Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με μπαλόνια εργαζόμενοι στην απεξάρτηση αντιδρούν στο νομοσχέδιο για την ψυχική υγεία

Με μπαλόνια εργαζόμενοι στην απεξάρτηση αντιδρούν στο νομοσχέδιο για την ψυχική υγεία

Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Υγείας για την ψυχική υγεία και την απεξάρτηση

Κρατώντας κόκκινα μπαλόνια και παίζοντας κρουστά με σύνθημα «οι θεραπείες δεν επιβάλλονται, επιλέγονται» εργαζόμενοι στα τα θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης της Θεσσαλονίκης ντυμένοι στα μαύρα πραγματοποίησαν δράση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ναυαρίνου.

Με αυτόν τον τρόπο οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Υγείας για την ψυχική υγεία και την απεξάρτηση.

Στη δράση συμμετείχαν εργαζόμενοι στα προγράμματα απεξάρτησης από το ΠΕΘΕΑ ΑΡΓΩ, Τμήμα Αποκατάστασης «ΙΑΝΟΣ», ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ, ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ, Μονάδα απεξάρτησης από αλκοόλ, φάρμακα και τυχερά παιχνίδια «ΜΕΘΕΞΙΣ».

«Το νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Υγείας απειλεί τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της πρόληψης και της απεξάρτησης»

«Με το νομοσχέδιο τα σημερινά προγράμματα πρόληψης και θεραπείας θα βρεθούν σε ένα πρωτόγνωρο διοικητικό και οργανωσιακό χάος, όπου έμφαση θα δίνεται στην υποκατάσταση και όχι στην ψυχοκοινωνική απεξάρτηση» επισήμαναν οι διαμαρτυρόμενοι, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι μετέχοντες στη δράση υποστηρίζουν ότι το νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Υγείας απειλεί τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της πρόληψης και της απεξάρτησης, διαλύει τον τρόπο συγκρότησης ενός αποτελεσματικού πανελλαδικού δικτύου υπηρεσιών, ιατρικοποιεί το πρόβλημα της εξάρτησης και υποβαθμίζει τον κρίσιμο ρόλο των κοινωνικο-οικονομικών συνθηκών ως γενεσιουργών αιτιών της.

Σύμφωνα με τους ίδιους, το νομοσχέδιο πλήττει την ποικιλομορφία των θεραπευτικών προτάσεων και τον προσωποκεντρικό τους χαρακτήρα στερώντας από τους ανθρώπους τη δυνατότητα να επιλέγουν το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες τους και δημιουργεί τις προϋποθέσεις να εισέλθουν τα ιδιωτικά συμφέροντα στο χώρο της απεξάρτησης.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024