Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φρούριο η Αθήνα για την επίσκεψη Ερντογάν - Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

Φρούριο η Αθήνα για την επίσκεψη Ερντογάν – Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

Περισσότεροι από 3.500 αστυνομικοί θα λάβουν μέρος στα έκτακτα μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Αθήνα.

Σε απόρθητο «φρούριο» θα μετατραπεί η Αθήνα για την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είναι προγραμματισμένο να αφιχθεί στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 11:00 το πρωί της Πέμπτης.

Ο σχεδιασμός της Ελληνικής Αστυνομίας προβλέπει ήδη δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με χιλιάδες αστυνομικούς να αναλαμβάνουν θέσεις στο κέντρο της πόλης, προκειμένου να μην σημειωθεί το παραμικρό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. επί ποδός θα τεθούν 3.500 αστυνομικοί, ενώ θα υπάρχει επιτήρηση από ελικόπτερο και drone, τα οποία θα δίνουν ζωντανή εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων που θα στηθεί στην ΓΑΔΑ.

Τι προβλέπει το επιχειρησιακό σχέδιο

Πέρα από τις αστυνομικές δυνάμεις που θα βρίσκονται στους δρόμους, τα επιχειρησιακά σχέδια προβλέπουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, κατά την άφιξη του Τούρκου Προέδρου.

Οι αστυνομικές δυνάμεις θα είναι παρατεταγμένες κατά μήκος των κεντρικών οδικών αξόνων της πρωτεύουσας, από όπου θα περάσει η αυτοκινητοπομπή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Επιπλέον ελεύθεροι σκοπευτές θα είναι ακροβολισμένοι σε ψηλά κτίρια της Αθήνας στη διάρκεια της επίσκεψης.

Θα κλείσουν δρόμοι

Παράλληλα καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου αναμένεται να τεθούν σε ισχύ έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί σταδιακή και προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας, καθώς και απαγόρευση στάσης και στάθμευσης, σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου.

Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες, ενδεικτικά, σε τμήματα των κάτωθι οδικών αξόνων:

• Λ. Κατεχάκη,

• Λ. Μεσογείων,

• Λ. Βασ. Σοφίας,

• Λ. Κηφισίας,

• Λ. Βασ. Κωνσταντίνου,

• Λ. Βασ. Αμαλίας,

• Λ. Αλεξάνδρας,

• Μιχαλακοπούλου,

• Σταδίου,

• Πανεπιστημίου και

• Ακαδημίας.

Από τη Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας των οχημάτων.

H Αστυνομία απευθύνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και για την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Τέλος, σε επιφυλακή θα είναι η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ενώ αυξημένη θα είναι η φύλαξη τουρκικών «στόχων», όπως η τουρκική πρεσβεία.

Απαγόρευση συγκεντρώσεων στην Αθήνα

Παράλληλα, με απόφαση Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής έχει απαγορευθεί κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση σε περιοχές της Αθήνας από τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης έως το απόγευμα στις 18:00 της ίδιας ημέρας.

Η απόφαση ελήφθη για λόγους δημόσιας ασφάλειας, και ισχύει στις ακόλουθες περιοχές:

Στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς/Λεωφόρους: Αλεξάνδρας – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – συνέχεια Παναγιώτη Κανελλόπουλου – δεξιά Κοκκινοπούλου – συνέχεια Γκανογιάννη – συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου – συνέχεια Ούλωφ Πάλμε – συνέχεια Υμηττού – συνέχεια Ηλία Ηλίου – δεξιά Βουλιαγμένης – αριστερά Βούρβαχη – συνέχεια Χατζηχρήστου – συνέχεια Ροβέρτου Γκάλη – συνέχεια Αποστόλου Παύλου – αριστερά Ηρακλειδών – συνέχεια Περσεφόνης – δεξιά Πειραιώς – συνέχεια Π. Τσαλδάρη – αριστερά πλ. Ομονοίας – αριστερά Πανεπιστημίου – αριστερά 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – δεξιά Αλεξάνδρας.

Στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της την οδό Κοκκινοπούλου, σε όλο το μήκος της Λ. Παναγιώτη Κανελλόπουλου, ως και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός έως Λ. Παναγιώτη Κανελλόπουλου), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024