Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ερντογάν σε Σακελλαροπούλου: «Να μιλήσουμε βλέποντας το ποτήρι μισογεμάτο»

Ερντογάν σε Σακελλαροπούλου: «Να μιλήσουμε βλέποντας το ποτήρι μισογεμάτο»

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση της προέδρου της Δημοκρατίας με τον Τούρκο πρόεδρο

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η πρόεδρος της Δημοκρατίας τον καλωσόρισε τονίζοντας ότι η Ελλάδα και η Τουρκία χρειάζεται να εργαστούν για την ευημερία των δύο λαών και της ευρύτερης περιοχής.

Από την πλευρά του, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε στην αρχή «Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Είναι ιδιαίτερη χαρά για μένα που βρίσκομαι και πάλι στην Αθήνα μετά από 6 χρόνια.» και συμπλήρωσε «Πρώτα από όλα πιστεύω ότι αυτή η συνεδρίαση στο 5ο Ανώτατο Συμβούλιο Ελλάδας – Τουρκίας θα αποτελέσει ευκαιρία να ξεκινήσει μια νέα εποχή στις διμερείς σχέσεις.»

Οι δηλώσεις της προέδρου της Δημοκρατίας

«Τα τραγικά συμβάντα των χωρών μας έγιναν αφορμή για να αποδειχτεί ότι το αίσθημα αλληλεγγύης και η επίδειξη ανθρωπιάς είναι κοινό χαρακτηριστικό που ενώνει τους δύο λαούς», είπε, μεταξύ άλλων, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Πρέπει να στηριχθεί η αμοιβαία πολιτική βούληση για την εδραίωση ενός κλίματος που θα επιτρέψει την εμβάθυνση της συνεργασίας και την αποφυγή εντάσεων στις διμερείς μας σχέσεις», πρόσθεσε η πρόεδρος.

«Αν αναλογιστούμε τι γίνεται στον περίγυρό μας είναι αναγκαίο περισσότερο από ποτέ, Ελλάδα και Τουρκία να εργαστούν από κοινού για την ενίσχυση της ευημερίας, τη διαφύλαξη της ειρήνης, της σταθερότητας και του διεθνούς δικαίου καθώς και την προώθηση σχέσεων καλής γειτονίας προς όφελος των δύο λαών αλλά και της ευρύτερης περιοχής», τόνισε η κ. Σακελλαροπούλου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παραδέχθηκε ότι: «Υπάρχουν ζητήματα στα οποία έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις. Είναι σημαντική η διατήρηση του εποικοδομητικού κλίματος. Η παρουσία σας σήμερα στην Ελλάδα μετά την πάροδο έξι ετών πιστεύω ότι αντανακλά το θετικό αυτό πνεύμα».

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου υποδέχτηκε τον Ταγίπ Ερντογάν στην είσοδο του προεδρικού μεγάρου

Τι ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν

«Πιστεύω ότι το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας θα αποτελέσει ευκαιρία να αρχίσει μια νέα εποχή στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας», είπε ο Τούρκος πρόεδρος. «Σήμερα βρισκόμαστε εδώ με μια ευρεία αντιπροσωπεία υπουργών και οι υπουργοί θα κάνουν εποικοδομητικές συνομιλίες με τους ομολόγους τους», τόνισε.

«Θα συζητήσουμε ποια βήματα θα κάνουμε σε όλα τα θέματα Οι προετοιμασίες έχουν γίνει από τους υπουργούς και βάζουμε τις απαραίτητες υπογραφές. Θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας με πιο λογικό τρόπο», τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Πιστεύω ότι θα είναι καλύτερο και για το μέλλον των δυο πλευρών να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο διάλογος Σακελλαροπούλου – Ερντογάν στο Προεδρικό Μέγαρο

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024