Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Ο Ζελένσκι ακύρωσε ξαφνικά την παρέμβασή του στο αμερικανικό Κογκρέσο

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι ακύρωσε ξαφνικά την παρέμβασή του στο αμερικανικό Κογκρέσο

«Κάτι συνέβη την τελευταία στιγμή» δήλωσε ο Τσακ Σούμερ και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ακύρωσε την παρέμβασή του στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, από το οποίο επρόκειτο να ζητήσει νέο πακέτο βοήθειας για τη χώρα του.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ακύρωσε την προγραμματισμένη για σήμερα ομιλία του ενώπιον του αμερικανικού Κογκρέσου λόγω ενός γεγονότος της «τελευταίας στιγμής», δήλωσε ο ηγέτης των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ (φωτογραφία αρχείου από βίντεο του Reuters, επάνω, με τον Ζελένσκι ν’ απευθύνεται στα μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου τον Μάρτιο του 2022, ζητώντας να βοηθήσουν τη χώρα του).

«Ο Ζελένσκι δεν μπορεί να έρθει στην ενημέρωσή μας στις 15.00, κάτι συνέβη την τελευταία στιγμή», δήλωσε ο αμερικανός γερουσιαστής στους δημοσιογράφους.

Κινδυνεύει σοβαρά η χρηματοδότηση της Ουκρανίας από τις ΗΠΑ

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας επρόκειτο να μιλήσει μέσω βιντεοδιάσκεψης στο αμερικανικό Κογκρέσο, ελπίζοντας ν’ αποσπάσει την αποδέσμευση ενός νέου αλλά καίριας σημασίας πακέτου βοήθειας για τη χώρα του που βρίσκεται σε πόλεμο.

Η Ουάσιγκτον είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο, έχοντας δώσει δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια μετά τη ρωσική εισβολή τον Φεβρουάριο του 2022.

Ωστόσο, η υπόσχεση του δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν να συνεχίσει να υποστηρίζει οικονομικά την Ουκρανία κινδυνεύει σοβαρά, ένα καταστροφικό σενάριο για το Κίεβο, του οποίου η αντεπίθεση προκαλεί απογοητεύσει καθώς δεν έχει αποφέρει τα προσδοκώμενα εδαφικά κέρδη, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Προειδοποίηση

Ο Λευκός Οίκος προειδοποίησε προχθές το Κογκρέσο ότι τα κονδύλια που έχουν εγκριθεί από τις ΗΠΑ για την παροχή βοήθειας προς την Ουκρανία, πρόκειται να εξαντληθούν μέχρι το τέλος του έτους, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα «γονατίσει» το Κίεβο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους Financial Times, η διευθύντρια προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου, Shalanda Young, ανέφερε σε επιστολή που απέστειλε προς τους ηγέτες του Κογκρέσου πως αυτή η προειδοποίηση προήλθε μετά την πρόβλεψη που έκανε η ίδια για την χρήση των πόρων από την ουκρανική πλευρά (περισσότερα εδώ).

Sports in

Τι ισχύει για Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ ενόψει του Game 5 με τους Πέισερς

Οι Μπακς παίζουν όλη τη σεζόν στο Game 5 με τους Πέισερς στο Μιλγουόκι (1/5, 04:30) και ενδεχομένως να αγωνιστούν ξανά χωρίς τους Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ, που εξακολουθούν να είναι αμφίβολοι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024