μια απότομη κίνηση, κάθε ένας από τους παρευρισκόμενους ρίχνει μια κουταλιά λιωμένο αλουμίνιο σε κρύο νερό. Το σχέδιο που θα σχηματιστεί, αποτελεί την πρόβλεψη της χρονιάς. Τα πιο περιζήτητα σχήματα είναι η καρδιά και το δαχτυλίδι, που δίνουν την υπόσχεση της αγάπης.

Στη Σουηδία όλοι ψάχνουν το αμύγδαλο στην πουτίγκα ρυζιού.

Προσοχή αμύγδαλο στο γλυκό στη Σουηδία

Όποιος βρει το αμύγδαλο στην πουτίγκα ρυζιού, θα παντρευτεί μέσα στη χρονιά. Γι’ αυτό και όλοι οι ελεύθεροι νέοι της εκάστοτε χριστουγεννιάτικης παρέας, διαλέγουν το μπολάκι τους με περίσσια προσοχή.

Βάζουν τα κόκκινα, τα πράσινα και τα μπλε στην Ιταλία

Άντρες και γυναίκες την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε ολόκληρη την Ιταλία φορούν πολύχρωμα εσώρουχα για καλή τύχη, μέσα και έξω από το κρεβάτι.

Ένα παπούτσι πετάει στην Τσεχία

Οι ανύπαντρες γυναίκες πετούν ένα παπούτσι πάνω από τον ώμο τους. Αν η μύτη του παπουτσιού πέσει στραμμένη προς την εξώπορτα, μέσα στη χρονιά θα ακουστούν… γαμήλιες καμπάνες!

Δείπνο για 2 στην Ιαπωνία

Οι Ιάπωνες περνούν τα Χριστούγεννα, όπως και την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, στα KFC! Το έθιμο είναι τόσο διαδεδομένο που πρέπει μάλιστα ο κάθε ενδιαφερόμενος να προνοήσει να κάνει κράτηση πολύ καιρό πριν.

Λίγη ξεκούραση παρακαλώ στη Γροιλανδία

Παραδοσιακά η Παραμονή των Χριστουγέννων ήταν η μοναδική μέρα κατά την οποία μεταξύ των Ινουίτ, των Εσκιμώων της Γροιλανδίας, οι άνδρες φρόντιζαν τις γυναίκες τους και πραγματοποιούσαν κάθε τους επιθυμία…

Τράβα ένα… άχυρο στην Πολωνία

Κατά τη διάρκεια του δείπνου της παραμονής των Χριστουγέννων, κάτω από το τραπεζομάντηλο τοποθετούνται άχυρα, σαν σύμβολο της γέννησης του Ιησού στη φάτνη. Οι καλεσμένοι τραβούν με τη σειρά από ένα κομμάτι άχυρο ο καθένας. Το πράσινο χρώμα θα φέρει τύχη ή γάμο, ενώ το κίτρινο έναν ακόμη εργένικο χρόνο.

Το κλαδί φλέγεται στην Ελλάδα

Στη Θεσσαλία, τα αγόρια κρατούσαν ένα κλαδί κέδρου και τα κορίτσια ένα κλαδί κερασιάς πάνω από τη φωτιά. Όποιος κρατούσε το κλαδί που καιγόταν πιο γρήγορα, θα είχε καλή τύχη και έναν πιθανό γάμο μέσα στη νέα χρονιά.

Sports in

Εισιτήριο πρώτης θέσης, στο τρένο της δεύτερης ευκαιρίας

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το έλεγε από το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. Και η δικαίωση απλά, άργησε λίγες ημέρες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024