Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Moody’s: Γιατί έστειλε σπίτι τους υπαλλήλους πριν την υποβάθμιση της Κίνας

Moody’s: Γιατί έστειλε σπίτι τους υπαλλήλους πριν την υποβάθμιση της Κίνας

Η διοίκηση της εταιρείας ανησύχησε για τυχόν εφόδους

Έκκληση προς το προσωπικό της στην Κίνα να εργαστεί από το σπίτι, απηύθυνε η Moody’s Investors Service, λίγες ημέρες πριν από την υποβάθμιση του outlook της χώρας σε αρνητικό.

Σύμφωνα με δύο εργαζόμενους, τους οποίους επικαλούνται οι Financial Times, η πρόταση αυτή αποδίδεται από το προσωπικό στην ανησυχία της διοίκησης για πιθανή αντίδραση του Πεκίνου στην απόφαση.

Η κίνηση του αμερικανικού οίκου αξιολόγησης υπογραμμίζει του φόβους ξένων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, όπου ορισμένες έχουν υποστεί επιδρομές της αστυνομίας, απαγορεύσεις εξόδου για το προσωπικό και συλλήψεις εν μέσω εντάσεων μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ και των συμμάχων της.

Οι ίδιες πηγές τόνισαν, ότι ορισμένοι επικεφαλής τμημάτων της Moody’s στη χώρα είπαν σε συνεργάτες την Παρασκευή ότι το μη διοικητικό προσωπικό στο Πεκίνο και τη Σαγκάη δεν πρέπει να πάει στο γραφείο αυτή την εβδομάδα.

«Δεν μας έδωσαν τον λόγο. . . αλλά όλοι ξέρουν γιατί», είπε ένας υπάλληλος της Moody’s που εδρεύει στην Κίνα, αναφερόμενος στο αίτημα για εργασία από το σπίτι. «Φοβόμαστε τις κρατικές επιθεωρήσεις».

Φόβοι για εφόδους

Το μέλος του προσωπικού είπε ότι η Moody’s συμβούλεψε επίσης αναλυτές στο Χονγκ Κονγκ να αποφύγουν προσωρινά τα ταξίδια στην ηπειρωτική Κίνα πριν από την υποβάθμιση. Ο οργανισμός την Τρίτη μείωσε τις προοπτικές για τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση A1 της Κίνας σε τοπικό και ξένο νόμισμα εκδότη σε αρνητικές από σταθερές.

Το μέλος του προσωπικού είπε ότι η εργασία από το σπίτι μπορεί να εμποδίσει τις κινεζικές αρχές να ανακρίνουν πολλούς υπαλλήλους σε ένα μέρος εάν αποφάσιζαν να κάνουν έφοδο στο πρακτορείο, αλλά πρόσθεσε ότι μια τέτοια επιδρομή εξακολουθεί να θεωρείται απίθανη.

Εκπρόσωπος της Moody’s δήλωσε: «Η δέσμευσή μας να διατηρήσουμε το απόρρητο και την ακεραιότητα της διαδικασίας αξιολόγησης είναι πρωταρχικής σημασίας και επομένως, δεν μπορούμε να σχολιάσουμε εσωτερικές συζητήσεις, εάν υπάρχουν, που σχετίζονται με συγκεκριμένες αξιολογήσεις πιστοληπτικής ικανότητας ή εκδότες».

Οι κινεζικές αρχές πραγματοποίησαν έφοδο στα γραφεία αρκετών συμβούλων με έδρα τις ΗΠΑ φέτος και συνέλαβαν ντόπιους υπαλλήλους της ομάδας Mintz, με το Πεκίνο να επικαλείται ανησυχίες εθνικής ασφάλειας.

Η τελευταία δράση αξιολόγησης της Moody’s έχει ήδη προκαλέσει ένα κύμα επικρίσεων από Κινέζους αξιωματούχους και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε μια δήλωση την Τετάρτη, η Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων, ένας οργανισμός οικονομικού σχεδιασμού, κατηγόρησε τον οίκο αξιολόγησης για «προκατάληψη και παρανόηση των οικονομικών προοπτικών της Κίνας».

Πηγή ΟΤ

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024