Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δικηγόρος οικογένειας 43χρονης: «Αν τον είχαν συλλάβει στο πλαίσιο του αυτοφώρου, θα ζούσε»

Δικηγόρος οικογένειας 43χρονης: «Αν τον είχαν συλλάβει στο πλαίσιο του αυτοφώρου, θα ζούσε»

Σε σοκ είναι η οικογένεια της 43χρονης από την άγρια δολοφονία της στην Σαλαμίνα.

Κυνικός και αμετανόητος εμφανίστηκε ο 70χρονος δολοφόνος της 43χρονης γυναίκας στη Σαλαμίνα. Ο άνδρας περιέγραψε με απίστευτη ψυχραιμία το έγκλημά του και, όπως είπε στους αστυνομικούς, περίμενε να φύγει το παιδί για να προχωρήσει στην αποτρόπαια πράξη του.

Ο γυναικοκτόνος μάλιστα μετά τη δολοφονία, πέρασε απέναντι στο Κερατσίνι και ήπιε καφέ σαν να μην είχε συμβεί το παραμικρό. Δώδεκα ώρες μετά τη δολοφονία της Γεωργίας, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 70χρονο σύντροφό της.

Μεταφέρθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά όπου κυνικά ομολόγησε ότι δολοφόνησε τη 43χρονη σύντροφό του με κυνηγετική καραμπίνα μέσα στο σπίτι της μητέρας της, όπου η γυναίκα είχε βρει καταφύγιο.

Σύλληψη στα όρια του αυτόφωρου – Τι δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας

Ο δικηγόρος της οικογένειας της 43χρονης, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος μίλησε στο «MEGA Καλημέρα» για το περιστατικό και τον ρόλο της ΕΛ.ΑΣ.

«Είναι μία υπόθεση που έχει ταράξει την κοινωνία αλλά πιο πολύ υπάρχει το γεγονός ότι η ΕΛ.ΑΣ σε αυτή την περίπτωση έχει παίξει καταλυτικό αρνητικό ρόλο σε αυτή τη γυναικοκτονία. Νομικά μπορεί να χαρακτηριστεί ως έμμεση συνέργεια η παράλειψη η οποία έχει γίνει από τον αξιωματικό υπηρεσίας του τμήματος Σαλαμίνας διότι όταν πήγε η γυναίκα με σπασμένα γόνατα, έπρεπε ο αξιωματικός υπηρεσίας εκείνη τη στιγμή να αναζητήσει στο πλαίσιο του αυτοφώρου τον άνθρωπο που τέλεσε το αδίκημα της ενδοοικογενειακής βίας εναντίον της. Αντί να το πράξει αυτό, την άφησε να φύγει χωρίς να δώσει περαιτέρω στοιχεία. Θα κινηθούμε νομικά. Ο εισαγγελέας έχοντας δει τις παραλείψεις της ΕΛ.ΑΣ, θα ζητήσει ΕΔΕ κατά των αστυνομικών και ποινικές διώξεις κατά των αστυνομικών διότι δεν τέλεσαν τα καθήκοντά τους», είπε αρχικά.

Ο διοικητής παραδέχθηκε την παράλειψη του συναδέλφου του.

«Την Παρασκευή που μας πέρασε η γυναίκα ζήτησε βοήθεια από την ΕΛ.ΑΣ. κάλεσε η μητέρα της στο τηλέφωνο τον αξιωματικό υπηρεσίας και της είπε ότι δεν υπάρχει περιπολικό να μεταβεί στο σημείο στο οποίο η γυναίκα δέχθηκε την δολοφονική επίθεση που της τσάκισε τα γόνατα ο δολοφόνος, προτού τελέσει την δολοφονία. Ο κ. διοικητής που μίλησα εγώ, παραδέχθηκε την παράλειψη του συναδέλφου του, του αξιωματικού υπηρεσίας, ότι δεν τον κάλεσε να τον ενημερώσει γι’ αυτή την ενδοοικογενειακή βία. Αν είχε συλληφθεί ο άνθρωπος αυτός στα όρια του αυτοφώρου, ίσως σήμερα η γυναίκα αυτή να είχε σωθεί», συμπλήρωσε ο κ. Θεοδωρόπουλος.

Panic button

Για τον κυνισμό του δράστη και το κουμπί πανικού ο κ. Θεοδωρόπουλος ανέφερε πως, «το panic button δεν μπορεί να υποκαταστήσει την αυτόφωρη διαδικασία σύλληψής του δράστη. Αυτό θα μπορούσε να έχει συμβεί και σε άλλο τμήμα της Αττικής. Δεν ήταν εκπαιδευμένος να ενημερώσει τον διοικητή του, για να μπορέσουν αυτοί οι άνθρωποι να συλλάβουν τον δράστη. Ο δράστης επειδή έχει τελέσει το αδίκημα της ενδοοικογενειακής βίας, δηλαδή σωματική απειλή και βία, θα έπρεπε να έχει συλληφθεί έως τις 12 το βράδυ της Παρασκευής. Αντί να γίνει αυτό, ο δράστης – τη μέρα που ξυλοκόπησε την 43χρονη -, μεταβίβασε εργάτες για να δουλέψουν απέναντί στο Κερατσίνι, επέστρεψε στη Σαλαμίνα, πηρέ το αυτοκίνητο της θανούσης, ξαναγύρισε στο Κερατσίνι και ήπιε καφέ με την άνεσή του, και συνέχισε το πρόγραμμά του, πηγαίνοντας το βραδύ σε ταβέρνα να φάει».

Και συνέχισε: «Περνούν 2 μέρες, πηγαίνει η ατυχή 43χρονη με τη μητέρα της να μαζέψει τα πράγματά της και την Τρίτη, που η 43χρονη ήταν σακατεμένη και περπατούσε με πατερίτσες, την δολοφόνησε και μετά πήγε στο Κερατσίνι να πιει καφέ. Πέρασε από λιμάνι σε λιμάνι και για να συλληφθεί από τις Αρχές».

 Συγκλονίζει η αδερφή της 43χρονης

Η αδερφή του θύματος μίλησε στο MEGA για την δολοφονία της 43χρονης στην Σαλαμίνα:

«Δεν είχαμε εικόνα με την μητέρα μου γι΄αυτό το πράγμα. Δεν ξέρω σαν ζευγάρι αν είχαν τις διαφωνίες τους, δεν ήταν από τα άτομα που έλεγε τα προσωπικά της. την Παρασκευή που έγινε το συμβάν (σ.σ. ο ξυλοδαρμός της 43χρονης) ειδοποιηθήκαμε από την ίδια και η μητέρα μου πήγε και το είπε στην αστυνομία. Μετά την άρνηση ης ΕΛ.ΑΣ πήγε μόνη της, την έβαλε σε ένα αυτοκίνητο και την πήγε στην αστυνομία απ’ έξω για να ζητήσουν την ανάλογη βοήθεια. Της ζήτησαν να ανέβει πάνω, δεν μπορούσε γιατί ήταν χτυπημένη, της είπαν να περάσει αύριο. Δεν μπορέσαμε να δώσουμε κατάθεση τότε και πήγαμε στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας για τις πρώτες βοήθειες», αποκάλυψε η αδερφή του θύματος.

«Η αδερφή μου μας είπε για τις απειλές που δέχθηκε, στο τέλος τα μάθαμε όλα, και αρνείτο να φύγει από το σπίτι, δεν ξέρω αν είχε καταλάβει πόσο επικίνδυνος μπορούσε να γίνει αυτός ο άνθρωπος. Δεν είχα εικόνα ότι την είχε χτυπήσει. Αν τον είχε καταγγείλει δεν θα είχαμε φτάσει έως εκεί, δεν ξέρω. Δεν οφειλόταν σε ζήλια. », συμπλήρωσε η κ. Μαρία.

Δείτε το βίντεο

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024