Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Παγώνουν» τα περιουσιακά στοιχεία του Νο2 της Χαμάς στη Γαλλία

«Παγώνουν» τα περιουσιακά στοιχεία του Νο2 της Χαμάς στη Γαλλία

Με διάταγμα του Γάλλου υπουργού Οικονομίας «παγώνουν» τα περιουσιακά στοιχεία του Γιαχία Σινουάρ στη χώρα

Η Γαλλία διέταξε το πάγωμα για έξι μήνες των περιουσιακών στοιχείων του επικεφαλής του παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς στη Γάζα, του Γιαχία Σινουάρ, που θεωρείται ο αρχιτέκτονας της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου εναντίον του Ισραήλ, σύμφωνα με διάταγμα που δημοσιεύθηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

«Τα κεφάλαια και οι οικονομικοί πόροι που ανήκουν, κατέχονται ή ελέγχονται από τον κ. Γιαχία Σινουάρ (…) αποτελούν το αντικείμενο ενός μέτρου παγώματος περιουσιακών στοιχείων», διευκρινίζεται στο διάταγμα της 30ής Νοεμβρίου του υπουργού Οικονομίας Μπρουνό Λεμέρ, που τίθεται σήμερα σε ισχύ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Χαμάς, που διοικεί τη Γάζα, στους βομβαρδισμούς και στις μάχες που διεξήγαγε το Ισραήλ από τότε σχεδόν 16.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν, κυρίως άμαχοι. Τον Νοέμβριο, η Γαλλίδα υφυπουργός Ευρώπης Λοράνς Μπουν είχε ταχθεί υπέρ της επιβολής ευρωπαϊκών κυρώσεων με στόχο υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς, κυρίως οικονομικές, που θα μπορούσαν να λάβουν τη μορφή ενός παγώματος περιουσιακών στοιχείων.

Τον Νοέμβριο είχαν «παγώσει» την περιουσία του Ντέιφ – Κυρώσεις σε τέσσερις ηγέτες της Χαμάς επέβαλε το Λονδίνο

Σε παρόμοιο διάταγμα που φέρει ημερομηνία 13 Νοεμβρίου, το Παρίσι είχε ανακοινώσει το πάγωμα για έξι μήνες των περιουσιακών στοιχείων του Μοχάμεντ Ντέιφ, που διοικεί τη στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς και είναι καταγεγραμμένος από το 2015 στον αμερικανικό κατάλογο των πλέον καταζητούμενων «διεθνών τρομοκρατών». Στο στόχαστρο κυρώσεων είχε τεθεί επίσης ο αναπληρωτής του τελευταίου Μαρουάν Ίσα.

Από την πλευρά του, το Λονδίνο επέβαλε επίσης κυρώσεις –πάγωμα περιουσιακών στοιχείων, εμπάργκο όπλων, απαγορεύσεις ταξιδίων– σε βάρος έξι ατόμων: τεσσάρων ηγετών της Χαμάς και δύο ατόμων που κατηγορούνται για χρηματοδότηση της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων ο Μοχάμεντ Ντέιφ και ο Γιαχία Σινουάρ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Η FIFA σκέφτεται να χρησιμοποιείται το VAR κατόπιν αιτήματος απ’ τις ομάδες (pic)

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, μίλησε για διάφορα θέματα, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας καινοτομίας για την χρήση του VAR.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024