Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αλέξης Γρηγορόπουλος: Άγρια και αναίτια επίθεση των ΜΑΤ σε φωτορεπόρτερ στα Εξάρχεια - «Ψέκασέ τους, ρίχτους»

Αλέξης Γρηγορόπουλος: Άγρια και αναίτια επίθεση των ΜΑΤ σε φωτορεπόρτερ στα Εξάρχεια – «Ψέκασέ τους, ρίχτους»

Μπαράζ καταγγελιών για επιθέσεις των ΜΑΤ στα Εξάρχεια από φωτορεπόρτερ - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Ωμή βία κατά φωτορεπόρτερ άσκησαν τα ΜΑΤ στα Εξάρχεια, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι και μαρτυρούν φωτογραφίες και βίντεο.

Όλα έγιναν μετά από τη μαζική πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ενώ τα ΜΑΤ έσπασαν ακόμα και τζαμαρία πολυκατοικίας όπου είχαν καταφύγει διαδηλωτές.

Βίντεο και φωτογραφίες αποτυπώνουν τις αναίτιες επιθέσεις των ΜΑΤ

Σύμφωνα με μαρτυρίες, στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Ζωοδόχου Πηγής, διμοιρία των ΜΑΤ έκανε έφοδο προκειμένου να κυνηγήσει μικρή ομάδα ατόμων, ένας εκ των οποίων πέταξε μία μολότοφ.

Έπαιζαν «φλιπεράκι» με το σώμα φωτορεπόρτερ

Μαθητευόμενος φωτορεπόρτερ έτρεξε να προφυλαχθεί, τα ΜΑΤ τον κυνήγησαν, τον εγκλώβισαν στη συμβολή των παραπάνω οδών και άρχισαν να παίζουν «φλιπεράκι» με το σώμα του, με τις ασπίδες τους.

Φωτορεπόρτερ επενέβη και κατευθύνθηκε προς τον συνάδελφό του, φωνάζοντας την ιδιότητά του.

Τότε, άλλος αστυνομικός των ΜΑΤ ξεκίνησε να τον χτυπάει με την ασπίδα του. Ο φωτορεπόρτερ που δέχθηκε την επίθεση φώναξε ξανά, κάνοντας γνωστή την ιδιότητά του, λέγοντας ότι «όλο αυτό είναι αχρείαστο». Ο ίδιος φώναζε ότι μπορούσε να δείξει την ταυτότητα της Ένωσης Φωτορεπόρτερ στους αστυνομικούς, αλλά δεν πήρε κάποια απάντηση.

Τελικά παρενέβησαν κάποιοι πιο ψύχραιμοι αστυνομικοί και το συγκεκριμένο επεισόδιο έληξε.

Βίντεο ντοκουμέντο από τις επιθέσεις των ΜΑΤ σε φωτορεπόρτερ μετέδωσε το in: 

Νέο επεισόδιο επί της Μεσολογγίου

Λίγο αργότερα επί της οδού Μεσολογγίου, άτομα που προηγουμένως κυνηγούσαν τα ΜΑΤ, επιχείρησαν να βγούνε από πολυκατοικία όπου είχαν καταφύγει, ακολούθησε κυνηγητό και ρίψη χημικών, με τους φωτορεπόρτερ να σπεύδουν να καλύψουν ό,τι συνέβη στο σημείο.

Τότε τα ΜΑΤ άρχισαν να ωρύονται να κάνουν πιο πίσω, πράγμα το οποίο οι φωτορεπόρτερ έκαναν, παρ’ όλα αυτά ξεκίνησαν να τους σπρώχνουν.

Ακολούθησαν νέες διαμαρτυρίες, φωνάζοντας ότι κάνουν τη δουλειά τους και ότι είναι φωτορεπόρτερ. Ωστόσο, τα ΜΑΤ επέδειξαν την ίδια αναλγησία. Μετά από λεκτικές αντιπαραθέσεις, μέλος του ΜΑΤ που φαινόταν ως ο επικεφαλής της ομάδας έδωσε την εντολή «ψέκασέ τους, ρίχτους» στον ΜΑΤατζή που κρατούσε τη φυσούνα.

Οι φωτορεπόρτερ έμειναν στις θέσεις τους, με τα ΜΑΤ τελικά να αναγκάζονται να υποχωρήσουν και να απομακρυνθούν από το σημείο αφού έριξαν μερικές τελευταίες σπρωξιές με τις ασπίδες.

Φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφοι έχουν προχωρήσει σε καταγγελίες στα social media για όσα συνέβησαν τη νύχτα της Τετάρτης στα Εξάρχεια – και δεν είναι η πρώτη φορά.

Ο γνωστός φωτορεπόρτερ Μάριος Λώλος σε σχετική ανάρτηση του στο Χ γράφει: «Απογευματινή πορεία. Επίθεση των ΜΑΤ και χρήση χημικών κατά φωτορεπόρτερ. 6-12-23».

Δείτε τη σχετική ανάρτηση:

Καταγγελία για επίθεση από τα ΜΑΤ έχει κάνει και δημοσιογράφος της Αυγής. Σύμφωνα με τον ίδιο και το Μέσο όπου εργάζεται «τα ΜΑΤ προσπάθησαν να χτυπήσουν δημοσιογράφο της Αυγής στα Εξάρχεια».

Δείτε βίντεο:

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024