Σάββατο 02 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
NOVA: Χωρίς δίκτυο στις τηλεφωνικές κλήσεις και SMS για αρκετές ώρες

NOVA: Χωρίς δίκτυο στις τηλεφωνικές κλήσεις και SMS για αρκετές ώρες

Χιλιάδες χρήστες της NOVA βρίσκονται αντιμέτωποι με την πλήρη κατάρρευση του δικτύου κλήσεων και SMS, από τις 19:00 περίπου της Κυριακής.

Ολική κατάρρευση έχει υποστεί τo δίκτυο της NOVA σε πολλές περιοχές της Ελλάδας για περισσότερες από δύο ώρες, με τους συνδρομητές να μην μπορούν να κάνουν ή να δεχθούν κλήσεις ή να δεχθούν γραπτά μηνύματα.

Η εταιρεία σε ανακοίνωσή της την ονομάζει «προσωρινή βλάβη», παρότι ανά περιοχές είναι πολύωρη.

Οι περισσότεροι χρήστες το ανακάλυψαν μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες να επικοινωνήσουν με την εταιρεία. Παράλληλα, η NOVA προχώρησε σε μια ανακοίνωση μέσω των social media με καθυστέρηση τουλάχιστον 60 λεπτών μετά την εμφάνιση της βλάβης.

Δημιουργήθηκαν προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες αλλά και σε όλες τις υπηρεσίες e-banking που έχουν ως επιβεβαίωση μήνυμα με SMS

Οι απαντήσεις μέσω social

Χιλιάδες χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αλλά και πελάτες της NOVA διαμαρτύρονται ότι δεν μπορούν να τηλεφωνήσουν εδώ και αρκετές ώρες, ενώ ζητούσαν απαντήσεις… αποκλειστικά από τα κοινωνικά δίκτυα εξαιτίας της φύσης της βλάβης!

Κάτι που λειτούργησε διπλά άσχημα ειδικά στην εφαρμογή X (πρώην Twitter) για την εταιρεία, που μάλλον θα χρειαστεί να κάνει πολλές κινήσεις για να αναστρέψει την κακή σε βάρος της εικόνα στα κοινωνικά δίκτυα.

Πλήρης κατάρρευση του δικτύου εκτός από τις υπηρεσίες Ίντερνετ

Εξαιτίας της βλάβης πέρα από τις τηλεπικοινωνίες, προβλήματα παρουσιάστηκαν στις online αγορές οι οποίες έχουν επιβεβαίωση παραγόντων από κινητό τηλέφωνο μέσω SMS. Δηλαδή οι χρήστες δεν μπορούσαν να δεχτούν κωδικό επιβεβαίωσης μέσω μηνύματος στην περίπτωση που δεν έχουν κάποια από τις συνεργαζόμενες εφαρμογές της NOVA.

Η NOVA με την ανωτέρω ανάρτησή της και αναγγελία της βλάβης στην πλατφόρμα Facebook, αναφέρει ότι «τυχόν αδυναμία λήψης κλήσεων και SMS από δίκτυα τρίτων είναι προσωρινή» και καταβάλλει «κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση επαναφορά των υπηρεσιών».

Προβλήματα σε λιγότερους πελάτες έχουν εμφανιστεί σύμφωνα με μαρτυρίες από το πρωί, όμως η πλήρης κατάρρευση επήλθε από το απόγευμα της Κυριακής.

Επειδή για πολλούς χρήστες τηλεφωνίας Nova δεν υπάρχει εναλλακτική ενημέρωσης, καθώς δεν μπορούν να κάνουν κλήσεις στο τμήμα βλαβών, εφόσον το δίκτυο επανέλθει απόψε, θα υπάρξει update για όσους αγωνιούν.

Sports in

Όπως τα είπε ο Τρινκιέρι…

Ο Ολυμπιακός μπήκε στην τελική ευθεία με γεμάτο "ρεζερβουάρ" δικαιώνοντας τα όσα είπε ο προπονητής της Ζαλγκίρις πριν από την αναμέτρηση των δύο ομάδων στο Κάουνας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Σάββατο 02 Μαρτίου 2024