Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Νέες καταγγελίες κατά του Ζεράρ Ντεπαρντιέ - «Ήταν ανεξέλεγκτος»

Νέες καταγγελίες κατά του Ζεράρ Ντεπαρντιέ – «Ήταν ανεξέλεγκτος»

Ο ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ έχει βρεθεί αντιμέτωπος με πολλές καταγγελίες τα τελευταία χρόνια.

Μια δεύτερη γυναίκα κατέθεσε επίσημη καταγγελία κατά του Γάλλου ηθοποιού Ζεράρ Ντεπαρντιέ κατηγορώντας τον για σεξουαλική επίθεση, σύμφωνα με το Deadline.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των τοπικών μέσων ενημέρωσης, η Γαλλίδα ηθοποιός Ελέν Νταράς υπέβαλε καταγγελία, που σχετίζεται με γεγονότα στα γυρίσματα της χορευτικής κωμωδίας «Disco» του 2007, στην Εισαγγελία του Παρισιού στις 10 Σεπτεμβρίου.

Η υπόθεση αναφέρθηκε για πρώτη φορά από την ερευνητική εκπομπή Complément d’Enquête του France 2 σε αποσπάσματα μιας εκπομπής αφιερωμένης στον Ζεράρ Ντεπαρντιέ και τις αυξανόμενες κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση εναντίον του, η οποία δεν έχει ακόμα μεταδοθεί.

Η εκπομπή πρόκειται επίσης να αποκαλύψει υλικό που καταγράφει τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ να μιλάει με σεξουαλικά ακατάλληλο τρόπο σε μια νεαρή διερμηνέα κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής του στη Βόρεια Κορέα το 2018.

Στη συνέντευξη της εκπομπής με την Ελέν Νταράς, εκείνη αφηγείται πώς ο ηθοποιός την κυνηγούσε στα γυρίσματα του «Disco» όταν ήταν 26 ετών και είχε έναν μικρό ρόλο στην ταινία.

«Ήταν ανεξέλεγκτος, με κοίταζε σαν ένα κομμάτι κρέας»

«Ήταν ανεξέλεγκτος», είπε η Ελέν Νταράς για τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ. «Με κοίταζε σαν να ήμουν ένα κομμάτι κρέας. Φορούσα ένα πολύ στενό φόρεμα. Με πλησίασε και στη συνέχεια πέρασε το χέρι του πάνω από τους γοφούς και τους γλουτούς μου».

Η Ελέν Νταράς είπε ότι απέφυγε να πει οτιδήποτε στην παραγωγή εκείνη την εποχή από φόβο μήπως εξοστρακιστεί από τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

«Ήμουν κομπάρσος. Δεν είχα καν τελειώσει τη σχολή θεάτρου. Ήθελα πραγματικά να γίνω ηθοποιός και δεν ήθελα να μπω στη μαύρη λίστα στα 26 μου», ανέφερε χαρακτηριστικά στην εκπομπή.

Η ηθοποιός πρόσθεσε ότι ένιωσε ένα αίσθημα κενού και αορατότητας μετά το περιστατικό και ότι αυτό την είχε επηρεάσει ψυχολογικά.

«Κανείς δεν μπορούσε να μου δώσει πίσω την αυτοπεποίθησή μου, κανείς δεν μπορούσε να μου δώσει πίσω τη ζωή μου, εκτός από εμένα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ έχει πληγεί από πολλαπλές καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση τα τελευταία χρόνια, ορισμένες από τις οποίες χρονολογούνται πριν από δεκαετίες.

Νωρίτερα φέτος, ο ερευνητικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Médiapart δημοσίευσε μια εμπεριστατωμένη έκθεση που περιγράφει λεπτομερώς τους ισχυρισμούς 13 γυναικών. Άλλες δύο καταγγελίες αναφέρθηκαν από τον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό France Inter το καλοκαίρι.

Οι επίσημες καταγγελίες

Η Ελέν Νταράς είναι μόλις η δεύτερη γυναίκα που βγαίνει στη δημοσιότητα για την υποβολή επίσημης καταγγελίας κατά του ηθοποιού.

Εντάσσεται στο πλευρό της ηθοποιού Σαρλότ Αρνούλντ, η οποία υπέβαλε καταγγελία το 2018, κατηγορώντας τον Ζεράρ Ντεμπαρντιέ για βιασμό. Η υπόθεση αυτή παίρνει επί του παρόντος τον δρόμο της δικαστικής οδού.

Τον Οκτώβριο, ο Ζεράρ Ντεμπαρντιέ δημοσίευσε μια ανοιχτή επιστολή-βόμβα στην εφημερίδα «Le Figaro», στην οποία αρνείται όλες τις κατηγορίες εναντίον του.

Υποστήριξε ότι η Σαρλότ Αρνούλντ είχε πάει συναινετικά στο δωμάτιό του, ενώ οι υπόλοιποι ισχυρισμοί αφορούσαν τη συμπεριφορά του στα γυρίσματα λόγω παρεξηγήσεων.

Η δικηγόρος της Αρνούλντ δήλωσε «σοκαρισμένη και σκανδαλισμένη» από την επιστολή και ότι αναμένει ότι η αλήθεια των ισχυρισμών του πελάτη της θα επιβεβαιωθεί από τα δικαστήρια.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024