Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Λευτέρης Αλεξανδρίδης: «Αναγκαία η ομαλή διοικητική μετάβαση του Δήμου» 

Λευτέρης Αλεξανδρίδης: «Αναγκαία η ομαλή διοικητική μετάβαση του Δήμου» 

Στο cityhub των ΝΕΩΝ μίλησε ο νέος Δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου,Λευτέρης Αλεξανδρίδης.

Ο νέος Δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης, σκοπεύει να διοικήσει τον Δήμο, με την βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη στο επίκεντρο των πολιτικών του. Αναλυτικά τα όσα είπε στην συνέντευξη που παραχώρησε στο cityhub της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ.

 Ποιες είναι οι βασικές προτεραιότητες της νέας δημοτικής περιόδου; 

 «Το πρώτο με το οποίο πρέπει να ασχοληθεί μία καινούργια δημοτική Αρχή, είναι να υπάρξει μία ομαλή μετάβαση από την απελθούσα διοίκηση στη νέα. Ο έλεγχος της οικονομικής κατάστασης του δήμου είναι απαραίτητος, ώστε, μεταξύ άλλων, ο νέος δήμαρχος να γνωρίζει και τις οικονομικές δυνατότητες που έχει για την υλοποίηση έργων. Επίσης, μια νέα δημοτική Αρχή θα πρέπει να στοχεύσει στο να είναι οι δημοτικές υπηρεσίες λειτουργικές και αποτελεσματικές για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό εμείς θα φροντίσουμε, ώστε η αποκομιδή των απορριμμάτων να γίνεται έγκαιρα και σωστά, ώστε ο δήμος μας να είναι καθαρός, να συντηρήσουμε και να βελτιώσουμε όλα τα σχολικά μας κτίρια και να έχουμε φροντισμένους και συντηρημένους τους δημόσιους χώρους, τα οποία θα μπορούν να απολαμβάνουν πρωτίστως με ασφάλεια οι πολίτες». 

  Συμφωνείτε με την επιβολή του τέλους ταφής και των δεικτών αξιολόγησης; 

  «Δεν είμαι θετικός απέναντι σε οποιαδήποτε μέτρο »πνίγει» οικονομικά τους δήμους. Στον αντίποδα, είμαι υπέρ οποιουδήποτε κινήτρου, το οποίο θα συμβάλλει, ώστε οι δήμοι να λάβουν μέτρα για τη βελτίωση των υπηρεσιών τους, προκειμένου να γίνει καλύτερη η καθημερινότητα των πολιτών. Σε αυτό το πλαίσιο περιλαμβάνεται και η σωστή διαχείριση των αποβλήτων των δήμων, ώστε να επιτύχουμε την καλύτερη δυνατή προστασία του περιβάλλοντος, τόσο του αστικού όσο και του ευρύτερου». 

  

H οικονομική δυσχέρεια των πολιτών βαίνει συνεχώς αυξανόμενη

Οι κοινωνικές δομές με τα σημερινά δεδομένα και χωρίς την επιβάρυνση του τέλους ταφής μπορούν να ανταπεξέλθουν στην αυξανόμενη οικονομική δυσχέρεια ομάδων πολιτών; 

  «Είναι γεγονός ότι η οικονομική δυσχέρεια των πολιτών βαίνει συνεχώς αυξανόμενη. Όμως, με μία σωστή διαχείριση και έναν σωστό προγραμματισμό από την πλευρά της δημοτικής Αρχής οι κοινωνικές δομές μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην ανακούφιση των πολιτών. Θέλω, ωστόσο, να επαναλάβω ότι το τέλος ταφής είναι ένα μέτρο που αποτελεί μεγάλο βάρος για τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, οι οποίοι δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε αυτό. Τα χρήματα που θα δεσμευθούν για το τέλος ταφής, είναι δεδομένο ότι θα επηρεάσουν αρνητικά τις κοινωνικές δομές των δήμων στο πλαίσιο των υπηρεσιών που προσφέρουν στους πολίτες. Πρέπει να βρούμε ένα άλλο μέσο ή κίνητρο, προκειμένου οι δήμοι να υποχρεωθούν να διαχειρίζονται καλύτερα και αποτελεσματικότερα τα απόβλητά τους».   

  Είστε θωρακισμένος δήμος έναντι ακραίων φυσικών φαινομένων; 

  Ο Δήμος Ελευθερίου Κορδελιού – Ευόσμου, ευτυχώς, δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα μετά από εμφάνιση κάποιου ακραίου καιρικού φαινομένου. Πρόκειται για έναν καθαρά αστικό δήμο, ο οποίος δε βρίσκεται κοντά σε κάποιο ποτάμι ή σε κάποιον ορεινό όγκο. Ωστόσο, είναι δεδομένο ότι μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας θα παρέμβουμε άμεσα σε περιοχές που παρουσιάζονται μικροπροβλήματα, ώστε αυτά να επιλυθούν και να μην τίθενται σε οποιονδήποτε κίνδυνο οι περιουσίες των συμπολιτών μας». 

 

Sports in

Παίκτης της Ντόρτμουντ έγραψε χθες τεστ στα μαθηματικά και σήμερα παίζει στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ

Ο Κιελ Βέτιεν της Μπόρουσια Ντόρτμουντ δεν είχε καταφέρει να ταξιδέψει τη Δευτέρα με την υπόλοιπη ομάδα για το Παρίσι, αφού πρώτα έπρεπε να δώσει εξετάσεις για το σχολείο!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024