Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η «πράσινη μετάβαση» χωρίς αποκλεισμούς στην ατζέντα του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Δήμων

Η «πράσινη μετάβαση» χωρίς αποκλεισμούς στην ατζέντα του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Δήμων

Στην Πράγα συνεδριάζει το Συμβούλιο των Ευρωπαϊκών Δήμων και Περιφερειών με κυριότερα θέματα στην ατζέντα την πράσινη μετάβαση χωρίς αποκλεισμούς.

Το Συμβούλιο των Ευρωπαϊκών Δήμων και Περιφερειών (CEMR) συναντιέται  αυτές τις ημέρες στην Πράγα για τη συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικής. Με οικοδεσπότη την Ένωση Πόλεων και Δήμων της Τσεχικής Δημοκρατίας (SMO ČR), η εκδήλωση πραγματοποιείται στο ιστορικό Νέο Δημαρχείο της Πράγας.

Οι συνεδριάσεις της Επιτροπής Πολιτικής αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο του ετήσιου ημερολογίου του CEMR, προσφέροντας μια πλατφόρμα για εποικοδομητικό διάλογο, συλλογική λήψη αποφάσεων και στρατηγικό σχεδιασμό μεταξύ τοπικών και περιφερειακών εκλεγμένων εκπροσώπων.

Ο Fabrizio Rossi, Γενικός Γραμματέας του CEMR, τονίζει τη σημασία του γεγονότος: «Η συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικής της Πράγας έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς προηγείται των επερχόμενων Ευρωεκλογών, προσθέτοντας ένα επιπλέον επίπεδο σημασίας στις συζητήσεις και τα ψηφίσματά μας. Η ειλικρινής μας ευγνωμοσύνη απευθύνεται την Ένωση Πόλεων και Δήμων της Τσεχικής Δημοκρατίας για τη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης .»

Στον πυρήνα της συγκέντρωσης θα είναι οι δύο συζητήσεις της 7ης Δεκεμβρίου:

«Σύζευξη Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας & Δημοκρατίας: Ποιος δρόμος για το τοπικό επίπεδο;»

Η πρώτη συνεδρίαση θα ασχοληθεί με τη δημοκρατική και χωρίς αποκλεισμούς μετάβαση προς ένα πράσινο μέλλον. Ξεκινώντας από τα ευρήματα της μελέτης του Italo Colantone, Αναπληρωτή Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Bocconi, θα ακολουθήσει μια συζήτηση που θα συντονίσει η Federica Bordelot, νεοδιορισθείσα Διευθύντρια Πολιτικής και Επιπτώσεων του CEMR, σχετικά με τον τρόπο υλοποίησης της πράσινης μετάβασης λαμβάνοντας υπόψη τις συγκεκριμένες ανάγκες διαφορετικών περιοχών.

Η δεύτερη συζήτηση της ημέρας θα παρουσιάσει κρίσιμα ευρήματα από την έκθεση CEMR και E40 Communications: «Powering the Future: Driving Europe’s Climate and Energy Policies μέσω των Περιφερειών και των Δήμων – Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση, Υποδειγματικές Πολιτικές και Χρηματοοικονομική Δυναμική».

Ο Marlon Hilden, CEMR Energy, Climate, Sustainable Finance Officer, θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια δυναμική συζήτηση για την αποκέντρωση των πράσινων πολιτικών και ανοιχτό διάλογο με εξέχουσες προσωπικότητες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τις τοπικές και περιφερειακές κυβερνήσεις, την έρευνα για την ενεργειακή πολιτική και τους ενδιαφερόμενους φορείς.

Ο Fabrizio Rossi δηλώνει: « Η Πράγα. Η Επιτροπή Πολιτικής παίζει καθοριστικό ρόλο στην αποσυναρμολόγηση των σιλό αστικών -αγροτικών, προωθώντας μια μετάβαση που βελτιώνει πραγματικά τις ζωές όλων. Οι συζητήσεις μας σχετικά με το ρόλο των τοπικών και περιφερειακών κυβερνήσεων στην εναρμόνιση της πράσινης μετάβασης με τη δημοκρατία και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής έχουν τη δυνατότητα να διαμορφώσουν το συλλογικό μας μέλλον.

Η εκδήλωση θα κορυφωθεί με την Τελετή Υπογραφής της Διακήρυξης της Πράγας στην κατοικία του Δημάρχου της Πράγας, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση των τοπικών και περιφερειακών κυβερνήσεων να οδηγήσουν σε θετικές αλλαγές στην Ευρώπη.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024