Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μεγαλείο ψυχής - Ζωή σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη «χάρισε» ασθενής με το θάνατό του

Μεγαλείο ψυχής – Ζωή σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη «χάρισε» ασθενής με το θάνατό του

Νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, αλλά οι γιατροί δεν του έδιναν περιθώρια για να ζήσει λόγω της κρίσιμης κατάστασης της υγείας του

Ασθενής που αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας και που νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης έφυγε από τη ζωή αφήνοντας ένα μεγαλείο ψυχής πίσω του. Δώρισε τα όργανά του σε συνανθρώπους που το είχαν ανάγκη.

Η κατάσταση της υγείας του ασθενούς ήταν κρίσιμη και οι γιατροί είχαν ενημερώσει την οικογένειά του πως η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη. Έτσι, αποφάσισαν με την απώλεια του δικού τους ανθρώπου να δωρίσουν όργανα του σε συνανθρώπους, οι οποίοι τα περίμεναν ως «δώρο Θεού» για μεταμόσχευση.

Όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωση η Διοίκηση του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης, η απόφαση πάρθηκε την περασμένη Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, καθώς δεν υπήρχαν ελπίδες για να ζήσει. Έτσι οργανώθηκε μία γιγαντιαία επιχείρηση αφαίρεσης οργάνων που στέφθηκε από επιτυχία και τα οποία θα σταλούν για μεταμόσχευση.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

«Την Κυριακή 03/12/2023, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, μετά από μαραθώνια προσπάθεια των ιατρών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, του Αναισθησιολογικού Τμήματος, του Χειρουργείου, καθώς και της μεταμοσχευτικής ομάδας του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, πραγματοποιήθηκε δωρεά οργάνων από ασθενή νοσηλευόμενο στη Μ.Ε.Θ.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου, εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος που παρά την φόρτιση και τη θλίψη, με ενσυναίσθηση ανταποκρίθηκε στην έκκληση των ιατρών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας προσφέροντας δώρα ζωής σε πάσχοντες, συναινώντας στην πραγματοποίηση της δωρεάς. Ευχή όλων είναι το παράδειγμά τους που βασίζεται στην ανιδιοτέλεια, την ανθρωπιά και την αγάπη για τον πάσχοντα συνάνθρωπο να ακολουθηθεί και από άλλους συνανθρώπους μας.

Τέλος η Διοίκηση του Π. Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης ευχαριστεί θερμά και συγχαίρει όλους τους Ιατρούς και Νοσηλευτές για την καθοριστική συμβολή τους στην επιτυχή έκβαση της δωρεάς».

Sports in

Όλα για όλα από τον Ολυμπιακό για την ισοφάριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στο Game 4 των play offs της Euroleague με στόχο τη νίκη που θα στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι στην Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024