Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κρήτη: «Περήφανοι για τη δωρεά οργάνων του παιδιού μας» είπε στο δικαστήριο ο πατέρας

Κρήτη: «Περήφανοι για τη δωρεά οργάνων του παιδιού μας» είπε στο δικαστήριο ο πατέρας

Ράγισαν καρδιές στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου κατά την εκδίκαση του ποινικού σκέλους του τροχαίου που συνέβη πριν από έναν χρόνο.

Στο εδώλιο κάθισε χθες η οδηγός του αυτοκινήτου που ενεπλάκη στο θανατηφόρο τροχαίο πριν από έναν χρόνο στην Κρήτη, το οποίο κόστισε τη ζωή του 17χρονου Άγγελου.

Μια μικρή βόλτα με το μηχανάκι του αδελφού του έμελλε να είναι μοιραία. Μέσα στον αβάσταχτο πόνο τους, οι γονείς έδωσαν τη συγκατάθεσή τους για τη δωρεά οργάνων του γιου τους και σώθηκαν 5 άνθρωποι. Δεν το μετάνιωσαν ποτέ και εύχονται, όπως λένε, να συναντήσουν κάποια στιγμή τα άτομα που σήμερα ζουν μέσα από τον θάνατο του γιου τους.

Τον πόνο για τον χαμό του Άγγελου απαλύνει κάπως η σκέψη ότι η καρδιά του εξακολουθεί να χτυπά και τα μάτια του συνεχίζουν να βλέπουν το φως του ήλιου

Η Μαρία Σηφάκη και ο Κώστας Κανάκης είχαν ανοίξει την καρδιά τους μετά την απόφασή τους να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους που νοσηλευόταν για 25 ημέρες στη ΜΕΘ του Βενιζελείου Νοσοκομείου, όταν οι γιατροί είδαν ότι έχει πάθει αποκόλληση ο εγκέφαλος και τους ξεκαθάρισαν ότι δεν υπάρχει ελπίδα. Μία απόφαση για την οποία νιώθουν υπερήφανοι, όπως είχαν πει.

Το ίδιο επανέλαβε ο πατέρας χθες κατά την εκδίκαση του ποινικού σκέλους της υπόθεσης ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου.

«Μέσα στον πόνο και την οδύνη μας είμαστε υπερήφανοι σαν οικογένεια που δώσαμε τα όργανα και σήμερα ζουν πέντε άνθρωποι. Ο πόνος για τον χαμό του Άγγελου ακόμα και σήμερα παραμένει άσβεστος, όμως τον απαλύνει κάπως η σκέψη ότι η καρδιά του εξακολουθεί να χτυπά μέσα σε κάποιον άλλον άνθρωπο και τα μάτια του συνεχίζουν να βλέπουν το φως του ήλιου» είπε.

Το δικαστήριο αναγνώρισε την ειλικρινή μεταμέλεια της οδηγού

Η οδηγός εμφανίστηκε συντετριμμένη από το δυστύχημα, αναλαμβάνοντας την υπαιτιότητα κατά 50%. Ανέφερε ότι όσο ο Άγγελος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ πήγε αρκετές φορές στο νοσοκομείο για να συμπαρασταθεί στην οικογένεια του 17χρονου.

Το δικαστήριο αναγνώρισε στην κατηγορούμενη το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας και της επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή. Από μέρους της κατηγορουμένης ασκήθηκε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για το σπουδαίο παιχνίδι με την Άστον Βίλα (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Europa Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024