Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αμερικανοί τουρίστες: Aσφαλής προορισμός η Ευρώπη – Σε ποιες χώρες θα πάνε το 2024

Αμερικανοί τουρίστες: Aσφαλής προορισμός η Ευρώπη – Σε ποιες χώρες θα πάνε το 2024

Η μελέτη της BHTP όρισε ένα «ασφαλές μέρος» ως προορισμό όπου οι ταξιδιώτες είναι απίθανο να βιώσουν διακρίσεις ή παρενόχληση

Καθώς η χρονιά ολοκληρώνεται, οι ταξιδιώτες καταστρώνουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια για το 2024.

Τον Σεπτέμβριο, η ασφαλιστική εταιρεία Berkshire Hathaway Travel Protection (BHTP) δημοσίευσε τη λίστα της με τις ασφαλέστερες χώρες για να επισκεφθούν οι Αμερικανοί το 2024.

Απίθανο να βιώσουν διακρίσεις ή παρενόχληση

Η μελέτη της BHTP όρισε ένα «ασφαλές μέρος» ως προορισμό όπου οι ταξιδιώτες είναι απίθανο να βιώσουν διακρίσεις ή παρενόχληση. Ο ιστότοπος της εταιρείας σημείωσε επίσης ότι ελήφθησαν υπόψη οι επιδημίες και οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Η BHTP δήλωσε στο Business Insider ότι η έρευνα έλαβε υπόψη 42 χώρες και 31 πόλεις σε όλη τη Βόρεια Αμερική, τη Νότια Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική και την Αυστραλία στην έρευνά της.

Η μελέτη βασίστηκε σε μια έρευνα ταξιδιωτών που είχαν επισκεφθεί συγκεκριμένες χώρες τα τελευταία πέντε χρόνια. Η BHTP δήλωσε στο BI ότι ρώτησε 1.702 ταξιδιώτες. Ελήφθησαν επίσης υπόψιν δεδομένα από τον Παγκόσμιο Δείκτη Ειρήνης και το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, μαζί με πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια των μεγάλων πόλεων από την εταιρεία ασφαλείας Geosure.

Ο Παγκόσμιος Δείκτης Ειρήνης, μια ετήσια κατάταξη των ασφαλέστερων χωρών του κόσμου από το Ινστιτούτο Οικονομίας και Ειρήνης, συμπεριέλαβε τόσο την Ιαπωνία όσο και τη Σιγκαπούρη στη λίστα του 2023 με τις 10 ασφαλέστερες χώρες – καμία από τις ασιατικές χώρες δεν μπήκε στη λίστα του BHTP με τις ασφαλέστερες χώρες για ταξίδια.

Αυτές είναι οι 10 ασφαλέστερες χώρες για τους Αμερικανούς ταξιδιώτες το επόμενο έτος.

Αυστραλία

Το BHTP σημείωσε ότι η Αυστραλία αντιμετωπίζει χαμηλό επίπεδο βίαιων εγκλημάτων, καταγράφοντας περίπου 377 δολοφονίες το 2022, σύμφωνα με την Αυστραλιανή Στατιστική Υπηρεσία. Συγκριτικά, η πολιτεία της Νέας Υόρκης κατέγραψε υπερδιπλάσιο αριθμό δολοφονιών, σε 918, το ίδιο έτος, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Εθνικό Κέντρο Στατιστικών Υγείας. Ο πληθυσμός της πολιτείας της Νέας Υόρκης είναι 5 εκατομμύρια άνθρωποι μικρότερος από αυτόν της Αυστραλίας.

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί με την άγρια ζωή στην Αυστραλία. Άγρια ζώα – συμπεριλαμβανομένων κροκοδείλων, καρχαριών, δηλητηριωδών εντόμων και φιδιών – μπορούν να βρεθούν σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Ισλανδία

Η BHTP σημείωσε ότι η Ισλανδία κατατάχθηκε ως η πιο ειρηνική χώρα φέτος, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Δείκτη Ασφάλειας. Ενώ η Ισλανδία είναι σχετικά ασφαλής για επίσκεψη, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί όταν οδηγούν εκεί.

Δανία

Η BHTP σημείωσε ότι η Δανία είναι η δεύτερη πιο ειρηνική χώρα στον κόσμο φέτος.

Η Πορτογαλία δεν είναι τόσο ελκυστική τουριστικά όσο άλλα μέρη της Ευρώπης, σύμφωνα με το BHTP. Οι μεγάλες πόλεις στην Πορτογαλία, οι οποίες βλέπουν περισσότερους τουρίστες, εξακολουθούν να θεωρούνται ασφαλείς και τακτικές, σύμφωνα με την BHTP.

Ηνωμένο Βασίλειο

Οι Αμερικανοί ταξιδιώτες θεωρούν το Ηνωμένο Βασίλειο σχετικά ασφαλές, σύμφωνα με την έρευνα της BHTP, ειδικά στην ύπαιθρο.

Ολλανδία

Σύμφωνα με την BHTP, η Ολλανδία ψηφίστηκε ως η ασφαλέστερη πόλη στον κόσμο από τους Αμερικανούς ταξιδιώτες που ερωτήθηκαν στην περσινή έκδοση της μελέτης.

Ιρλανδία

Ενώ η Ιρλανδία έχει χαμηλά επίπεδα βίαιων εγκλημάτων, οι επισκέπτες πρέπει να είναι προσεκτικοί με μικροκλοπές, ειδικά όταν επισκέπτονται παμπ.

Νορβηγία

Η Νορβηγία έχει δείκτη ασφάλειας 67,48, με χαμηλά επίπεδα εγκληματικότητας, σύμφωνα με τον Numbeo, με την ασφαλέστερη πόλη να είναι το Τρόντχαϊμ.

Ελβετία

Η Ελβετία φημίζεται για την ασφάλειά της, σύμφωνα με το BHTP.

Καναδάς

Ο Καναδάς είναι η ασφαλέστερη χώρα για να ταξιδέψουν οι Αμερικανοί, χάρη στη χαμηλή πυκνότητα πληθυσμού του, σύμφωνα με την BHTP.

Πηγή: Ot.gr

Sports in

Όλα για όλα από τον Ολυμπιακό για την ισοφάριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στο Game 4 των play offs της Euroleague με στόχο τη νίκη που θα στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι στην Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024