Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Welcome to the club Mo Sallah!

Welcome to the club Mo Sallah!

Ο επιθετικός της Λίβερπουλ έφτασε με το σημερινό γκολ τα 150 τέρματα στην Πρέμιερ Λιγκ και μπήκε στην δεκάδα των κορυφαίων σκόρερ της διοργάνωσης.

Η Λίβερπουλ τα χρειάστηκε στο Λονδίνο απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας, αλλά τελικά πήρε τη νίκη με 2-1 και πρόσθεσε τρεις πολύτιμους βαθμούς στο ενεργητικό της.

Οι «κόκκινοι» φλέρταραν με την γκέλα στο Σέλχαρστ Παρκ όμως έβγαλαν αντίδραση όταν η Πάλας προηγήθηκε στο σκορ στο 57’ και με γκολ των Σαλάχ (76’) και Έλιοτ (91’) έφυγαν με το τρίποντο από την αγγλική πρωτεύουσα.

Σε ότι αφορά τον Σαλάχ, το γκολ που πέτυχε ο Αιγύπτιος στράικερ απέναντι στην Πάλας είχε ιδιαίτερη σημασία, καθώς τοποθετεί τον σέντερ φορ των «κόκκινων» σ’ ένα ξεχωριστό κλαμπ της Πρέμιερ Λιγκ.

Ο επιθετικός της Λίβερπουλ έφτασε με το σημερινό γκολ τα 150 τέρματα στην Πρέμιερ Λιγκ και μπήκε στην δεκάδα των κορυφαίων σκόρερ της διοργάνωσης.

Αν μη τι άλλο ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα για τον διεθνή φορ της αγγλικής ομάδας, ο οποίος έπιασε τον Μάικλ Όουεν στην λίστα με τους κορυφαίους σκόρερ της Πρέμιερ.

Πρώτος ο Άλαν Σίρερ

Στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκεται ένας εκ των κορυφαίων σκόρερ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ο Άλαν Σίρερ. Ο παλαίμαχος σέντερ φορ της Μπλάκμπερν και της Νιούκαστλ έχει πετύχει 260 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ, επίδοση που φαντάζει εξωπραγματική.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Χάρι Κέιν, ο οποίος έχει πετύχει 213 γκολ και συνεχίζει ν’ αγωνίζεται, αλλά όχι στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο διεθνής φορ φοράει την φανέλα της Μπάγερν εντυπωσιάζοντας με τις εμφανίσεις του, αλλά τουλάχιστον θεωρητικά είναι στο κόλπο για να φτάσει τον Σίρερ.

Ο Άλαν Σίρερ με την φανέλα της Νιούκαστλ

Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο επιστροφής του Κέιν στην Αγγλία αλλά ακόμα και σε μια τέτοια περίπτωση θα χρειαστεί 47 γκολ για να φτάσει τον Σίρερ.

Στην τρίτη θέση συναντάμε έναν ακόμα σπουδαίο Άγγλο επιθετικό, τον Γουέϊν Ρούνεϊ ο οποίος έχει πετύχει 208 γκολ στην καριέρα του στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο πρώην επιθετικός της Έβερτον και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν εκ των κορυφαίων επιθετικών στα γήπεδα της Ευρώπης κι έγραψε ιστορία με την φανέλα της Γιουνάιτεντ.

Απλησίαστο το ρεκόρ του Ίαν Ρας

Όπως προαναφέραμε ο Σαλάχ έφτασε τα 150 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ, ενώ έχει σημειώσει 200 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις φορώντας την φανέλα των «κόκκινων».

Μια εξαιρετική επίδοση από τον διεθνή στράικερ, ο οποίος συνεχίζει στην ομάδα του Άνφιλντ κι έχει βέβαια στόχο να σκοράρει με την ίδια συχνότητα.

Αυτή την στιγμή ο Σαλάχ είναι ο πέμπτος σκόρερ στην ιστορία του αγγλικού συλλόγου με τα 200 γκολ που έχει πετύχει αλλά ο στόχος να φτάσει στην κορυφή είναι εξαιρετικά δύσκολος.

Στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας φιγουράρει η θρυλική μορφή του Ίαν Ρας, του κορυφαίου επιθετικού που έχει φορέσει την φανέλα της Λίβερπουλ, με τον Ουαλό να έχει πετύχει 346 γκολ σε 660 παιχνίδια με τους «κόκκινους».

Ο Ίαν Ρας πανηγυρίζοντας ένα από τα… αμέτρητα γκολ που πέτυχε με την φανέλα της Λίβερπουλ

Αναμφίβολα μια μυθική επίδοση από τον παλαίμαχο σέντερ φορ της ομάδας του λιμανιού, έναν παίκτη που οδήγησε την Λίβερπουλ στην κορυφή της Αγγλίας και της Ευρώπης.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Ρότζερ Χαντ, ο οποίος πέθανε πριν από δύο χρόνια σε ηλικία 83 ετών. Ο Χαντ, ένας χαρισματικός σκόρερ είχε σημειώσει 285 τέρματα σε 492 παιχνίδια με την φανέλα των «κόκκινων» και στην τρίτη θέση είναι ο Γκόρντον Χόντγκσον με 241 γκολ σε 377 παιχνίδια.

Στην τέταρτη θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται ο Μπίλι Λίντελ, ο οποίος είχε σκοράρει 228 φορές σε 534 παιχνίδια.

Σε ότι αφορά έναν άλλο παίκτη – θρύλο της Λίβερπουλ, τον Κένι Νταλγκλίς, ο Σκωτσέζος βρίσκεται στην έβδομη θέση έχοντας πετύχει 172 γκολ σε 515 ματς.

Sports in

Όλα για όλα από τον Ολυμπιακό για την ισοφάριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στο Game 4 των play offs της Euroleague με στόχο τη νίκη που θα στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι στην Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024