Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Οργισμένη αντίδραση της ΕΣΗΕΑ για τις πρακτικές SLAPP του Γρ. Δημητριάδη

Οργισμένη αντίδραση της ΕΣΗΕΑ για τις πρακτικές SLAPP του Γρ. Δημητριάδη

Για καταιγισμό νέων αγωγών εναντίον πολλών δημοσιογράφων και ΜME και μάλιστα με υπέρογκες και εξοντωτικές αξιώσεις, κατηγορεί η ΕΣΗΕΑ τον Γρηγόρη Δημητριάδη

Ο αυξανόμενος αριθμός των στρατηγικών αγωγών κατά δημοσιογράφων και ΜΜΕ ενεργοποιεί τα αντανακλαστικά το ευρωκοινοβουλίου που προχωρά στη θέσπιση εργαλείων προστασίας απέναντι στις καταχρηστικές αγωγές.

Στο μεταξύ, το σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ελλάδα στάθηκε αφορμή να κυνηγηθεί άγρια η ερευνητική δημοσιογραφία που κατάφερε να εισφέρει σημαντικές πληροφορίες σε ένα θέμα που αφορά πρωτίστως τη Δημοκρατία στη χώρα μας.

Στόχος ο εκφοβισμός των δημοσιογράφων

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, μετά τις επαναλαμβανόμενες πρακτικές SLAPP, εκφράζει, για μια ακόμη φορά, «την πλήρη αντίθεσή του στην πρακτική των αγωγών, οι οποίες έχουν ως στόχο να εκφοβίσουν τους δημοσιογράφους και να περιορίσουν την Ενημέρωση».

«Υπέρογκες και εξοντωτικές αξιώσεις» του Γρηγόρη Δημητριάδη

Μάλιστα μιλά και με ονόματα αναφέροντας πως «το τελευταίο διάστημα, ο Γρηγόρης Δημητριάδης, ο οποίος οδηγήθηκε σε παραίτηση από τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης όταν ξεκίνησε  η δημοσιογραφική έρευνα για την υπόθεση των υποκλοπών, έχει εξαπολύσει καταιγισμό νέων αγωγών εναντίον πολλών δημοσιογράφων και Μέσων Ενημέρωσης και μάλιστα με υπέρογκες και εξοντωτικές αξιώσεις».

Χαιρετίζει την πρόσφατη πολιτική συμφωνία σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης

Τέλος, η Ένωση κάνει αναφορά στην πρόσφατη πολιτική συμφωνία σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης για την υιοθέτηση νομοθεσίας, η οποία προστατεύει τους δημοσιογράφους από τις στρατηγικές αγωγές προς αποθάρρυνση της συμμετοχής του κοινού (SLAPP), σημειώνοντας πως «δικαιώνει τον αγώνα της ΕΣΗΕΑ, της Διεθνούς Ομοσπονδίας και των δημοσιογράφων όλης της Ευρώπης ενάντια στην παρεμπόδιση της Ενημέρωσης για θέματα δημοσίου συμφέροντος».

Sports in

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποκλειστικά στο in: «Μπορούμε να περάσουμε την Άστον Βίλα»

Στην συνέντευξή του στο in o «Μέντι» - όπως θέλει να τον αποκαλούν- δηλώνει ότι η ομάδα κατεβαίνει για να κερδίσει όλους τους αγώνες, ακόμη και την Άστον Βίλα. Μιλά για τα πέναλτι που δεν βλέπει, τον Τζολάκη, για τα παιδικά του χρόνια, το αγαπημένο του σύστημα και το VAR.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024