Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ζεράρ Ντεπαρντιέ για τις κατηγορίες βιασμού: «Ποτέ, μα ποτέ δεν κακοποίησα γυναίκα»

Ζεράρ Ντεπαρντιέ για τις κατηγορίες βιασμού: «Ποτέ, μα ποτέ δεν κακοποίησα γυναίκα»

Η ανοικτή επιστολή σηματοδοτεί την πρώτη φορά που ο Ντεπαρντιέ απαντά άμεσα στις κατηγορίες εναντίον του.

Με ανοιχτή επιστολή στη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ θέλησε να πει την δική του αλήθεια σχετικά με τις καταγγελίες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση που διατυπώθηκαν εναντίον του. Ο 74χρονος Γάλλος ηθοποιός αρνείται όλα όσα ακούγονται δημοσιεύοντας στην γαλλική εφημερίδα τον ισχυρισμό του με τίτλο «Je veux enfinux vous dire ma vérité», που σημαίνει: «Θέλω επιτέλους να σας πω την αλήθεια μου».

«Ποτέ, μα ποτέ δεν κακοποίησα γυναίκα», έγραψε ο Ντεπαρντιέ, σύμφωνα με αγγλόφωνες αναφορές του πρακτορείου ειδήσεων Agence France-Presse και του BBC. «Στο δικαστήριο των μέσων ενημέρωσης, στο λιντσάρισμα που μου επιφυλάχθηκε, έχω μόνο τον λόγο μου για να υπερασπιστώ τον εαυτό μου».

Κατά του βετεράνου ηθοποιού διενεργήθηκε έρευνα για φερόμενο βιασμό το 2021, αφού μια γυναίκα τον κατηγόρησε ότι τη βίασε και της επιτέθηκε στο Παρίσι τον Αύγουστο του 2018. Ο δικηγόρος του Ντεπαρντιέ δήλωσε τότε στο AFP ότι ο πελάτης του «αμφισβητεί πλήρως» τον ισχυρισμό.

«Το να πληγώσω μια γυναίκα θα ήταν σαν να κλωτσάω την ίδια μου τη μητέρα στο στομάχι».

Νωρίτερα φέτος, ο Ντεπαρντιέ δέχθηκε νέες καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση ή παρενόχληση από 13 γυναίκες, σύμφωνα με έρευνα της γαλλικής ειδησεογραφικής ιστοσελίδας Mediapart. Εκείνη την εποχή, ο ηθοποιός αρνήθηκε οποιαδήποτε εγκληματική συμπεριφορά μέσω της δικηγορικής του εταιρείας «Cabinet Temime» που εδρεύει στο Παρίσι. Η εταιρεία δήλωσε ότι ορισμένες από τις καταθέσεις στην έκθεση της Médiapart φαίνεται να βασίζονται σε «πολύ υποκειμενικές εκτιμήσεις ή/και ηθικές κρίσεις».

Η ανοικτή επιστολή το βράδυ της Κυριακής στη «Le Figaro» σηματοδοτεί την πρώτη φορά που ο Ντεπαρντιέ απαντά άμεσα σε αυτούς τους ισχυρισμούς. «Δεν μπορώ πλέον να επιτρέψω αυτά που ακούω, αυτά που διαβάζω για τον εαυτό μου εδώ και αρκετούς μήνες», έγραψε, σύμφωνα με το BBC. «Το να πληγώσω μια γυναίκα θα ήταν σαν να κλωτσάω την ίδια μου τη μητέρα στο στομάχι». Επίσης, άφησε να εννοηθεί ότι η γυναίκα που τον κατηγόρησε για βιασμό ήρθε στο δωμάτιό του «με δική της θέληση».

Sports in

Άρση Βαρών: Σκοτώθηκε στον πόλεμο ο δις πρωταθλητής Ευρώπης Ολεξάντρ Πελεσένκο (pic)

Ο Ουκρανός δις πρωταθλητής Ευρώπης, Ολεξάντρ Πελεσένκο, έπεσε νεκρός στον πόλεμο κατά των Ρώσων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024