Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Καιρός: Στα «λευκά» ο Χορτιάτης και τα ορεινά της Χαλκιδικής

Καιρός: Στα «λευκά» ο Χορτιάτης και τα ορεινά της Χαλκιδικής

Σε ετοιμότητα τα εκχιονιστικά μηχανήματα και οι εργαζόμενοι στον Δήμο.

Οι κάτοικοι του Χορτιάτη Θεσσαλονίκης ξύπνησαν το πρωί της Παρασκευής (8/12), με χιόνια στην περιοχή.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, στα «λεύκα» ντύθηκε ο στολισμένος με λαμπιόνια Χορτιάτης, με το χιόνι να καλύπτει τις σκεπές των σπιτιών, τα αυτοκίνητα και τα δένδρα, χωρίς όμως να δημιουργηθούν προβλήματα στους δρόμους και την κυκλοφορία. Παράλληλα, η θερμοκρασία σημειώνεται στον 1 βαθμό Κελσίου.

Σύμφωνα με το ίδιο μέσο, εκχιονιστικά του δήμου βγήκαν από νωρίς το πρωί και ρίχνουν αλάτι στους δρόμους για να μην δημιουργηθεί παγετός.

Στα λευκά ξύπνησε και η Αρναία με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου να δημοσιεύε βίντεο με την έντονη χιονόπτωση στην περιοχή.

Λευκό σκηνικό και στην Επανομή, η οποία χτυπήθηκε από σφοδρή χαλοζόπτωση. Το χαλάζι, όπως αναφέρει το voria.gr, άσπρισε τους δρόμους και τα αγροτεμάχια αργά το βράδυ της Πέμπτης, ενώ δεν έχει γίνει προς το παρόν κάποια αναφορά σε ζημιές.

Bροχές και καταιγίδες και καταιγίδες σήμερα

Χειμωνιάτικος θα είναι σήμερα ο καιρός με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας που θα συνοδευτεί από βροχές και καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, τις Σποράδες, την Εύβοια και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου

Στα ανατολικά, θα σημειωθούν τοπικές βροχές και, κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες σταδικά θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες έως και τις πρωινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές και στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Στερεάς, παροδικές χιονοπτώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και στα νότια τμήματα του Αιγαίου από δυτικές 5 με 7 και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Θα κυμανθεί στα βόρεια από -01 (μείον 1) έως 11 βαθμούς, στις υπόλοπες περιοχές από 05 έως 16 και μόνο στη νότια νησιωτική χώρα θα φτάσει τοπικά τους 17 βαθμούς. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024