Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γιουβέντους: Στον «αστερισμό» του Γκάτι (pics+vids)

Γιουβέντους: Στον «αστερισμό» του Γκάτι (pics+vids)

Ο Γκάτι ηγείται της άμυνας της Γιουβέντους, ενώ στα τελευταία παιχνίδια έχει σκοράρει δύο σημαντικά γκολ, που έχουν δώσει έξι βαθμούς στην ιταλική ομάδα.

Ο πρωταγωνιστής στα τελευταία παιχνίδια της Γιουβέντους. Αυτός που με δύο γκολ έχει χαρίσει έξι υπερπολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι στη μάχη που δίνει για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

Ο λόγος για τον Φεντερίκο Γκάτι, ο οποίος έχει εξελιχθεί σε παίκτη-κλειδί για τη Γιουβέντους.

Ο διεθνής σέντερ μπακ έχει τεράστια συνεισφορά στην εξαιρετική αμυντική λειτουργία της ιταλικής ομάδας, ενώ το τελευταίο διάστημα βοηθάει πολύ και στην επίθεση, έχοντας βάλει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στις νίκες απέναντι σε Μόντσα και Νάπολι.

Την 1η Δεκεμβρίου η Γιουβέντους αντιμετώπισε εκτός έδρας τη Μόντσα, για την 14η αγωνιστική της Serie A. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 12ο λεπτό με τον Ραμπιό, αλλά οι γηπεδούχοι στο 90+2’ κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Καρμπόνι. Ολα έδειχναν… γκέλα για την ομάδα του Αλέγκρι, αλλά ο Γκάτι είχε διαφορετική άποψη. Ο σέντερ μπακ της Γιουβέντους προωθήθηκε στην αντίπαλη περιοχή και στο 90+4’  έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Μόντσα για το 2-1 των Μπιανκονέρι. Ένα καθοριστικό γκολ, που έδωσε το τρίποντο της νίκης στη «Μεγάλη Κυρία».

Το βράδυ της Παρασκευής (8/12) η Γιουβέντους υποδέχθηκε τη Νάπολι στο ντέρμπι της 15ης αγωνιστικής, με τον Φεντερίκο Γκάτι να είναι και ο πάλι ο πρωταγωνιστής για τον σύλλογο από το Τορίνο. Στο 50’ ο Καμπιάσο έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Ιταλός κεντρικός αμυντικός με ωραία κεφαλιά έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Δύο γκολ, έξι βαθμοί για τη Γιουβέντους, με τον Φεντερίκο Γκάτι να ζει μοναδικές στιγμές και να γνωρίζει την αποθέωση στα social media από τους οπαδούς της ιταλικής ομάδας. Το γκολ που πέτυχε απέναντι στη Νάπολι ήταν το τρίτο του στη φετινή σεζόν, καθώς εκτός από το αντίστοιχο κόντρα στην Μόντσα, είχε σκοράρει και στο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής με το Τορίνο. Σε εκείνο το ματς είχε ανοίξει το σκορ και είχε βάλει τις βάσεις για το 2-0 της Γιουβέντους.

Μπήκε και δεν ξαναβγήκε ποτέ

Ο Γκάτι δεν ξεκίνησε βασικός τη φετινή Serie A, καθώς τόσο στο ματς της 1ης αγωνιστικής με την Ουντινέζε όσο και στο αντίστοιχο της 2ης με την Μπολόνια ήταν στον πάγκο. Στην αναμέτρηση της 3ης στροφής με την Εμπολι ξεκίνησε στην αρχική 11άδα της Μεγάλης Κυρίας και δεν ξαναβγήκε ποτέ, έχοντας μέχρι τώρα 13 συμμετοχές, με 1.086 λεπτά. Ο 25χρονος στόπερ είναι από τους βασικούς πυλώνες της εξαιρετικής άμυνας που διαθέτει η Γιουβέντους, η οποία έχει δεχθεί μόλις 9 τέρματα (23-9 τα γκολ).

Στα ύψη η μετοχή του

Είναι δεδομένο ότι με τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί ο Φεντερίκο Γκάτι θα αποτελέσει μεταγραφικό στόχο πολλών μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων το ερχόμενο καλοκαίρι. Η Γιουβέντους τον είχε αποκτήσει από τη Φροζινόνε τον Ιανουάριο του 2022 έναντι 5.4 εκατ. ευρώ. Όμως, δεν τον είχε πάρει αμέσως. Τον είχε αφήσει δανεικό μέχρι τον Ιούνιο. Το καλοκαίρι τον έκανε κάτοικο… Τορίνο και ο 25χρονος βγάζει ασπροπρόσωπους όσους τον εμπιστεύτηκαν. Το συμβόλαιο που έχει με τη Γιουβέντους είναι μέχρι το 2028, ενώ η μετοχή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο έχει εκτοξευθεί στα 12 εκατ. ευρώ.

Sports in

«Για αυτό ο Μπαρτζώκας δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Μόουζες Ράιτ»

Ποιος είναι ο λόγος που ο Μόουζες Ράιτ δεν έπαιξε καθόλου στο Game 4 με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024