Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Συνελήφθη ο δράστης που τραυμάτισε τον αστυνομικό στου Ρέντη - Ομολόγησε την πράξη του

Συνελήφθη ο δράστης που τραυμάτισε τον αστυνομικό στου Ρέντη – Ομολόγησε την πράξη του

Ο δράστης ήταν ανάμεσα στους 424 προσαχθέντες και έχει ήδη ομολογήσει την πράξη του

Στη σύλληψη του δράστη που τραυμάτισε με ναυτική φωτοβολίδα τον 31χρονο αστυνομικό στου Ρέντη, προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 18χρονο που ήταν ανάμεσα στους 424 προσαχθέντες, που οδηγήθηκαν στη  Διεύθυνση Αλλοδαπών για εξακρίβωση στοιχείων, λήψη μαρτυρικών καταθέσεων, καθώς και λήψη δειγμάτων από τα χέρια με σκοπό την ανίχνευση πυρίτιδας.

Ο νεαρός άντρας μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει ήδη ομολογήσει την πράξη του και έχει παραδεχτεί ότι αυτός πέταξε τη φωτοβολίδα.

Όπως είχε γράψει το in χθες, η Ελληνική Αστυνομία διέθετε κρίσιμες πληροφορίες για τον δράστη που επιτέθηκε στον 31χρονο αστυνομικό, που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην ΜΕΘ του Κρατικού Νίκαιας.

Οι πληροφορίες αυτές φαίνεται να προέρχονται από μαρτυρίες προσώπων, που εξετάστηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. και γνώριζαν τον σχεδιασμό της συγκεκριμένης ενέργειας εναντίον των ΜΑΤ, το βράδυ της Πέμπτης (7/12).

Ανατριχιαστική μαρτυρία για τον τραυματισμό

Εν τω μεταξύ, συνάδελφος του 31χρονου τραυματία αστυνομικού περιγράφει τις δραματικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή του Ρέντη.

«Οι πρώτες βοήθειες δόθηκαν από συναδέλφους της διμοιρίας. Του έκαναν τουρνικέ εν μέσω μάχης. Οι επιθέσεις ήταν αδιάκοπες, σφοδρότατες με ανθρωποκτόνο πρόθεση. Μια φωτοβολίδα από τις πολλές του έριξαν, ναυτικού τύπου, βρήκε στόχο και τραυμάτισε τον συνάδελφο στον αριστερό μηρό. Οπισθοχώρησε για λίγα μέτρα και έπεσε κάτω στο δρόμο, με τη ναυτική φωτοβολίδα να καίει στο πόδι του. Δύο εκ των ανδρών, του πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες και κλήθηκε σταθμός του ΕΚΑΒ για να έρθει στο σημείο. Σχετικά ήρθε γρήγορα το ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας», είπε ο αστυνομικός μιλώντας στο MEGA.

Όταν τον παρέλαβε το ΕΚΑΒ ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, λόγω της απώλειας αίματος

Και πρόσθεσε: «Προσπάθησε ένας αστυνομικός της διμοιρίας να του αφαιρέσει τη φλεγόμενη φωτοβολίδα από το πόδι, αλλά δεν τα κατάφερε καθώς κάηκαν τα γάντια που φορούσε. Προσπαθήσαμε να την σβήσουμε με πυροσβεστήρες αλλά δεν έσβηνε, καθώς αυτός είναι και ο ρόλος της ναυτικής φωτοβολίδας, να καίει κάτω από το νερό. Ο συνάδελφος δεν έχασε αμέσως τις αισθήσεις του, αλλά πονούσε φρικτά. Στη συνέχεια έχασε πολύ αίμα και του έπεσε η πίεση. Όταν τον παρέλαβε το ΕΚΑΒ ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, λόγω της απώλειας αίματος. Ήταν πολύ άτυχος. Η ναυτική φωτοβολίδα γκέλαρε στο οδόστρωμα και είχε ανοδική πορεία. Πέρασε ανάμεσα από την ασπίδα του και τον εξοπλισμό του, και καρφώθηκε στο μηρό. Ήταν πολύ σφοδρές οι επιθέσεις. Έπεσαν σίγουρα δέκα ναυτικές φωτοβολίδες με πυροσωλήνα, και αναρίθμητοι εκρηκτικοί μηχανισμοί».

Στη συνέχεια, ο ίδιος περέγραψε ότι έριχναν μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό και πάνω τους είχαν προσαρμόσει μασούρια δυναμίτιδας.

«Αν δείτε το οπτικό υλικό που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, φαίνονται κάτι μανιτάρια που οι φλόγες φτάνουν τα 3 με 4 μέτρα. Τα επεισόδια κράτησαν δέκα με δεκαπέντε λεπτά. Ο συνάδελφός μου τραυματίστηκε μετά το πρώτο πεντάλεπτο, και αφού είχαμε δεχτεί σφοδρές επιθέσεις. Εξήλθαν από το γήπεδο και κινήθηκαν επί τούτου για να επιτεθούν στις αστυνομικές δυνάμεις. Το τουρνικέ που του έκαναν οι συνάδελφοι, όπως είπαν οι γιατροί, του έσωσε τη ζωή και του έδωσε το δικαίωμα να παλέψει για τη ζωή του», κατέληξε.

Οι αγωνιώδεις συνομιλίες των αστυνομικών

Την ίδια ώρα, ένα συγκλονιστικό ηχητικό ντοκουμέντο έρχεται στο φως της δημοσιότητας με τις συνομιλίες των αστυνομικών και το Κέντρο Επιχειρήσεων, ενώ ο 31χρονος συνάδελφός τους είναι ήδη βαριά τραυματισμένος στο Ρέντη.

Στις συνομιλίες ακούγεται ο επικεφαλής της διμοιρίας των ΜΑΤ να ζητά εσπευσμένα ασθενοφόρο ενώ κάποια στιγμή ακούγεται να λέει «δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε».

Ο αξιωματικός από το Κέντρο Επιχειρήσεων ζητά να μάθει για την κατάσταση του τραυματία και αν έχει τις αισθήσεις του ενώ ενημερώνει ότι έρχεται ασθενοφόρο.

Παράλληλα δίνει εντολή να κλείσουν οι θύρες του γηπέδου και να μην επιτραπεί η έξοδος σε κανένα άτομο.

Αναλυτικά ο διάλογος:

  • «Εισέρχονται Παπαδιαμάντη, κάνω κίνηση μπρος πίσω, στον σταθμό».
  • «Ελήφθη, πες μου λίγο για τον συνάδελφο, έχουμε κάνει το τουρνικέ;»
  • «Το έχουμε φτιάξει το τουρνικέ, έχουν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες, έχει χαθεί […] γι’ αυτό και να συντομεύει ο σταθμός».
  • «Έχει κανονικά αισθήσεις ο συνάδελφος Αποστόλη;»
  • «Β4 ελήφθη, όταν έρθει 541. Επαναλαμβάνει το κέντρο. Κίνησε κανονικά τις δύο δυνάμεις 541 και 535, πάρε μέσα τα άτομα και θα παραμείνεις στις δύο εξόδους με τις διμοιρίες. Δεν θα φύγει κανείς από το γήπεδο αν δε λάβεις εντολή, το κατάλαβες; Και από Σικελιανού και από Αγίας Άννης, είμαστε κατανοητοί;».
  • «Δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε».
  • «Μας ενημερώνουν ότι σε 1′ θα είναι εκεί. Αυτό μας ενημερώνουν».
  • «Σε ένα δευτερόλεπτο αν δεν είναι εδώ…», ακούγεται να λέει ο αστυνομικός ουρλιάζοντας.

Sports in

Ο άνδρας που έσωσε 300 έργα του Βαν Γκογκ κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν ένας αιμοβόρος συνεργάτης των ναζί

Το 1942, ο Sam van Deventer φιλοξένησε ένα οικογενειακό πάρτι για τα 50ά γενέθλια του αιμοδιψούς Arthur Seyss-Inquart, του επιτρόπου του Ράιχ για τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής στις Κάτω Χώρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024