Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Μαρόκο θα φιλοξενήσει την 93η Γενική Συνέλευση της Ιντερπόλ

Το Μαρόκο θα φιλοξενήσει την 93η Γενική Συνέλευση της Ιντερπόλ

Το Μαρόκο θα φιλοξενήσει την 93η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης της Διεθνούς Οργάνωσης Εγκληματολογικής Αστυνομίας, Ιντερπόλ, η οποία θα διεξαχθεί στο Μαρακές το 2025.

Στο τέλος των εργασιών της 91ης Γενικής Συνέλευσης της Διεθνούς Οργάνωσης Εγκληματολογικής Αστυνομίας, Ιντερπόλ, που διεξήχθη από 28 Νοεμβρίου έως 1 Δεκεμβρίου στη Βιέννη, οι συμμετέχοντες επέλεξαν το Μαρόκο ως χώρα φιλοξενίας της 93ης συνόδου της εν λόγω Συνέλευσης, η οποία θα διεξαχθεί στο Μαρακές το 2025.

Με την ανάθεση αυτή, οι σύνεδροι της 91ης Γ.Σ., στην οποία συμμετείχε μαροκινή αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή Εθνικής Ασφάλειας και Εδαφικής Επιτήρησης (DGSN-DGST), Αμπντελατίφ Χαμούσι, εξέφρασαν εκ νέου την εμπιστοσύνη τους στο Βασίλειο του Μαρόκου και στους θεσμούς ασφαλείας του. Επισημαίνεται ότι η 92η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στη Γλασκώβη (Ηνωμένο Βασίλειο) τον Νοέμβριο του 2024.

Η επιλογή της υποψηφιότητας του Μαρόκου εγκρίθηκε ομόφωνα και με επευφημίες από το σύνολο των συνέδρων, κατά παρέκκλιση της συνήθους διαδικασίας ψηφοφορίας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι χώρες που είχαν υποβάλει επίσης υποψηφιότητα για να φιλοξενήσουν το 2025 το συνέδριο της Ιντερπόλ, προτίμησαν να την αποσύρουν όταν διαπίστωσαν ότι είχε θέσει το Μαρόκο τη δική του.

Η συμμετοχή του επικεφαλής των Γενικών Διευθύνσεων DGSN και DGST στην 91η Γ.Σ. της Ιντερπόλ εγγράφεται στο πλαίσιο δέσμευσης του Μαρόκου για εδραίωση της διεθνούς συνεργασίας σε θέματα ασφάλειας. Καταδεικνύει, επίσης, τη βούληση της χώρας να μοιραστεί την εμπειρία και την τεχνογνωσία της στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος με τις υπηρεσίες ασφαλείας σειράς φίλων και αδελφών χωρών, καθώς και με το σύνολο των διεθνών εταίρων.

Σε ομιλία του μετά το πέρας της ψηφοφορίας υπέρ της υποψηφιότητας του Μαρόκου, ο επικεφαλής των Γενικών Διευθύνσεων DGSN και DGST εξέφρασε τις ευχαριστίες της χώρας προς όλους όσους τάχθηκαν υπέρ της φιλοξενίας αυτού του παγκόσμιας εμβέλειας συνεδρίου στο Μαρακές, ενώ, παράλληλα, τόνισε τη δέσμευση της χώρας του να εργαστεί για την ενίσχυση της διεθνούς προσπάθειας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και των διαφόρων μορφών διασυνοριακού εγκλήματος. Τόνισε, εξάλλου, ότι το Μαρόκο παρέχει συνεχή υποστήριξη στην Ιντερπόλ και τις χώρες μέλη στις προσπάθειες που καταβάλλουν υπέρ της παγκόσμιας ασφάλειας και σταθερότητας.

Η Γενική Συνέλευση της Ιντερπόλ, η οποία είναι το ανώτατο όργανο λήψης αποφάσεων, πραγματοποιείται σε ετήσια βάση, παρουσία των προϊσταμένων των αρμόδιων για την εφαρμογή του νόμου στα 196 κράτη μέλη υπηρεσιών και φορέων.

Η αποστολή αυτού του διακυβερνητικού οργανισμού είναι να οικοδομεί σχέσεις και να αξιολογεί τις προκλήσεις ασφάλειας σε παγκόσμια κλίμακα, καθώς και τις αναδυόμενες εγκληματικές τάσεις, όπως και να εξετάζει τρόπους αντιμετώπισής τους, μέσω της ανταλλαγής πληροφοριών και εμπειριών και της τεχνικής και επιχειρησιακής υποστήριξης.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024