Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κρήτη: Το μοιραίο λάθος που «σκότωσε» την 92χρονη στο γηροκομείο – Δεν κατάλαβε ότι έπινε απολυμαντικό

Κρήτη: Το μοιραίο λάθος που «σκότωσε» την 92χρονη στο γηροκομείο – Δεν κατάλαβε ότι έπινε απολυμαντικό

Οι αρχές αλλά και ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου ψάχνουν, ακόμα και μέσα από τις κάμερες ασφαλείας, να εντοπίσουν το ανθρώπινο χέρι που τοποθέτησε, κατά λάθος όπως εκτιμάται, το πλαστικό μπουκάλι με το καθαριστικό,

Καρέ-καρέ έχει καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας όλο το σκηνικό με την 92χρονη τρόφιμο της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων, στο Ηράκλειο, η οποία κατέληξε αφού ήπιε κατά λάθος καθαριστικό υγρό αντί για νερό.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, η ηλικιωμένη ήπιε από το μπουκάλι που της έδωσε η 23χρονη νοσηλεύτρια για να πάρει τα φάρμακα της. Η άτυχη γυναίκα φέρεται να έπινε σιγά-σιγά για σχεδόν μισή ώρα μέχρι που άρχισε να δυσφορεί, να βήχει και να βγάζει αφρούς, κινητοποιώντας τους πάντες στη δομή.

Δυστυχώς, η γιαγιά είχε σοβαρής μορφής άνοια και έτσι δεν μπόρεσε να αντιληφθεί ότι αυτό που έπινε δεν ήταν νερό.

Από μέρους του προσωπικού, έγινε κάθε δυνατή προσπάθεια για την παροχή πρώτων βοηθειών, ενημερώθηκε η οικογένεια αλλά και το ΕΚΑΒ για την άμεση διακομιδή της στο νοσοκομείο.

Τώρα οι αρχές αλλά και ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου ψάχνουν, ακόμα και μέσα από τις κάμερες ασφαλείας, να εντοπίσουν το ανθρώπινο χέρι που τοποθέτησε, κατά λάθος όπως εκτιμάται, το πλαστικό μπουκάλι με το καθαριστικό, στο ντουλάπι με τα μπουκάλια νερού και τα ποτήρια.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, το επίμαχο υγρό ήταν διαυγές και δεν είχε οσμή που να παρέπεμπε σε απολυμαντικό. Πάντως, η ακριβής σύνθεση του υγρού επρόκειτο να διασαφηνιστεί μετά το πόρισμα των αρμοδίων, καθώς έχει ήδη σταλεί δείγμα για ανάλυση σε ειδικά εργαστήρια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τεχνικός έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία ελέγχου σε βάθος δέκα ημερών. Ο χώρος που βρίσκεται το ντουλάπι και χρησιμοποιείται από τους νοσηλευτές, δε διαθέτει κάμερα ασφαλείας, όμως στην είσοδο του χώρου αυτού «βλέπει» καθαρά κάμερα που είναι εγκατεστημένη σε κοινόχρηστο χώρο της δομής.

Τρεις συλλήψεις – Σε κατάσταση σοκ ο γαμπρός της 92χρονης

Οι τρεις συλληφθέντες – ο 53χρονος ιδιοκτήτης, μία 28χρονη προσωρινά υπεύθυνη της μονάδας και μία 23χρονη νοσηλεύτρια – οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ο οποίος τους άφησε ελεύθερους, ενώ διέταξε προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση.

Οι τρεις αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, ενώ ο 53χρονος φέρεται να βαρύνεται επιπρόσθετα με την κατηγορία της παράνομης λειτουργία της δομής, καθώς υπήρχε από τον περασμένο Ιούνιο απόφαση της Περιφέρειας Κρήτης για διακοπή λειτουργίας λόγω έλλειψης άδειας ίδρυσης και λειτουργίας. Ωστόσο, το γηροκομείο φέρεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, λειτουργούσε με προσωρινή δικαστική απόφαση.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024