Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ρέντη: Συγκλονίζει ο παππούς του 31χρονου αστυνομικού - «Πήγαιναν όλα καλά ώσπου ήρθε αυτή η καταραμένη ώρα»

Ρέντη: Συγκλονίζει ο παππούς του 31χρονου αστυνομικού – «Πήγαιναν όλα καλά ώσπου ήρθε αυτή η καταραμένη ώρα»

Ο παππούς του 31χρονου αστυνομικού που εξακολουθεί να δίνει μάχη για τη ζωή του περιέγραψε πώς το παιδί αυτό πέτυχε στις πανελλήνιες και κατάφερε να γίνει αστυνομικός.

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει για δεύτερο 24ωρο ο αστυνομικός που τραυματίστηκε σοβαρά από ναυτική φωτοβολίδα την περασμένη Πέμπτη σε επεισόδια στου Ρέντη.

Από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του αστυνομικού ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, βρίσκονται οι δικοί του άνθρωποι, η δίδυμη αδερφή του και οι γονείς του, οι οποίοι ευελπιστούν ότι όλα θα πάνε καλά σύντομα θα αγκαλιάσουν ξανά τον άνθρωπό τους.

Στο MEGA μίλησε ο παππούς του 31χρονου αστυνομικού, περιγράφοντας πώς το παιδί αυτό πέτυχε στις πανελλήνιες και κατάφερε να γίνει αστυνομικός, μέχρι τη στιγμή που ήρθε η αποφράδα ώρα του τραυματισμού.

«Σταθερή είναι αλλά είναι κρίσιμη η κατάσταση. Καλό παιδί, έφυγε από το Λύκειο πήγε έδωσε στη σχολή, πέρασε στη σχολή κατευθείαν, πήγε στα ΜΑΤ στην Αθήνα. Από την Αθήνα εκεί πέρα πήγαιναν όλα καλά ώσπου ήρθε αυτή η καταραμένη ώρα και τον χτύπησαν κατά τα αλλά η κατάσταση του είναι κρίσιμη», είπε αρχικά.

Οι θεράποντες ιατροί αγωνιούν προκειμένου να μην υπάρξει κάποια μόλυνση που θα επιβαρύνει την κατάστασή του

«Εκεί είναι όλοι και η κόρη μου και η αδελφή του και ο γαμπρός μου είναι εκεί, όλοι εκεί. Δίδυμα είναι δυο αδέλφια», προσέθεσε.

Μάχη για τη ζωή για δεύτερο 24ωρο δίνει ο αστυνομικός

Σύμφωνα με το νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν ο αστυνομικός «βρίσκεται σε καταστολή, και υποστηρίζεται αιμοδυναμικά. Έχει διάχυτη αιμορραγία στο μηρό η οποία ωστόσο, ελέγχεται επαρκώς με τοπικά αιμοστατικά και επίδεση. Ο αστυνομικός φέρει δερματικό έγκαυμα στο μηρό».

Όπως ανέφερε το MEGA λίγο πριν συμπληρωθούν 48 ώρες που βρίσκεται στη ΜΕΘ, ο αστυνομικός νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση και σε καταστολή. Τα τραύματα και η αιμορραγία ελέγχονται επαρκώς από τους γιατρούς, ωστόσο οι θεράποντες ιατροί αγωνιούν προκειμένου να μην υπάρξει κάποια μόλυνση που θα επιβαρύνει την κατάστασή του, καθώς το τραύμα είναι βαθύ και πολύ μεγάλο.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν υπάρχουν τέτοια σημάδια, καθώς είναι απύρετος και πλέον πρέπει να μείνει σταθερά σε αυτήν την κατάσταση, με τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα, καθώς χρειάστηκε πάρα πολύ αίμα.

Ο Γιώργος Καλλικμάνης, πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής, δήλωσε στο ΜEGA πως ακόμα και απλοί πολίτες πηγαίνουν να δώσουν αίμα για τον αστυνομικό που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακόμα αναφέρθηκε στις προσπάθειες των συναδέλφων του για να σώσουν τον αστυνομικό. «Δεν πανικοβλήθηκαν, του έδεσαν την πληγή με τουρνικέ, προσπάθησαν να τη σβήσουν με πυροσβεστήρα και κατόπιν όταν έχασε τις αισθήσείς του, του έκαναν ΚΑΡΠΑ και τον επανέφεραν», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα περισσότεροι από 50 αστυνομικοί και απλοί πολίτες έδωσαν αίμα για τον αστυνομικό μέχρι που το νοσοκομείο τους ενημέρωσε ότι δεν μπορούν να πάρουν άλλο αίμα για σήμερα, Σάββατο.

«Τον έσωσε η διμοιρία»

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς κομβικό ρόλο έπαιξαν οι πρώτες βοήθειες των συναδέλφων του αστυνομικού και το γεγονός ότι έφτασε πολύ γρήγορα το ασθενοφόρο και διεκομίσθη τάχιστα στο νοσοκομείο.

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή συναδέλφου του αστυνομικού για τη μοιραία στιγμή που ο υπαρχιφύλακας των ΜΑΤ δέχτηκε τη ναυτική φωτοβολίδα.

«Ήμασταν στην ίδια διμοιρία. Δέχθηκε ναυτική φωτοβολίδα στον μηρό η οποία εισχώρησε αρκετά μέσα, έφτασε μέχρι το κόκκαλο και έκοψε την μηριαία αρτηρία. Σε δεύτερο χρόνο έσκασε στα πόδια του πολύ ισχυρή εκρηκτική ύλη η οποία του προκάλεσε τραυματισμό στο άλλο πόδι από θραύσματα. Το πόδι είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση. Η αιμορραγία προκλήθηκε και στο άλλο πόδι από τα θραύσματα. Τον συνάδελφο τον έσωσε η διμοιρία με τουρνικέ καθώς είχε ακατάσχετη αιμορραγία και με ΚΑΡΠΑ όταν έχασε πλέον τις αισθήσεις του εν μέσω μάχης. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου έπαθε ανακοπή και 15 λεπτά δεν βρισκόταν στη ζωή, έως ότου οι γιατροί κατάφεραν να τον επαναφέρουν. Τα επόμενα δυο 24ώρα είναι πολύ κρίσιμα», είπε χαρακτηριστικά.

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024